JUNNUT.com arkisto:


701 - 750 / 938
Mikko Tauriainen voitti Suomen Jääkiekkoliiton (SJL:n) B-nuorten SM-sarjan pistepörssin kaudella 2010 - 2011. Oululainen taituri on kehittymässä kohti ammattilaissarjoja.

Vuokatti Street
13.03.2011 Vuokatti
Monien mielestä parasta tekemistä talvella on laskettelu. Kävimme kuvaamassa Vuokatin Streetillä ilmavaa ja rentoa menoa.

Barona Areena
13.03.2011 Espoo
Barona Areena (joskus myös Tapiolan Monitoimiareena, Espoo Areena, entinen Länsi Auto Areena) on Espoossa Tapiolan Urheilupuistossa sijaitseva, vuonna 1999 valmistunut urheilun ja viihteen monitoimihalli, jossa järjestetään mm. jääkiekon SM-liigaotteluja. Barona Areena toimii Espoon Bluesin kotihallina.

Kärpät on taistellut hienosti viimeiset runkosarjan ottelut. Blues on ollut viitenä aikaisempana kautena Kärppien playoffs-vastustaja. Villi-kortti kierroksen ensimmäinen ottelu Oulussa oli tiukkaa taistelua jonka Blues väänsi viime hetkellä tasan ja jatkoerässä voitoon.

Kokosimme Oulun Kärppien SM-liigajoukkueen otteluohjelman, ottelutulokset, videot sekä linkit junnut.com juttuihin ja SM-liigan tilastoihin.

Runkosarjan viimeinen kierros oli sijoitusten kannalta tärkeä. Ilves oli saavuttanut 10.sija, eikä se voitollakaan olisi muuttunut. Kärpille ottelun lopputuloksella oli painoarvoa. Voitolla Ilveksestä, Kärpät sijoittuisi 8. ja saisi kotiedun Villi-kortti kierrokselle Bluesia vastaan. Ottelu alkoikin loistavasti, jo 20 sekunnin pelin jälkeen Kärpät johti 1 - 0.

Maaliskuun kuukauden juniori Arttu Nevasaari palkittiin Kärpät - Ilves SM-liigaottelun erätauolla. Kuukauden juniori on Oulun Kärpät 46 ry:n ja yhteistyökumppanien jakama kannustus jääkiekkojunioreille

Miikka Salomäki täyttää tänään 18 vuotta. Junnut.com onnittelee! Lahjakkaana nuorena Miikka pelasi Oulun Kärpissä ensimmäisen liigaottelunsa 17-vuotiaana 17.9.2010, nyt otteluita on kertynyt 39 ja ottelut jatkuvat. Uralla on ollut runsaasti onnistumisia ja sitä toivomme jatkossakin. Miikka on jatkanut sopimustaan Kärppien kanssa kauden 14/15 loppuun.

AC Oulu on lehtitietojen mukaan lähettänyt tänään 8.3. Suomen Palloliitolle (SPL) uuden lisenssihakemuksen. AC Oulun toimitusjohtaja Piispasen mukaan säännöt eivät kiellä uudelleen hakemusta ja komitean on annettava vastaus myös juridisesti perusteltuna, jos se on edelleen kielteinen, hän lisäsi

Kärpät jatkoi hyvien otteluiden sarjaa, nyt kaatui Lukko Raumalla 1 - 2. Samalla varmistui, että Espoon Blues kohtaa Oulun Kärpät kuudetta kertaa peräkkäin SM-liigan Playoffs-sarjassa. Voittoputki on nyt viiden ottelun mittainen. yhdeksästä viimeisestä ottelusta Kärpät on voittanut kahdeksan.

Emc ja Ligier haluavat olla osaltaan kannustamassa juniori jääkiekkoilijoita antamalla kuukauden C-junioripelaajalle Ligier mopoauton kuukaudeksi käyttöönsä. Oulun Kärppien C-juniori Joonas Järvelä vastaanotti mopoauton Kärpät - Blues SM-liigaottelun erätauolla.

Kärppien ja Bluesin ottelu oli tarkkaa puolustuspeliä, jossa Kärppien puolustus oli lähes läpäisemätön.

Kärpät jatkoi erinomaisia otteita kaatamalla nyt Jokerit maalein 1 - 2 (0 - 0, 0 - 1, 1 - 1). Kärppien molemmat maalit teki Petr Tenkrat. Ykkösketju - Tenkrat, Huml, Rosa - on ollut viime otteluissa liekeissä. Kärppäjoukkue on playoff -iskussa. Kausikortit Kärppien pudotuspeleihin on lunastettava viimeistään keskiviikkona 9.3.2011.

Kärppien nuori oululaisjoukkue yllätti Tampereen Tapparan 5. finaaliottelussa ja voitti ensimmäisen Suomen Mestaruuden. Mestarit kokoontuivat Raksilan hallille juhlistamaan 30 vuotta sitten saavutettua suurta voittoa mm. seuraamalla Kärpät - Tappara SM-liigaottelua. Kuvasimme ja videoimme lauantain tapahtumia ja muisteluita tuosta jääkiekkosensaatiosta.

Vuoden 1981 jääkiekon Suomen Mestarit juhlivat Raksilassa 30 v. sitten voitettua mestaruutta, silloin finaalissa vastustajana oli Tappara. Ja Tappara oli vastassa nytkin. Mestarit pitivät näkemästään, nykykärpät pelasivat hyvin. Oulun Kärpät voitti Tapparan kirvesrinnat, vaikkakin niukasti maalein 5 - 3.

Suomen Jääkiekkoliiton johto oli esittelemässä kotikisaprojektia ja sen tavoitteita sekä keskustelemassa kisojen vaikutuksesta suomalaiseen jääkiekkokenttään. Paikalliset seurat Oulun Kärpät ja Kiekko-Laser olivat mukana info-järjestelyissä.

Oulun Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta saavutti ensimmäisenä SM-liigavalmentajana 700 runkosarjaottelun rajapyykin. Aravirran juhlaotteluna oli Kärpät - TPS.

Oulun Kärpät pelasi Hannu Aravirran juhlaottelun kohtuullisesti ja vei kaksi pistettä TPS:ta. Hannu Aravirta on SM-liigan kokenein valmentaja nyt 700 ottelun kokemuksella.

Oulun Kärpät on parantanut pelaamista huimasti. Edellisessä ottelussa Ilves kaatui kolmannen erän salamapelillä. Nyt vastaan asettui runkosarjaa johtava JYP, joka kaatui Kärppien loistavaan yhteispeliin.

Oulu Girl Cup 2011
18.02.2011 - 20.02.2011 Oulu
ONS:n jo perinteeksi muodostunut tyttöjen OGC2011 jalkapalloturnaus järjestettiin Arina Areenalla ja Ouluhallissa viidettä kertaa. Turnauksen avauspotkun lähetti ilmoille Lyly Rajala.

Valituslautakunta piti seuralisenssikomitean päätöstä oikeana, ja päätti myöhään tiistaina (15.2.) hylätä AC Oulun valituksen. Valituslautakunta katsoi, että asiassa ei ollut tullut ilmi mitään lisenssimääräysten mukaista erityisen painavaa syytä, jonka johdosta se voisi päätöksessään ottaa huomioon komitean päätöksen jälkeistä näyttöä.

Helmikuun kuukauden juniori Samuli Ervasti palkittiin Kärpät - KalPa SM-liiga-ottelun erätauolla 15.2.2011. Kuukauden juniori on Oulun Kärpät 46 ry:n ja yhteistyökumppanien jakama kannustus jääkiekkojunioreille.

Emc ja Ligier haluavat olla osaltaan kannustamassa juniori jääkiekkoilijoita antamalla kuukauden C-junioripelaajalle Ligier mopoauton kuukaudeksi käyttöönsä. Oulun Kärppien C-juniori Konsta Puutio vastaanotti mopoauton Kärpät - KalPa SM-liigaottelun erätauolla.

Kärpät - KalPa ottelu käynnistyi tulisesti. Kärpät avasi maalitilin alta kolmen minuutin, mutta peli hyytyi Salomäen ulosajoon ja jäähyyn. Kärppien peli käynnistyi tehokkaasti vasta kolmannen erän lopulla. Ottelu päättyi kuitenkin KalPa:n voittoon 2 - 3.

Kiekko-Laser oli masinoinut Energia Areenan katsomoon ennätysyleisön, lähes 3500 katsojaa. HeKi näytti osaamistaan jo ensimmäisellä minuutilla. Kiekko-Laser kuitenkin heräsi ottelun edetessä ja oli johdossa vielä minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua. HeKi vei kuitenkin ottelun jatkoajalle ja voittolaukauskilpailuun.

HPK ja Marko Tuulola ovat tehneet yhden vuoden jatkosopimuksen. HPK:n SM-liigajoukkueessa jatkavat myös nuoret Lauri Kärmeniemi, Juuso Honka ja Jaakko Turtiainen. Turtiaisen ja Hongan sopimukset ovat kaksivuotisia.

Suomen Euro Hockey Tourin joukkue valittu Ruotsin turnaukseen
10.02.2011 - 13.02.2011 Tukholma Ruotsi
EHT-turnaukseen lähtee Suomesta kokenut joukkue kapteeninaan Lasse Kukkonen. Turnaus pelataan 10. - 13.2.2011 Tukholmassa (Venäjä - Suomi 10.2. Moskovassa).

Suomi, Ruotsi, Venäjä ja Tshekki osallistuvat Ruotsissa pelattavaan EHT -turnaukseen Tukholmassa. Suomen ja Venäjän välinen ottelu pelattiin Moskovassa, Venäjä oli vahvempi 5 - 3. Suomi - Tshekki 3 - 2. Ruotsi - Suomi 3 - 2. Ruotsi otti turnausvoiton ja Suomi jätettiin kolmanneksi.

Alle 20-vuotiaiden maajoukkue on nimetty Saksassa 8. - 12.2.2011 pelattavaan viiden maan turnaukseen. Nuorten Leijonien joukkue on koottu 1992-syntyneistä pelaajista. Tällä joukkueen päävalmentaja Raimo Helminen apunaan valmentajat Mikko Haapakoski ja Lasse Sampakoski lähtevät hakemaan voittoa ja kokemusta nuorille pelaajille.

Rauman Lukon kehitysjohtajana toiminut Alatalo siirtyy sveitsiläisseura GCK Lionsin päävalmentajaksi.

Suomen Palloliiton (SPL) liittohallitus päätti kokouksessaan maanantaina (7.2.) yksimielisesti, että Veikkausliigaa ei täydennetä, mikäli AC Oululle ei myönnetä liigalisenssiä kaudelle 2011. Liittohallitus teki päätöksen harkittuaan eri vaihtoehtoja ja kuultuaan päätöstä tehdessään Veikkausliigaa. AC Oulun jätti torstaina 10.2. valituksen. Valituslautakunta käsittelee asiaa 15.2. Kampittajia riittää. AC Oulu kerännyt huomattavan summan edestä yhteistyösopimussitoumuksia. SPL tiedottaa valituslautakunnan päätöksestä keskiviikkona 16.2. kello 15.00.

Kaksi juniorijoukkuetta juhli iloisesti pelaten jääkiekkoa. Kärpät K - JHT, 7 - 1. Kokosimme ottelusta perustiedot, valokuvakokoelman ja videon.

Kärpät kohtasi kotonaan SaiPa:n pirteän joukkueen Raksilan Energia Areenalla. Kärpät pelasi hyvän ensimmäisen ja toisen erän, mutta antoi tilaa Saipalle kolmannessa erässä. Ottelu meni voittolaukauskilpailuun saakka.

Naisten maajoukkue pelasi Turkissa jääkiekon loppuottelussa Kanadaa vastaan tiukan ottelun. Kanada voitti mestaruuden kaatamalla Suomen numeroin 1 - 4. Universiadit "opiskelijoiden olympialaiset" järjestetään joka toinen vuosi. Suomen hopea oli komea suoritus Suomen naisjoukkueelta.

Veikkausliigassa pelannut AC Oulu on jättänyt vastineen Suomen Palloliiton seuralisenssi/liigalisenssikomitean päätökseen jolla komitea eväsi AC Oulun liigalisenssin. Palloliiton liigalisenssikomitea heitti kylmää vettä AC Oulun ja pohjoisen jalkapalloilun niskaan 2.2.2011.

Naisten maajoukkue on raivannut tiensä loppuotteluun. Suomalaisia vastaan asettuu Kanada. Talviuniversiadit, Erzurum (TUR) 27.1.-6.2.2011. Suomen 74-henkiseen universiadijoukkueeseen kuuluu naisleijonien lisäksi mm. kaksi muodostelmaluistelujoukkuetta, mäkihyppääjiä, alppihiihtäjiä ja lumilautailijoita. 25:tta kertaa järjestettäviin korkeakouluopiskelijoiden talviuniversiadeihin on ilmoittautunut yli 3000 osallistujaa 58:stä maasta.

AC Oulu ulos Veikkausliigasta
03.02.2011 Helsinki
Suomen Palloliiton seuralisenssikomitea eväsi AC Oulun liigalisenssin. Päätös oli yksimielinen. AC-Oulu oli ainoa liigaseura jolta lisenssi evättiin. AC- Oulu on ilmoittanut valittavansa päätöksestä.

Työpaikkaliikunnan yksi hyvä talviliikunnan muoto on "pipokiekko" ulkokaukalossa. Raitista ilmaa, mukavaa yhdessä oloa ja liikkumisen riemua. Voiko kuntoa pitää yllä mukavammin. Chempolis Oy:n innovatiivinen henkilökunta on ottanut ohjelmaan jääkiekon.

Yksi suomalaisen jääkiekon iconeista on TPS, jonka Juniorijääkiekon Hockey Akatemia rehtorinsa Jukka Koivun johdolla on myös tunnettu kasvattajaseura. SJL:n B-nuorten SM-sarjan kärkikamppailussa turkulaisjoukkue kuritti lauantai-iltana myös sarjan kärkeä kärkkäästi kärkkyviä Kärppiä. TPS ei antanut pikkupedoille hunajata nuoltavaksi, vaan sarjajohtajan varmuudella vei oululaisilta pisteet tylysti 1 - 6 (0-3)(1-2)(0-1).

Tshekkisentteri Ivan Hûml vahvistaa Kärppien hyökkäystä loppukauden ajan. Sopimus seuran ja keskushyökkääjän välillä vahvistettiin lauantai-iltana. 29-vuotias sentteri siirtyy joukkueeseen HC Kometa Brnosta, jossa on tehnyt 43 ottelussa pisteet 6 + 8.

Tasauskierroksen ensimmäinen ottelu Kärppien ja Bluesin välillä meni Kärppien tiliin, kahden pisteen verran. Ottelu ratkesi vasta voittolaukauksilla, ratkaisijana Pavel Rosa. Ennen ottelua onniteltiin loukkaantumisesta toipunutta Kärppien Mikko Lehtosta 400 SM-liigaottelun täyttymisestä ja vastuuvalmentaja Hannu Aravirtaa 691 ottelun täyttymisestä.

Oulun Kärpät on parantanut pelaamista ottelu, ottelulta. HIFK oli ajoittain suurissa vaikeuksissa. Kärppien Joonas Donskoi oli pitelemätön ja teki molemmat Kärppien maalit. HIFK:n entiset kärppäläiset Mikael Granlund ja Hannes Hyvönen tekivät maalin mieheen. HIFK:n voittomaalin laukoi Kimmo Kuhta, lopputulokseksi 2 - 3.

Kärpät pelasi taistelevalla ilmeellä ja kaatoi Lukon Koskenkorvan ja Karppisen kahdella maalilla mieheen, lopputulos 4 - 3.

HC TPS Turku Oy:n hallitus on vapauttanut Riku-Petteri Lehtosen tehtävistään ja hänen tilalleen päävalmentajaksi tulee Jukka Koivu.

Rantalakeusturnauksen pronssiottelussa pelasivat Laser HT ja Limingan Kiekko. Liminka oli tällä kertaa onnekkaampi maalein 0 - 2 ja otti pronssia F 02 ikäluokassa. Laser HT punaisen joukkueen sijoitus oli neljäs.

Rantalakeus-turnaus 2011 pelatun Kärpät-LiKi ottelun video.

Rantalakeus-turnauksen F-02 ikäluokan, A-lohkon peli pelattiin lauantaina 22.1. Laser HT valk. - Kärpät valk. päättyi tasan 2 - 2. Kuvasimme ottelun myös videolle.

Puolustaja Jan Snopek pelaa loppukauden Kärpissä. 34-vuotias, kookas tshekki saapuu Suomeen perjantaina ja on mukana joukkueessa lauantain TPS-vierasottelussa.

Oulun Kärpät tiedotti tänään, että Martin St. Pierre ei jatka joukkueessa. Hyökkääjä ehti edustaa Kärppiä kolme kuukautta.

Tammikuun kuukauden juniori Antti Jaara palkittiin Kärpät - Lukko SM-liigaottelun erätauolla 20.1.2011. Kuukauden juniori on Oulun Kärpät 46 ry:n ja yhteistyökumppanien jakama kannustus jääkiekkojunioreille.

701 - 750 / 938

JUNNUT.com täysversioon...