JUNNUT.com arkisto:


701 - 750 / 938
HPK ja Marko Tuulola ovat tehneet yhden vuoden jatkosopimuksen. HPK:n SM-liigajoukkueessa jatkavat myös nuoret Lauri Kärmeniemi, Juuso Honka ja Jaakko Turtiainen. Turtiaisen ja Hongan sopimukset ovat kaksivuotisia.

Suomen Euro Hockey Tourin joukkue valittu Ruotsin turnaukseen
10.02.2011 - 13.02.2011 Tukholma Ruotsi
EHT-turnaukseen lähtee Suomesta kokenut joukkue kapteeninaan Lasse Kukkonen. Turnaus pelataan 10. - 13.2.2011 Tukholmassa (Venäjä - Suomi 10.2. Moskovassa).

Suomi, Ruotsi, Venäjä ja Tshekki osallistuvat Ruotsissa pelattavaan EHT -turnaukseen Tukholmassa. Suomen ja Venäjän välinen ottelu pelattiin Moskovassa, Venäjä oli vahvempi 5 - 3. Suomi - Tshekki 3 - 2. Ruotsi - Suomi 3 - 2. Ruotsi otti turnausvoiton ja Suomi jätettiin kolmanneksi.

Alle 20-vuotiaiden maajoukkue on nimetty Saksassa 8. - 12.2.2011 pelattavaan viiden maan turnaukseen. Nuorten Leijonien joukkue on koottu 1992-syntyneistä pelaajista. Tällä joukkueen päävalmentaja Raimo Helminen apunaan valmentajat Mikko Haapakoski ja Lasse Sampakoski lähtevät hakemaan voittoa ja kokemusta nuorille pelaajille.

Rauman Lukon kehitysjohtajana toiminut Alatalo siirtyy sveitsiläisseura GCK Lionsin päävalmentajaksi.

Suomen Palloliiton (SPL) liittohallitus päätti kokouksessaan maanantaina (7.2.) yksimielisesti, että Veikkausliigaa ei täydennetä, mikäli AC Oululle ei myönnetä liigalisenssiä kaudelle 2011. Liittohallitus teki päätöksen harkittuaan eri vaihtoehtoja ja kuultuaan päätöstä tehdessään Veikkausliigaa. AC Oulun jätti torstaina 10.2. valituksen. Valituslautakunta käsittelee asiaa 15.2. Kampittajia riittää. AC Oulu kerännyt huomattavan summan edestä yhteistyösopimussitoumuksia. SPL tiedottaa valituslautakunnan päätöksestä keskiviikkona 16.2. kello 15.00.

Kaksi juniorijoukkuetta juhli iloisesti pelaten jääkiekkoa. Kärpät K - JHT, 7 - 1. Kokosimme ottelusta perustiedot, valokuvakokoelman ja videon.

Kärpät kohtasi kotonaan SaiPa:n pirteän joukkueen Raksilan Energia Areenalla. Kärpät pelasi hyvän ensimmäisen ja toisen erän, mutta antoi tilaa Saipalle kolmannessa erässä. Ottelu meni voittolaukauskilpailuun saakka.

Naisten maajoukkue pelasi Turkissa jääkiekon loppuottelussa Kanadaa vastaan tiukan ottelun. Kanada voitti mestaruuden kaatamalla Suomen numeroin 1 - 4. Universiadit "opiskelijoiden olympialaiset" järjestetään joka toinen vuosi. Suomen hopea oli komea suoritus Suomen naisjoukkueelta.

Veikkausliigassa pelannut AC Oulu on jättänyt vastineen Suomen Palloliiton seuralisenssi/liigalisenssikomitean päätökseen jolla komitea eväsi AC Oulun liigalisenssin. Palloliiton liigalisenssikomitea heitti kylmää vettä AC Oulun ja pohjoisen jalkapalloilun niskaan 2.2.2011.

Naisten maajoukkue on raivannut tiensä loppuotteluun. Suomalaisia vastaan asettuu Kanada. Talviuniversiadit, Erzurum (TUR) 27.1.-6.2.2011. Suomen 74-henkiseen universiadijoukkueeseen kuuluu naisleijonien lisäksi mm. kaksi muodostelmaluistelujoukkuetta, mäkihyppääjiä, alppihiihtäjiä ja lumilautailijoita. 25:tta kertaa järjestettäviin korkeakouluopiskelijoiden talviuniversiadeihin on ilmoittautunut yli 3000 osallistujaa 58:stä maasta.

AC Oulu ulos Veikkausliigasta
03.02.2011 Helsinki
Suomen Palloliiton seuralisenssikomitea eväsi AC Oulun liigalisenssin. Päätös oli yksimielinen. AC-Oulu oli ainoa liigaseura jolta lisenssi evättiin. AC- Oulu on ilmoittanut valittavansa päätöksestä.

Työpaikkaliikunnan yksi hyvä talviliikunnan muoto on "pipokiekko" ulkokaukalossa. Raitista ilmaa, mukavaa yhdessä oloa ja liikkumisen riemua. Voiko kuntoa pitää yllä mukavammin. Chempolis Oy:n innovatiivinen henkilökunta on ottanut ohjelmaan jääkiekon.

Yksi suomalaisen jääkiekon iconeista on TPS, jonka Juniorijääkiekon Hockey Akatemia rehtorinsa Jukka Koivun johdolla on myös tunnettu kasvattajaseura. SJL:n B-nuorten SM-sarjan kärkikamppailussa turkulaisjoukkue kuritti lauantai-iltana myös sarjan kärkeä kärkkäästi kärkkyviä Kärppiä. TPS ei antanut pikkupedoille hunajata nuoltavaksi, vaan sarjajohtajan varmuudella vei oululaisilta pisteet tylysti 1 - 6 (0-3)(1-2)(0-1).

Tshekkisentteri Ivan Hûml vahvistaa Kärppien hyökkäystä loppukauden ajan. Sopimus seuran ja keskushyökkääjän välillä vahvistettiin lauantai-iltana. 29-vuotias sentteri siirtyy joukkueeseen HC Kometa Brnosta, jossa on tehnyt 43 ottelussa pisteet 6 + 8.

Tasauskierroksen ensimmäinen ottelu Kärppien ja Bluesin välillä meni Kärppien tiliin, kahden pisteen verran. Ottelu ratkesi vasta voittolaukauksilla, ratkaisijana Pavel Rosa. Ennen ottelua onniteltiin loukkaantumisesta toipunutta Kärppien Mikko Lehtosta 400 SM-liigaottelun täyttymisestä ja vastuuvalmentaja Hannu Aravirtaa 691 ottelun täyttymisestä.

Oulun Kärpät on parantanut pelaamista ottelu, ottelulta. HIFK oli ajoittain suurissa vaikeuksissa. Kärppien Joonas Donskoi oli pitelemätön ja teki molemmat Kärppien maalit. HIFK:n entiset kärppäläiset Mikael Granlund ja Hannes Hyvönen tekivät maalin mieheen. HIFK:n voittomaalin laukoi Kimmo Kuhta, lopputulokseksi 2 - 3.

Kärpät pelasi taistelevalla ilmeellä ja kaatoi Lukon Koskenkorvan ja Karppisen kahdella maalilla mieheen, lopputulos 4 - 3.

HC TPS Turku Oy:n hallitus on vapauttanut Riku-Petteri Lehtosen tehtävistään ja hänen tilalleen päävalmentajaksi tulee Jukka Koivu.

Rantalakeusturnauksen pronssiottelussa pelasivat Laser HT ja Limingan Kiekko. Liminka oli tällä kertaa onnekkaampi maalein 0 - 2 ja otti pronssia F 02 ikäluokassa. Laser HT punaisen joukkueen sijoitus oli neljäs.

Rantalakeus-turnaus 2011 pelatun Kärpät-LiKi ottelun video.

Rantalakeus-turnauksen F-02 ikäluokan, A-lohkon peli pelattiin lauantaina 22.1. Laser HT valk. - Kärpät valk. päättyi tasan 2 - 2. Kuvasimme ottelun myös videolle.

Puolustaja Jan Snopek pelaa loppukauden Kärpissä. 34-vuotias, kookas tshekki saapuu Suomeen perjantaina ja on mukana joukkueessa lauantain TPS-vierasottelussa.

Oulun Kärpät tiedotti tänään, että Martin St. Pierre ei jatka joukkueessa. Hyökkääjä ehti edustaa Kärppiä kolme kuukautta.

Tammikuun kuukauden juniori Antti Jaara palkittiin Kärpät - Lukko SM-liigaottelun erätauolla 20.1.2011. Kuukauden juniori on Oulun Kärpät 46 ry:n ja yhteistyökumppanien jakama kannustus jääkiekkojunioreille.

Rantalakeus-turnaus 2011, lauantai
21.01.2011 - 23.01.2011 Oulunsalo, Kempele
Rantalakeus-turnaus 2011 lauantain kuvat ja video avajaisista.

Rantalakeus-turnaus 2011, sunnuntai
21.01.2011 - 23.01.2011 Oulunsalo
Rantalakeus-turnaus 2011 kuvat ja video PaKa - Kärpät musta sunnuntailta

Rantalakeus-turnaus 2011, Finaalit
21.01.2011 - 23.01.2011 Oulunsalo, Kempele
Rantalakeus-turnaus 2011:sta Kiekko-Oulu uusi F01-sarjan mestaruuden. Kalpa nouti hopeat Kuopioon ja PaKa vei pronssit Kuusamoon. F02-sarjassa mestaruuteen kiekkoilivat Vaasan Sportin junnut Kärppien saadessa hopeaa. Pronssit jäivät lakeuksille LiKin nuorille kiekkoilijoille. Pitkät perinteet omaava Laser HT:n järjestämä Rantalakeus-turnaus järjestetään ensi vuonna jo 30. kertaa! RANTALAKEUS-TURNAUS 2011 KUVAT JA VIDEOT

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun Mestis-jääkiekkoilun ylpeydet Kiekko-Laser ja Hokki iskivät yhteen kiihkeässä paikallisderbyssä Raksilassa keskiviikko iltana. Jos oli Kajaanin Hokki hallinnut kauden edellisiä kohtaamisia, niin nyt oli Kiekko-Laserin vuoro kuitata vanhat velat.

Oulun Kärpät julkisti 17.1.2011 Kärppien SM-liigajoukkueen päävalmentajan ensi kaudelle. Päävalmentajana kaudelle 2011 - 2012 jatkaa Hannu Aravirta. Sopimus on tyyppiä 1 + 1 vuotta.

Oulun Kärpät Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tommi Virkkunen kertoi Aravirran valinnan perusteita ja kommentoi Donskoin ja nuorten pelaajien roolia Kärppien arvoissa.

Lakeuden ylpeys Laser HT oli reippaasti reippaampi Kiekkoreipasta Kempelehallin maali-iloittelussa 16.01.2011. Kotijoukkueen luistin kulki eikä vieraat missään vaiheessa kyenneet kunnolla haastamaan kotkapaitojen lentoa. Laser HT:n A-nuorten "jäätävä polte" hyydytti lahtelaisen vastustajan. Laser HT - Kiekkoreipas 11 - 5 (6-1, 2-2, 3-2)

Rantalakeus-turnaus 2011 - ennakko
15.01.2011 Oulunsalo Kempele
Rantalakeus-turnaus kokoaa 29. kertaa F-juniorit taistelemaan turnauksen voitosta Oulunsalon ja Kempeleen jäähalleihin 21.-23.1. Pohjois-Suomen suurimpaan F-junnujen turnaukseen osallistuu 28. joukkuetta -01 ja -02 syntyneistä pelaajanaluista.

Ei tarvinnut olla URHO TV:n kiekkoasiantuntija Juhani -Tami- Tamminen selostamassa huomatakseen HIFK:n poikien taidot ja joukkueen otteista uhkuvan itseluottamuksen. Pääkaupungin "tähdet" järjestivät kolmen erän "kiekko-koulun" siitä miten vastustaja saatetaan ahdinkoon ja maalit isketään ylivoimalla. Kapellimestarina hääri Oulunsalon ja Kempeleen jäähalleissa Kiekko-Kettujen ja Laser HT:n paidoissa kiekkoilun perusopit omaksunut Markus -Mikaelin pikkuveli- Granlund. Kärpät 46 ry:n junnoista toissa keväänä hifkiin siirtynyt kiekkotaiteilija on raivannut tilansa "stadin" mahtiseurassa ja päässyt näin hockey-median valokeilaan. Kolme syöttöpistettä ja kaksi maalia Kärppien nuottaan Oulun Energia Areenan kamppailussa ei kaipaa lisäselityksiä lakeuden kasvatin pelitaidoista.

Suomen naisten maajoukkue (NMJ) oli täysin puolustuskannalla Kärppiä vastaan C-nuorten SM-sarjassa. Naisten maajoukkue on pelannut yhteensä 9 ottelua, voittamatta ainoatakaan.

Kärpät otti kovasta taistelusta huolimatta köniin 1 - 4.

Suomen Tyttöleijonien joukkueessa menestystä saavuttaneet Kärppä-tytöt Milla Heikkinen ja Johanna Koivisto palasivat alle 18-vuotiaiden MM-kisoista pronssimitalit kaulalla. Mitalistien joukkoon kuuluu myös Tyttöleijonien toisena valmentajana toiminut Lauri Merikivi. Oulun Kärpät 46 ry kukitti nuoret mitalistit. Videolla kukitus ja valmentaja Merikiven kommentit Suomen otteluista.

Ässät on ollut hyvässä iskussa, neljästä viimeisestä ottelusta voitto, joista kolme pienimmällä mahdollisella marginaalilla. Kärpät ja Ässät toisti tätä Ässien niukkaa voittolinjaa. Ottelu ratkesi vasta voittolaukauskilpailussa Ässille 2 - 3.

Kärppäketju Junttila - Salomäki - Donskoi oli suuri positiivinen yllättäjä U20 MM-kisoissa. Nämä nuoret lahjakkuudet palaavat Kärppien SM-liigajoukkueen kokoonpanoon. Seuraavassa Kärppä-ottelussa Ässiä vastaan Hannu Aravirta on sijoittanut nuoret kolmeen ketjuun.

Pääkaupunkiseudun nuorten jääkiekkoilijain yksi tavoitelluimmista edustuspaidoista ikäluokissaan on Jokerien narripaita. Oulun ja Pohjois-Suomen jääkiekkoa harrastavien nuorten yksi unelmista on pelata ikäluokkansa Kärppä-joukkueessa. Sunnuntain C-nuorten SM-sarjan kärkikamppailussa kohtasivatkin maan ehdotonta eliittiä edustavat joukkueet. Kärpät taisteli hienosti mutta sarjajohtaja Jokerit kuitenkin piti kotijoukkueen pihdeissään ja "ryösti" pisteet C-nuorten klassikko mittelöstä.

Rosa pelaa Oulun Kärpissä vielä tämän kauden. Suomalaislehdet uutisoivat näyttävästi 20minuten ONLINE julkaisun tämän aamupäivän tiedot, joiden mukaan Pavel Rosa on tehnyt kasivuotisen sopimuksen sveitsiläis-seuran kanssa.

SJL:n C-nuorten 1.divisioonassa Lakeuden ylpeys Laser HT taisteli tasaväkisesti TuToa vastaan kaksi erää, mutta turkulaiset olivat vahvempia päätöserässä ja voittivat ottelun 7 - 10

Alle 20 v. jääkiekon MM-kisat päättyivät Venäjän ja Kanadan finaaliin. Vuoden 2011 Maailman Mestari on Venäjä. Illan aikaisemmassa ottelussa USA nappasi pronssia ja Ruotsille jäi 4. sija. Suomen taitava joukkue oli lähellä onnistumisia, mutta niukoilla marginaaleilla Suomi jäi lopulta kuudenneksi.

Ilves pesi Kärpät Kärppien kotiareenalla. Kamil Krepsin edellisessä Ilveskohtaamisessa telonut Masi Marjamäki otti yhteen Krepsin kanssa ottelun kolmannessa erässä, seurauksena 5 + 20 min ja Marjamäelle silmä mustaksi. Ottelu oli jo ratkennut Ilveksen hyväksi 1 - 4.

Puolustaja Santeri Alatalo ja hyökkääjä Tuukka Pulliainen ovat tehneet jatkosopimukset HPK:n kanssa. Valmentajakolmikko jatkaa ensi kaudella.

Kärppien syyskauden taival on ollut oikea Via Dolorosa,kärsimysten tie. Loukkaantumiset ja runsaat pelaajavaihdokset ovat sotkeneet kauden pelejä ja joukkueen yhtenäisyyttä. Pavel Rosa on ollut vedossa ja Vanhat Kärpät -yhdistys luovutti Rosalle henkilökohtaisen lahjan ennen TPS-ottelun alkua.

Kärpät ei saanut otetta vierasjoukkueesta, TPS päihitti Oulun Kärpät 1 - 4. Kärppien Toni Mäkiaho ja Tomi Körkkö pelasivat ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä.

Ennätyslämpimän kesän jälkeen saatiin "nauttia" kylmästä säästä ja runsaista lumisateista ympäri Eurooppaa. Oulun seudulla talvi on tullut hiukan viime vuosia aikaisemmin, mutta lunta on vähemmän kuin Etelä-Suomessa. Aurinko on paistanut päivittäin vain lyhyen aikaa ja iltahämärää on riittänyt. Kuvasimme Oulujoen maisemia Värtön rannoilla, illan hämärtyessä siniseen hetkeen saakka.

Suomen Nuoret Leijonat selvitti hienosti tiensä puolivälieriin. Vastaan asettuu Väkivahvan kiekkomaan Venäjän Nuoret Karhut. Ottelun voittajalle on luvassa rankka vuorokausi. Ruotsi odottaa hyvin levänneenä (71,5 h) ja haastajalle tarjotaan vain niukasti toipumisaikaa. Otteluiden alkamisaikojen väli on vain 20 tuntia, toipumiseen jää hädin tuskin 12 tuntia.

Mikko Lehtonen saavutti 400. SM-liigaottelunsa vieraskentällä, SaiPa - Kärpät ottelussa 28.12.2010. Kiiminkiläislähtöinen Lehtonen aloitti Kärppä-junioreissa 90-luvulla. Mikko oli taistelemassa Kärpät SM-liigaan ja on ollut voittamassa kolmea Suomen Mestaruutta Kärpissä. Lehtosen sopimus Kärppien kanssa on voimassa vuoteen 2014.

701 - 750 / 938

JUNNUT.com täysversioon...