JUNNUT.com arkisto:


751 - 800 / 938
Rantalakeus-turnaus 2011, lauantai
21.01.2011 - 23.01.2011 Oulunsalo, Kempele
Rantalakeus-turnaus 2011 lauantain kuvat ja video avajaisista.

Rantalakeus-turnaus 2011, sunnuntai
21.01.2011 - 23.01.2011 Oulunsalo
Rantalakeus-turnaus 2011 kuvat ja video PaKa - Kärpät musta sunnuntailta

Rantalakeus-turnaus 2011, Finaalit
21.01.2011 - 23.01.2011 Oulunsalo, Kempele
Rantalakeus-turnaus 2011:sta Kiekko-Oulu uusi F01-sarjan mestaruuden. Kalpa nouti hopeat Kuopioon ja PaKa vei pronssit Kuusamoon. F02-sarjassa mestaruuteen kiekkoilivat Vaasan Sportin junnut Kärppien saadessa hopeaa. Pronssit jäivät lakeuksille LiKin nuorille kiekkoilijoille. Pitkät perinteet omaava Laser HT:n järjestämä Rantalakeus-turnaus järjestetään ensi vuonna jo 30. kertaa! RANTALAKEUS-TURNAUS 2011 KUVAT JA VIDEOT

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun Mestis-jääkiekkoilun ylpeydet Kiekko-Laser ja Hokki iskivät yhteen kiihkeässä paikallisderbyssä Raksilassa keskiviikko iltana. Jos oli Kajaanin Hokki hallinnut kauden edellisiä kohtaamisia, niin nyt oli Kiekko-Laserin vuoro kuitata vanhat velat.

Oulun Kärpät julkisti 17.1.2011 Kärppien SM-liigajoukkueen päävalmentajan ensi kaudelle. Päävalmentajana kaudelle 2011 - 2012 jatkaa Hannu Aravirta. Sopimus on tyyppiä 1 + 1 vuotta.

Oulun Kärpät Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tommi Virkkunen kertoi Aravirran valinnan perusteita ja kommentoi Donskoin ja nuorten pelaajien roolia Kärppien arvoissa.

Lakeuden ylpeys Laser HT oli reippaasti reippaampi Kiekkoreipasta Kempelehallin maali-iloittelussa 16.01.2011. Kotijoukkueen luistin kulki eikä vieraat missään vaiheessa kyenneet kunnolla haastamaan kotkapaitojen lentoa. Laser HT:n A-nuorten "jäätävä polte" hyydytti lahtelaisen vastustajan. Laser HT - Kiekkoreipas 11 - 5 (6-1, 2-2, 3-2)

Rantalakeus-turnaus 2011 - ennakko
15.01.2011 Oulunsalo Kempele
Rantalakeus-turnaus kokoaa 29. kertaa F-juniorit taistelemaan turnauksen voitosta Oulunsalon ja Kempeleen jäähalleihin 21.-23.1. Pohjois-Suomen suurimpaan F-junnujen turnaukseen osallistuu 28. joukkuetta -01 ja -02 syntyneistä pelaajanaluista.

Ei tarvinnut olla URHO TV:n kiekkoasiantuntija Juhani -Tami- Tamminen selostamassa huomatakseen HIFK:n poikien taidot ja joukkueen otteista uhkuvan itseluottamuksen. Pääkaupungin "tähdet" järjestivät kolmen erän "kiekko-koulun" siitä miten vastustaja saatetaan ahdinkoon ja maalit isketään ylivoimalla. Kapellimestarina hääri Oulunsalon ja Kempeleen jäähalleissa Kiekko-Kettujen ja Laser HT:n paidoissa kiekkoilun perusopit omaksunut Markus -Mikaelin pikkuveli- Granlund. Kärpät 46 ry:n junnoista toissa keväänä hifkiin siirtynyt kiekkotaiteilija on raivannut tilansa "stadin" mahtiseurassa ja päässyt näin hockey-median valokeilaan. Kolme syöttöpistettä ja kaksi maalia Kärppien nuottaan Oulun Energia Areenan kamppailussa ei kaipaa lisäselityksiä lakeuden kasvatin pelitaidoista.

Suomen naisten maajoukkue (NMJ) oli täysin puolustuskannalla Kärppiä vastaan C-nuorten SM-sarjassa. Naisten maajoukkue on pelannut yhteensä 9 ottelua, voittamatta ainoatakaan.

Kärpät otti kovasta taistelusta huolimatta köniin 1 - 4.

Suomen Tyttöleijonien joukkueessa menestystä saavuttaneet Kärppä-tytöt Milla Heikkinen ja Johanna Koivisto palasivat alle 18-vuotiaiden MM-kisoista pronssimitalit kaulalla. Mitalistien joukkoon kuuluu myös Tyttöleijonien toisena valmentajana toiminut Lauri Merikivi. Oulun Kärpät 46 ry kukitti nuoret mitalistit. Videolla kukitus ja valmentaja Merikiven kommentit Suomen otteluista.

Ässät on ollut hyvässä iskussa, neljästä viimeisestä ottelusta voitto, joista kolme pienimmällä mahdollisella marginaalilla. Kärpät ja Ässät toisti tätä Ässien niukkaa voittolinjaa. Ottelu ratkesi vasta voittolaukauskilpailussa Ässille 2 - 3.

Kärppäketju Junttila - Salomäki - Donskoi oli suuri positiivinen yllättäjä U20 MM-kisoissa. Nämä nuoret lahjakkuudet palaavat Kärppien SM-liigajoukkueen kokoonpanoon. Seuraavassa Kärppä-ottelussa Ässiä vastaan Hannu Aravirta on sijoittanut nuoret kolmeen ketjuun.

Pääkaupunkiseudun nuorten jääkiekkoilijain yksi tavoitelluimmista edustuspaidoista ikäluokissaan on Jokerien narripaita. Oulun ja Pohjois-Suomen jääkiekkoa harrastavien nuorten yksi unelmista on pelata ikäluokkansa Kärppä-joukkueessa. Sunnuntain C-nuorten SM-sarjan kärkikamppailussa kohtasivatkin maan ehdotonta eliittiä edustavat joukkueet. Kärpät taisteli hienosti mutta sarjajohtaja Jokerit kuitenkin piti kotijoukkueen pihdeissään ja "ryösti" pisteet C-nuorten klassikko mittelöstä.

Rosa pelaa Oulun Kärpissä vielä tämän kauden. Suomalaislehdet uutisoivat näyttävästi 20minuten ONLINE julkaisun tämän aamupäivän tiedot, joiden mukaan Pavel Rosa on tehnyt kasivuotisen sopimuksen sveitsiläis-seuran kanssa.

SJL:n C-nuorten 1.divisioonassa Lakeuden ylpeys Laser HT taisteli tasaväkisesti TuToa vastaan kaksi erää, mutta turkulaiset olivat vahvempia päätöserässä ja voittivat ottelun 7 - 10

Alle 20 v. jääkiekon MM-kisat päättyivät Venäjän ja Kanadan finaaliin. Vuoden 2011 Maailman Mestari on Venäjä. Illan aikaisemmassa ottelussa USA nappasi pronssia ja Ruotsille jäi 4. sija. Suomen taitava joukkue oli lähellä onnistumisia, mutta niukoilla marginaaleilla Suomi jäi lopulta kuudenneksi.

Ilves pesi Kärpät Kärppien kotiareenalla. Kamil Krepsin edellisessä Ilveskohtaamisessa telonut Masi Marjamäki otti yhteen Krepsin kanssa ottelun kolmannessa erässä, seurauksena 5 + 20 min ja Marjamäelle silmä mustaksi. Ottelu oli jo ratkennut Ilveksen hyväksi 1 - 4.

Puolustaja Santeri Alatalo ja hyökkääjä Tuukka Pulliainen ovat tehneet jatkosopimukset HPK:n kanssa. Valmentajakolmikko jatkaa ensi kaudella.

Kärppien syyskauden taival on ollut oikea Via Dolorosa,kärsimysten tie. Loukkaantumiset ja runsaat pelaajavaihdokset ovat sotkeneet kauden pelejä ja joukkueen yhtenäisyyttä. Pavel Rosa on ollut vedossa ja Vanhat Kärpät -yhdistys luovutti Rosalle henkilökohtaisen lahjan ennen TPS-ottelun alkua.

Kärpät ei saanut otetta vierasjoukkueesta, TPS päihitti Oulun Kärpät 1 - 4. Kärppien Toni Mäkiaho ja Tomi Körkkö pelasivat ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä.

Ennätyslämpimän kesän jälkeen saatiin "nauttia" kylmästä säästä ja runsaista lumisateista ympäri Eurooppaa. Oulun seudulla talvi on tullut hiukan viime vuosia aikaisemmin, mutta lunta on vähemmän kuin Etelä-Suomessa. Aurinko on paistanut päivittäin vain lyhyen aikaa ja iltahämärää on riittänyt. Kuvasimme Oulujoen maisemia Värtön rannoilla, illan hämärtyessä siniseen hetkeen saakka.

Suomen Nuoret Leijonat selvitti hienosti tiensä puolivälieriin. Vastaan asettuu Väkivahvan kiekkomaan Venäjän Nuoret Karhut. Ottelun voittajalle on luvassa rankka vuorokausi. Ruotsi odottaa hyvin levänneenä (71,5 h) ja haastajalle tarjotaan vain niukasti toipumisaikaa. Otteluiden alkamisaikojen väli on vain 20 tuntia, toipumiseen jää hädin tuskin 12 tuntia.

Mikko Lehtonen saavutti 400. SM-liigaottelunsa vieraskentällä, SaiPa - Kärpät ottelussa 28.12.2010. Kiiminkiläislähtöinen Lehtonen aloitti Kärppä-junioreissa 90-luvulla. Mikko oli taistelemassa Kärpät SM-liigaan ja on ollut voittamassa kolmea Suomen Mestaruutta Kärpissä. Lehtosen sopimus Kärppien kanssa on voimassa vuoteen 2014.

Jääkiekon U20 MM-kisat 2011, Buffalo, USA
26.12.2010 - 06.01.2011 Oulu
Nuorten MM-kisat pelataan USA:ssa 26.12.2010 - 6.1.2011. Kokosimme kattavan paketin otteluiden seuraamiseen aikatauluineen sekä keskeisimmät linkit. Suomen nuorten Leijonien joukkueessa pelaa useita huippulahjakkaita nuoria, mm. Oulun Kärppien Joonas Donskoi, Julius Junttila ja Miikka Salomäki.

Toni Mäkiaho liittyy Kärppiin viiden ottelun sopimuksella. 35-vuotias kokenut pelaaja tuo helpotusta joukkueen hyökkääjäpulaan. ”Meillä on ensi viikolla kaksi vaativaa vierasottelua ja laitureista on pula. Seurajohto reagoi nopeasti ja saimme avuksemme kokeneen ja rutinoituneen hyökkääjän, joka pystyy maalintekoon, hallitsee kahdensuunnan pelin ja on fyysinen pelaaja”, päävalmentaja Hannu Aravirta perustelee.

www.JUNNUT.com toimitus toivottaa kaikille lukijoillemme ja yhteistyökumppaneille HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA!

17-vuotias Kärppien suurlupaus Miikka Salomäki ja 25-vuotias väkivahva Juho Keränen ovat tehneet jatkosopimuksen Oulun Kärppiin. Salomäen sopimus koskee kahta seuraavaa kautta, ja Keräsen sopimus on kolmevuotinen.

JYP-Kalpa
18.12.2010 Oulu
Kuvat E-junnujen ottelusta JYP-Kalpa.

Lauantai-illan 2-4 TuTo tappiostaan huolimatta Kiekko-Laser voi rauhallisin mielin viettää Joulua ja valmistautua tuleviin koitoksiin. Viime kevään Mestis nousullaan ja kuluneen syyskauden vauhdikkailla esityksillään joukkue on palkinnut uskolliset kannattajansa ja hämmästyttänyt epäilijänsä toteuttaessaan seuran perustajien visiota: Joukkueen sarjataso on Mestis!

Suomen itsenäisyyspäivää vietetään 6. joulukuuta. Itsenäisyyspäivänä järjestetään juhlatilaisuuksia ympäri Suomea. Seuratuin tapahtuma on Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanotto. Oulussa Itsenäisyyspäivän ohjelma alkaa aamulla lipunnostolla ja kunnialaukauksilla Linnansaaressa. Itsenäisyyspäivän paraati marssitaan tänä vuonna Kuopiossa.

Valdimir Sicakin 300 SM-liigaottelua täyttyi 2.12.2010. Sicakia muistettiin Kärpät - Jokerit ottelussa 4.12.2010. Sicak on luotettava puolustaja, joka on pelannut Kärpissä 18 ottelua ja kovia minuutteja, n. 22,5 min/ottelu.

Joulukuun kuukauden juniori Juho Väisänen palkittiin Kärpät - Jokerit SM-liigaottelun erätauolla. Kuukauden juniori on Oulun Kärpät 46 ry:n ja yhteistyökumppanien jakama kannustus jääkiekkojunioreille.

Kärpät jatkoi hyvällä pelivireellä ja kaatoi voittomaalikilpailuun jatkuneessa ottelussa Helsingin Jokerit 2 - 1.

Ilves - Kärpät SM-liigaottelussa Kamil Kreps taklattiin rajusti. Kreps putosi jäänpintaan ja makasi pitkään liikkumatta. Taklaaja oli Ilveksen Masi Marjamäki. Asiantuntijat pitivät taklausta törkeänä. Ottelun onnistujiin kuului jälleen Kärppien maalivahti Ville Hostikka. Hostikka kritisoi iltapäivälehtien kirjoittelua.

K-Laserilla oli alkukaudesta alla kaksi voittoa KooKoo:sta. K-Laser lähti hakemaan kolmatta voittoa mutta ei löytänyt keinoja KooKoo:n maalivahti Mikko Rämön ohittamiseen. KooKoo otti makean voiton hyvin taistelleesta K-Laserista maalein 3 - 5.

Kärpät katkaisi kolmen ottelun tappioputken. Voitto oli Kärpille ensimmäinen Hannu Aravirran komennossa. Ville Hostikka asettui ensimmäistä kertaa Kärppien maalille ja onnistui erinomaisesti. Ennen ottelun alkua kunnioitettiin Kärppien perustajajäsenen Erkki Koretin muistoa.

Maalivahti Ville Hostikka saapui perjantaina 26.11.2010 seitsemän pelin try outille Kärppiin. SaiPassa torjunut 25-vuotias veskari saapuu auttamaan Kärppiä akuutissa maalivahtitilanteessa. Hostikka pelasi ensimmäisen ottelunsa 27.11. Kärpissä, Kärpät – Lukko ottelussa, jossa 38 torjunnalla kotivoitto 5 - 4.

Kärppäjoukkue pelasi ensimmäisen kotiottelunsa valmentajavaihdoksen jälkeen. Aravirran valmennusryhmä joutui heti kovaan testiin, vastassa oli Kari Jalosen johtama HIFK joka on kurinalainen ja tehokkaasti pelaava joukkue.

Jokereiden SM-liigajoukkue vaihtaa päävalmentajaa. Viime marraskuusta pestissä toiminut Hannu Jortikka on vapautettu tehtävistään, ja hänet korvaa Erkka Westerlund.

Oulun Kärppien valmentajavaihdos on aiheuttanut uusia henkilösiirtoja. Valmentaja Petri Karjalainen siirtyy Kärppien A-nuorten päävalmentajaksi. Joukkueenjohtaja-maalivahtivalmentaja Ari Hilli ei jatka tehtävässään, hänen tilalleen siirtyy Erno Moilanen.

Oulun Kärpät Oy:n hallitus päätti sunnuntaina vapauttaa vastuuvalmentaja Mikko Haapakosken tehtävistään. Seura ei käytä Haapakosken optiota koskien ensi kautta. Kärppien uusi vastuuvalmentaja on Hannu Aravirta, joka aloittaa työssä maanantaina.

Hannu Aravirta kuuluu Suomen kokeneimpiin jääkiekkovalmentajiin. Oulun Kärpissä Aravirta aloitti vastuuvalmentajana 22.11.2010. Valmennusuralla hän on saavuttanut Mestaruuksia ja useita mitalisijoituksia. Videolla Aravirran kommetteja urastaan ja Kärppien päävalmentajapestistä.

Kärpät pelasi hyvän ottelun, mutta onni maalitilanteissa ei ollut matkassa. Petr Tenkrat avasi maalitilinsä tekemällä ottelun avausmaalin. Ottelu päättyi Bluesin voittoon 3 - 5. Ottelu jäi Kärppien päävalmentaja Mikko Haapakosken viimeiseksi otteluksi.

OLS:n 130 v. juhlaottelu OLS - HIFK pelattiin hyvässä säässä lauantaina 20.11.2010 Raksilan kentällä. Ottelu päättyi tasan 5 - 5. Myös sunnuntaina pelattu OLS - Akilles päättyi tasapeliin 3 - 3.

Mujk - Kärpät
18.11.2010 Muhos
Muhoksella pelatussa E-junnujen harjoituspelissä Kärpät intoutuivat maalintekoon. Ottelussa jaettiin useita jäähyjä turhista jälkipeleistä.

Aluesarjojen lohkojaot toiselle jaksolle
17.11.2010 SJL pohjoinen
Pohjoisen alueen kilpailuvaliokunta on vahvistanut C2 - E2 jatkosarjojen lohkojaot.

Marraskuun kuukauden juniori Konsta Härkönen palkittiin Kärpät - Tappara SM-liigaottelun erätauolla. Kuukauden juniori on Oulun Kärpät 46 ry:n ja yhteistyökumppanien jakama kannustus jääkiekkojunioreille.

Tappara johti ottelun puoliväliin mennessä jo 0 - 4. Kärpät heräili maalintekoon toisella puolikkaalla, mutta 3 maalia ei riittänyt. Tappara voitti ottelun 3 - 5. Videolla A-maajoukkueen joukkueenjohtaja Timo Jutila kertoo maajoukkueen toiminnasta ja kommentoi Kärppien peliä sekä nuorten pelaajien kehittymistä maajoukkuetehtäviin.

751 - 800 / 938

JUNNUT.com täysversioon...