JUNNUT.com arkisto:


751 - 800 / 938
Puolustaja Santeri Alatalo ja hyökkääjä Tuukka Pulliainen ovat tehneet jatkosopimukset HPK:n kanssa. Valmentajakolmikko jatkaa ensi kaudella.

Kärppien syyskauden taival on ollut oikea Via Dolorosa,kärsimysten tie. Loukkaantumiset ja runsaat pelaajavaihdokset ovat sotkeneet kauden pelejä ja joukkueen yhtenäisyyttä. Pavel Rosa on ollut vedossa ja Vanhat Kärpät -yhdistys luovutti Rosalle henkilökohtaisen lahjan ennen TPS-ottelun alkua.

Kärpät ei saanut otetta vierasjoukkueesta, TPS päihitti Oulun Kärpät 1 - 4. Kärppien Toni Mäkiaho ja Tomi Körkkö pelasivat ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä.

Ennätyslämpimän kesän jälkeen saatiin "nauttia" kylmästä säästä ja runsaista lumisateista ympäri Eurooppaa. Oulun seudulla talvi on tullut hiukan viime vuosia aikaisemmin, mutta lunta on vähemmän kuin Etelä-Suomessa. Aurinko on paistanut päivittäin vain lyhyen aikaa ja iltahämärää on riittänyt. Kuvasimme Oulujoen maisemia Värtön rannoilla, illan hämärtyessä siniseen hetkeen saakka.

Suomen Nuoret Leijonat selvitti hienosti tiensä puolivälieriin. Vastaan asettuu Väkivahvan kiekkomaan Venäjän Nuoret Karhut. Ottelun voittajalle on luvassa rankka vuorokausi. Ruotsi odottaa hyvin levänneenä (71,5 h) ja haastajalle tarjotaan vain niukasti toipumisaikaa. Otteluiden alkamisaikojen väli on vain 20 tuntia, toipumiseen jää hädin tuskin 12 tuntia.

Mikko Lehtonen saavutti 400. SM-liigaottelunsa vieraskentällä, SaiPa - Kärpät ottelussa 28.12.2010. Kiiminkiläislähtöinen Lehtonen aloitti Kärppä-junioreissa 90-luvulla. Mikko oli taistelemassa Kärpät SM-liigaan ja on ollut voittamassa kolmea Suomen Mestaruutta Kärpissä. Lehtosen sopimus Kärppien kanssa on voimassa vuoteen 2014.

Jääkiekon U20 MM-kisat 2011, Buffalo, USA
26.12.2010 - 06.01.2011 Oulu
Nuorten MM-kisat pelataan USA:ssa 26.12.2010 - 6.1.2011. Kokosimme kattavan paketin otteluiden seuraamiseen aikatauluineen sekä keskeisimmät linkit. Suomen nuorten Leijonien joukkueessa pelaa useita huippulahjakkaita nuoria, mm. Oulun Kärppien Joonas Donskoi, Julius Junttila ja Miikka Salomäki.

Toni Mäkiaho liittyy Kärppiin viiden ottelun sopimuksella. 35-vuotias kokenut pelaaja tuo helpotusta joukkueen hyökkääjäpulaan. ”Meillä on ensi viikolla kaksi vaativaa vierasottelua ja laitureista on pula. Seurajohto reagoi nopeasti ja saimme avuksemme kokeneen ja rutinoituneen hyökkääjän, joka pystyy maalintekoon, hallitsee kahdensuunnan pelin ja on fyysinen pelaaja”, päävalmentaja Hannu Aravirta perustelee.

www.JUNNUT.com toimitus toivottaa kaikille lukijoillemme ja yhteistyökumppaneille HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA!

17-vuotias Kärppien suurlupaus Miikka Salomäki ja 25-vuotias väkivahva Juho Keränen ovat tehneet jatkosopimuksen Oulun Kärppiin. Salomäen sopimus koskee kahta seuraavaa kautta, ja Keräsen sopimus on kolmevuotinen.

JYP-Kalpa
18.12.2010 Oulu
Kuvat E-junnujen ottelusta JYP-Kalpa.

Lauantai-illan 2-4 TuTo tappiostaan huolimatta Kiekko-Laser voi rauhallisin mielin viettää Joulua ja valmistautua tuleviin koitoksiin. Viime kevään Mestis nousullaan ja kuluneen syyskauden vauhdikkailla esityksillään joukkue on palkinnut uskolliset kannattajansa ja hämmästyttänyt epäilijänsä toteuttaessaan seuran perustajien visiota: Joukkueen sarjataso on Mestis!

Suomen itsenäisyyspäivää vietetään 6. joulukuuta. Itsenäisyyspäivänä järjestetään juhlatilaisuuksia ympäri Suomea. Seuratuin tapahtuma on Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanotto. Oulussa Itsenäisyyspäivän ohjelma alkaa aamulla lipunnostolla ja kunnialaukauksilla Linnansaaressa. Itsenäisyyspäivän paraati marssitaan tänä vuonna Kuopiossa.

Valdimir Sicakin 300 SM-liigaottelua täyttyi 2.12.2010. Sicakia muistettiin Kärpät - Jokerit ottelussa 4.12.2010. Sicak on luotettava puolustaja, joka on pelannut Kärpissä 18 ottelua ja kovia minuutteja, n. 22,5 min/ottelu.

Joulukuun kuukauden juniori Juho Väisänen palkittiin Kärpät - Jokerit SM-liigaottelun erätauolla. Kuukauden juniori on Oulun Kärpät 46 ry:n ja yhteistyökumppanien jakama kannustus jääkiekkojunioreille.

Kärpät jatkoi hyvällä pelivireellä ja kaatoi voittomaalikilpailuun jatkuneessa ottelussa Helsingin Jokerit 2 - 1.

Ilves - Kärpät SM-liigaottelussa Kamil Kreps taklattiin rajusti. Kreps putosi jäänpintaan ja makasi pitkään liikkumatta. Taklaaja oli Ilveksen Masi Marjamäki. Asiantuntijat pitivät taklausta törkeänä. Ottelun onnistujiin kuului jälleen Kärppien maalivahti Ville Hostikka. Hostikka kritisoi iltapäivälehtien kirjoittelua.

K-Laserilla oli alkukaudesta alla kaksi voittoa KooKoo:sta. K-Laser lähti hakemaan kolmatta voittoa mutta ei löytänyt keinoja KooKoo:n maalivahti Mikko Rämön ohittamiseen. KooKoo otti makean voiton hyvin taistelleesta K-Laserista maalein 3 - 5.

Kärpät katkaisi kolmen ottelun tappioputken. Voitto oli Kärpille ensimmäinen Hannu Aravirran komennossa. Ville Hostikka asettui ensimmäistä kertaa Kärppien maalille ja onnistui erinomaisesti. Ennen ottelun alkua kunnioitettiin Kärppien perustajajäsenen Erkki Koretin muistoa.

Maalivahti Ville Hostikka saapui perjantaina 26.11.2010 seitsemän pelin try outille Kärppiin. SaiPassa torjunut 25-vuotias veskari saapuu auttamaan Kärppiä akuutissa maalivahtitilanteessa. Hostikka pelasi ensimmäisen ottelunsa 27.11. Kärpissä, Kärpät – Lukko ottelussa, jossa 38 torjunnalla kotivoitto 5 - 4.

Kärppäjoukkue pelasi ensimmäisen kotiottelunsa valmentajavaihdoksen jälkeen. Aravirran valmennusryhmä joutui heti kovaan testiin, vastassa oli Kari Jalosen johtama HIFK joka on kurinalainen ja tehokkaasti pelaava joukkue.

Jokereiden SM-liigajoukkue vaihtaa päävalmentajaa. Viime marraskuusta pestissä toiminut Hannu Jortikka on vapautettu tehtävistään, ja hänet korvaa Erkka Westerlund.

Oulun Kärppien valmentajavaihdos on aiheuttanut uusia henkilösiirtoja. Valmentaja Petri Karjalainen siirtyy Kärppien A-nuorten päävalmentajaksi. Joukkueenjohtaja-maalivahtivalmentaja Ari Hilli ei jatka tehtävässään, hänen tilalleen siirtyy Erno Moilanen.

Oulun Kärpät Oy:n hallitus päätti sunnuntaina vapauttaa vastuuvalmentaja Mikko Haapakosken tehtävistään. Seura ei käytä Haapakosken optiota koskien ensi kautta. Kärppien uusi vastuuvalmentaja on Hannu Aravirta, joka aloittaa työssä maanantaina.

Hannu Aravirta kuuluu Suomen kokeneimpiin jääkiekkovalmentajiin. Oulun Kärpissä Aravirta aloitti vastuuvalmentajana 22.11.2010. Valmennusuralla hän on saavuttanut Mestaruuksia ja useita mitalisijoituksia. Videolla Aravirran kommetteja urastaan ja Kärppien päävalmentajapestistä.

Kärpät pelasi hyvän ottelun, mutta onni maalitilanteissa ei ollut matkassa. Petr Tenkrat avasi maalitilinsä tekemällä ottelun avausmaalin. Ottelu päättyi Bluesin voittoon 3 - 5. Ottelu jäi Kärppien päävalmentaja Mikko Haapakosken viimeiseksi otteluksi.

OLS:n 130 v. juhlaottelu OLS - HIFK pelattiin hyvässä säässä lauantaina 20.11.2010 Raksilan kentällä. Ottelu päättyi tasan 5 - 5. Myös sunnuntaina pelattu OLS - Akilles päättyi tasapeliin 3 - 3.

Mujk - Kärpät
18.11.2010 Muhos
Muhoksella pelatussa E-junnujen harjoituspelissä Kärpät intoutuivat maalintekoon. Ottelussa jaettiin useita jäähyjä turhista jälkipeleistä.

Aluesarjojen lohkojaot toiselle jaksolle
17.11.2010 SJL pohjoinen
Pohjoisen alueen kilpailuvaliokunta on vahvistanut C2 - E2 jatkosarjojen lohkojaot.

Marraskuun kuukauden juniori Konsta Härkönen palkittiin Kärpät - Tappara SM-liigaottelun erätauolla. Kuukauden juniori on Oulun Kärpät 46 ry:n ja yhteistyökumppanien jakama kannustus jääkiekkojunioreille.

Tappara johti ottelun puoliväliin mennessä jo 0 - 4. Kärpät heräili maalintekoon toisella puolikkaalla, mutta 3 maalia ei riittänyt. Tappara voitti ottelun 3 - 5. Videolla A-maajoukkueen joukkueenjohtaja Timo Jutila kertoo maajoukkueen toiminnasta ja kommentoi Kärppien peliä sekä nuorten pelaajien kehittymistä maajoukkuetehtäviin.

E1 ja E2 alkusarjat - sarjataulukot
15.11.2010 SJL Pohjoinen
Kokosimme E-junnujen pohjoisen ja lapin alueen alkusarjojen sarjataulukot yhdelle sivulle. Lähes kaikki sarjat on pelattu ja sijoitukset selvillä. Katso miten E-junnujen syksy on mennyt. Toisen jakson ottelut alkavat 27.-28.11.2010.

D1 ja D2 alkusarjat - sarjataulukot
15.11.2010 SJL Pohjoinen
Kokosimme D-junnujen sarjataulukot yhdelle sivulle. Alkusarja alkaa olla taputeltu. Katso kuinka D-junnujen syksy on mennyt. Toisen jakson ottelut alkavat 27.-28.11.2010 viikonvaihteessa.

C2 alkusarjat - sarjataulukot
15.11.2010 SJL Pohjoinen
C2-junioreiden Pohjoisen alueen alkusarjojen sarjataulukot koottuna. Mukana myös sarjatilanne C-nuorten SM-sarjasta. Toisen jakson ottelut alkavat 27.-28.11.2010 viikonvaihteessa.

Isänpäivänä urheilua
14.11.2010 Oulu
Isänpäivää juhlitaan marraskuun toisena viikonloppuna, 14.11., juhlitaan vaikka urheilua seuraten. Leijonilla oli eilen hyvä päivä, tshekit ottivat pataan 5 - 0. Isänpäivänä vastassa on Ruotsi. World Cup Levillä Tanja Poutiainen laski kolmanneksi. MTV3 MAX tarjoaa kisat ilmaiseksi. Junnut.com onnittelee kaikkia isiä.

Kajaanin jäähalli
14.11.2010 Kajaani
Kajaanin jäähalli on rakennettu 1989 ja remontoitu 2008. Halli toimii jäähallikauden ulkopuolella mm. messujen- ja konserttien pitopaikkana.

Hokki - LaserHT
14.11.2010 Kajaani
D-junnujen aluesarjassa Hokki taisteli komean kotivoiton Isänpäivänä LaserHT:stä.

Hokki - Kärpät
14.11.2010 Kajaani
E1-aluesarjassa Hokki kaatoi Kärpät 5-2. Isänpäivänä Kajaanissa pelattu ottelu oli tasainen ja rikkonainen vääntö, jossa onnellakin oli merkityksensä.

Suomen A-maajoukkue valmistautuu turnauksen avausotteluun Venäjää vastaan 11.11.2010. Venäjää vastaan pelattava ottelu alkaa klo 18.30. Ottelusta on lähetys MTV3:lla. Turnaukseen osallistuvat Suomen, Ruotsin, Venäjän ja Tsekin joukkueet. - Turnaus päättyi 14.11. Suomen ja Ruotsin väliseen otteluun, ottelu päättyi 4 - 1. Suomi voitti Karjala-turnauksen.

MM-kisoissa viime keväänä Sveitsin maajoukkueessa puolustanut Timo Helbling saapuu loppukauden sopimuksella Oulun Kärppiin. 29-vuotias, NHL- ja AHL-kokemuksen omaava peruspakki on pelannut alkukauden Luganossa. Helblingin sopimukseen liittyy koeaika, joka kestää liigan joulutaukoon saakka.

YLE:n Setä jaksaa heilua -sarjassa oli tällä kertaa vieraana Pasi Nurminen. Aiheena mm. juniorivalmennus ja maalivahdin ominaisuudet. Muita kysymyksiä olivat mm. valmentajien riittävyys, huippujunioreiden tuottaminen ja pelaajien yksilötaidot.

B-nuorten SM-sarjan ottelut pyörähtivät käyntiin ympäri maata. Seuraamme kauden aikana Kärppien otteluiden ohella muidenkin joukkueiden menestystä ja sarjan tilastoja. Oulussa pelattu Kärpät - JYP ottelu päättyi Kärppien selvään voittoon numeroin 4 - 1.

Kiekko-Laser ratkaisi ottelun voiton toisessa erässä latomalla kaikkiaan viisi maalia KooKoon verkkoon. Kiekko-Laser - KooKoo 6 - 4.

Daniel Libeskindin Tampereen keskustan luonnossuunnitelmat ovat valmistuneet. Tarkoituksena on rakentaa uusi monitoimiareena ja viisi tornitaloa. Areenaan mahtuisi 11 000 ja konserttiversiossa jopa 14 000 katsojaa. Areenassa on tilaa myös junnuille. Areenaan rakennettava harjoitushalli tulee olemaan vahvasti junnujen käytössä.

Taneli Ronkainen palkittiin Kärpät - HPK SM-liigaottelun erätauolla. Taneli pelaa Oulun Kärppien C-junioreissa puolustajana.

Kärpät - HPK 3 - 1, HPK oli tehoton, Kärppien Petri Koivisto oli vakuuttava ja torjui Kärpät voittoon.

Talitiainen (Parus major) on hakeutumassa pihan pesäpönttöön ja suunnittelee perheen perustamista? Oviaukko ei miellyttänyt koivupölkystä tehdyssä pesäpöntössä. Aukon ympärillä oleva tuohi sai kyytiä. Talvi on tulossa ja yöpakkaset ovat purevia.

SaiPa on tehnyt viiden ottelun mittaisen tryout -sopimuksen hyökkääjä Antti Aarnion kanssa. SaiPa paikkaa loukkaantumisista kärsinyttä joukkuetta kovan luokan pelaajilla. Aarnio pelasi vielä tänään Oulussa Kiekko-Laser - SaPKo ottelussa. [päivitys 6.11.2010] Aarnio jatkaa SaiPa:ssa kuluvan kauden, optio ensi kaudelle.

Kiekko-Laser näytti SaPKo:lle ja kotiyleisölle osaamistaan, ottelu päättyi maalein 4 - 0. SaPKo:n mahdollisuudet olivat hyvin organisoituneissa hyökkäyksissä, mutta K-Laserin viimeisenä lukkona pelannut maalivahti Antti Rautiola esitti parastaan ja pelasi nollapelin 20 torjunnallaan.

Kärppien uudet hankinnat Tenkrat ja St. Pierre antoivat lupauksia paremmasta. Kärpät aloitti vahvasti ja nuori tähti Joonas Donskoi teki komean maalin jo vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen. Ässien ote kuitenkin tiivistyi toisessa erässä ja voitti ottelun 1 - 4.

751 - 800 / 938

JUNNUT.com täysversioon...