JUNNUT.com arkisto:


751 - 800 / 938
Kärppäjoukkue pelasi ensimmäisen kotiottelunsa valmentajavaihdoksen jälkeen. Aravirran valmennusryhmä joutui heti kovaan testiin, vastassa oli Kari Jalosen johtama HIFK joka on kurinalainen ja tehokkaasti pelaava joukkue.

Jokereiden SM-liigajoukkue vaihtaa päävalmentajaa. Viime marraskuusta pestissä toiminut Hannu Jortikka on vapautettu tehtävistään, ja hänet korvaa Erkka Westerlund.

Oulun Kärppien valmentajavaihdos on aiheuttanut uusia henkilösiirtoja. Valmentaja Petri Karjalainen siirtyy Kärppien A-nuorten päävalmentajaksi. Joukkueenjohtaja-maalivahtivalmentaja Ari Hilli ei jatka tehtävässään, hänen tilalleen siirtyy Erno Moilanen.

Oulun Kärpät Oy:n hallitus päätti sunnuntaina vapauttaa vastuuvalmentaja Mikko Haapakosken tehtävistään. Seura ei käytä Haapakosken optiota koskien ensi kautta. Kärppien uusi vastuuvalmentaja on Hannu Aravirta, joka aloittaa työssä maanantaina.

Hannu Aravirta kuuluu Suomen kokeneimpiin jääkiekkovalmentajiin. Oulun Kärpissä Aravirta aloitti vastuuvalmentajana 22.11.2010. Valmennusuralla hän on saavuttanut Mestaruuksia ja useita mitalisijoituksia. Videolla Aravirran kommetteja urastaan ja Kärppien päävalmentajapestistä.

Kärpät pelasi hyvän ottelun, mutta onni maalitilanteissa ei ollut matkassa. Petr Tenkrat avasi maalitilinsä tekemällä ottelun avausmaalin. Ottelu päättyi Bluesin voittoon 3 - 5. Ottelu jäi Kärppien päävalmentaja Mikko Haapakosken viimeiseksi otteluksi.

OLS:n 130 v. juhlaottelu OLS - HIFK pelattiin hyvässä säässä lauantaina 20.11.2010 Raksilan kentällä. Ottelu päättyi tasan 5 - 5. Myös sunnuntaina pelattu OLS - Akilles päättyi tasapeliin 3 - 3.

Mujk - Kärpät
18.11.2010 Muhos
Muhoksella pelatussa E-junnujen harjoituspelissä Kärpät intoutuivat maalintekoon. Ottelussa jaettiin useita jäähyjä turhista jälkipeleistä.

Aluesarjojen lohkojaot toiselle jaksolle
17.11.2010 SJL pohjoinen
Pohjoisen alueen kilpailuvaliokunta on vahvistanut C2 - E2 jatkosarjojen lohkojaot.

Marraskuun kuukauden juniori Konsta Härkönen palkittiin Kärpät - Tappara SM-liigaottelun erätauolla. Kuukauden juniori on Oulun Kärpät 46 ry:n ja yhteistyökumppanien jakama kannustus jääkiekkojunioreille.

Tappara johti ottelun puoliväliin mennessä jo 0 - 4. Kärpät heräili maalintekoon toisella puolikkaalla, mutta 3 maalia ei riittänyt. Tappara voitti ottelun 3 - 5. Videolla A-maajoukkueen joukkueenjohtaja Timo Jutila kertoo maajoukkueen toiminnasta ja kommentoi Kärppien peliä sekä nuorten pelaajien kehittymistä maajoukkuetehtäviin.

E1 ja E2 alkusarjat - sarjataulukot
15.11.2010 SJL Pohjoinen
Kokosimme E-junnujen pohjoisen ja lapin alueen alkusarjojen sarjataulukot yhdelle sivulle. Lähes kaikki sarjat on pelattu ja sijoitukset selvillä. Katso miten E-junnujen syksy on mennyt. Toisen jakson ottelut alkavat 27.-28.11.2010.

D1 ja D2 alkusarjat - sarjataulukot
15.11.2010 SJL Pohjoinen
Kokosimme D-junnujen sarjataulukot yhdelle sivulle. Alkusarja alkaa olla taputeltu. Katso kuinka D-junnujen syksy on mennyt. Toisen jakson ottelut alkavat 27.-28.11.2010 viikonvaihteessa.

C2 alkusarjat - sarjataulukot
15.11.2010 SJL Pohjoinen
C2-junioreiden Pohjoisen alueen alkusarjojen sarjataulukot koottuna. Mukana myös sarjatilanne C-nuorten SM-sarjasta. Toisen jakson ottelut alkavat 27.-28.11.2010 viikonvaihteessa.

Isänpäivänä urheilua
14.11.2010 Oulu
Isänpäivää juhlitaan marraskuun toisena viikonloppuna, 14.11., juhlitaan vaikka urheilua seuraten. Leijonilla oli eilen hyvä päivä, tshekit ottivat pataan 5 - 0. Isänpäivänä vastassa on Ruotsi. World Cup Levillä Tanja Poutiainen laski kolmanneksi. MTV3 MAX tarjoaa kisat ilmaiseksi. Junnut.com onnittelee kaikkia isiä.

Kajaanin jäähalli
14.11.2010 Kajaani
Kajaanin jäähalli on rakennettu 1989 ja remontoitu 2008. Halli toimii jäähallikauden ulkopuolella mm. messujen- ja konserttien pitopaikkana.

Hokki - LaserHT
14.11.2010 Kajaani
D-junnujen aluesarjassa Hokki taisteli komean kotivoiton Isänpäivänä LaserHT:stä.

Hokki - Kärpät
14.11.2010 Kajaani
E1-aluesarjassa Hokki kaatoi Kärpät 5-2. Isänpäivänä Kajaanissa pelattu ottelu oli tasainen ja rikkonainen vääntö, jossa onnellakin oli merkityksensä.

Suomen A-maajoukkue valmistautuu turnauksen avausotteluun Venäjää vastaan 11.11.2010. Venäjää vastaan pelattava ottelu alkaa klo 18.30. Ottelusta on lähetys MTV3:lla. Turnaukseen osallistuvat Suomen, Ruotsin, Venäjän ja Tsekin joukkueet. - Turnaus päättyi 14.11. Suomen ja Ruotsin väliseen otteluun, ottelu päättyi 4 - 1. Suomi voitti Karjala-turnauksen.

MM-kisoissa viime keväänä Sveitsin maajoukkueessa puolustanut Timo Helbling saapuu loppukauden sopimuksella Oulun Kärppiin. 29-vuotias, NHL- ja AHL-kokemuksen omaava peruspakki on pelannut alkukauden Luganossa. Helblingin sopimukseen liittyy koeaika, joka kestää liigan joulutaukoon saakka.

YLE:n Setä jaksaa heilua -sarjassa oli tällä kertaa vieraana Pasi Nurminen. Aiheena mm. juniorivalmennus ja maalivahdin ominaisuudet. Muita kysymyksiä olivat mm. valmentajien riittävyys, huippujunioreiden tuottaminen ja pelaajien yksilötaidot.

B-nuorten SM-sarjan ottelut pyörähtivät käyntiin ympäri maata. Seuraamme kauden aikana Kärppien otteluiden ohella muidenkin joukkueiden menestystä ja sarjan tilastoja. Oulussa pelattu Kärpät - JYP ottelu päättyi Kärppien selvään voittoon numeroin 4 - 1.

Kiekko-Laser ratkaisi ottelun voiton toisessa erässä latomalla kaikkiaan viisi maalia KooKoon verkkoon. Kiekko-Laser - KooKoo 6 - 4.

Daniel Libeskindin Tampereen keskustan luonnossuunnitelmat ovat valmistuneet. Tarkoituksena on rakentaa uusi monitoimiareena ja viisi tornitaloa. Areenaan mahtuisi 11 000 ja konserttiversiossa jopa 14 000 katsojaa. Areenassa on tilaa myös junnuille. Areenaan rakennettava harjoitushalli tulee olemaan vahvasti junnujen käytössä.

Taneli Ronkainen palkittiin Kärpät - HPK SM-liigaottelun erätauolla. Taneli pelaa Oulun Kärppien C-junioreissa puolustajana.

Kärpät - HPK 3 - 1, HPK oli tehoton, Kärppien Petri Koivisto oli vakuuttava ja torjui Kärpät voittoon.

Talitiainen (Parus major) on hakeutumassa pihan pesäpönttöön ja suunnittelee perheen perustamista? Oviaukko ei miellyttänyt koivupölkystä tehdyssä pesäpöntössä. Aukon ympärillä oleva tuohi sai kyytiä. Talvi on tulossa ja yöpakkaset ovat purevia.

SaiPa on tehnyt viiden ottelun mittaisen tryout -sopimuksen hyökkääjä Antti Aarnion kanssa. SaiPa paikkaa loukkaantumisista kärsinyttä joukkuetta kovan luokan pelaajilla. Aarnio pelasi vielä tänään Oulussa Kiekko-Laser - SaPKo ottelussa. [päivitys 6.11.2010] Aarnio jatkaa SaiPa:ssa kuluvan kauden, optio ensi kaudelle.

Kiekko-Laser näytti SaPKo:lle ja kotiyleisölle osaamistaan, ottelu päättyi maalein 4 - 0. SaPKo:n mahdollisuudet olivat hyvin organisoituneissa hyökkäyksissä, mutta K-Laserin viimeisenä lukkona pelannut maalivahti Antti Rautiola esitti parastaan ja pelasi nollapelin 20 torjunnallaan.

Kärppien uudet hankinnat Tenkrat ja St. Pierre antoivat lupauksia paremmasta. Kärpät aloitti vahvasti ja nuori tähti Joonas Donskoi teki komean maalin jo vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen. Ässien ote kuitenkin tiivistyi toisessa erässä ja voitti ottelun 1 - 4.

Kolmikko Rosa, Tenkrat ja Pierre esittäytyivät mediaväelle Kärppä-klubilla. Huominen ottelu on varmasti SM-liigan seuratuimpia otteluita. Pavel Rosa pääsee tositoimiin noin viikon päästä, pienen loukkaantumisen vuoksi. Viikon sisällä jo toinen SM-liigavalmentaja sai kenkää.

FF Jaro - AC Oulu 1 - 2 (0 - 1). AC Oulu taisteli Pietarsaaressa pisteet ja selvisi rimaa hipoen karsinnoista. Uusittu Raatin kenttä ja kotiyleisö odottavat taistelevaa oululaisjoukkuetta ensi kauden taistoihin. Onnittelut hyvästä suorituksesta. JJK karsii ja FC Lahti ykköseen

Kanadalaishyökkääjä Martin St. Pierre ja Oulun Kärpät ovat tehneet loppukautta koskevan sopimuksen. Sentteri liittyy joukkueeseen ensi viikolla ja kamppailee ensimmäisen kerran kärppäpaidassa tiistaina 26.10.2010.

Yksi suurimmista kärppäkannattajien suosikeista Petr Tenkrat palaa takaisin Kärppiin.

AC Oulu on kovan paikan edessä. Ensimmäisen Veikkausliigakauden viimeinen kotiottelu ei pelastanut AC Oulua putoamisuhkalta. JJK onnistui siinä missä AC Oulun maalisihti oli hukassa. Vapaistakaan paikoista maalinteko ei onnistunut.

SM-liiga ja Oulun Kärpät juhlisti ennen ottelua Kärppien kapteeni Ilkka Mikkolan 600. runkosarjan ottelua. Vierailija Pelicans sai kokea juhlatuulella olevan kärppäjoukkueen tehokkaan alun ja lopun. Ratkaisijan viitan otti nyt Kamil Kreps, joka taituroi ottelun avaus- ja voittomaalin.

KKP vei Kärppiä Jäälissä
14.10.2010 Jääli
Aluesarjat ovat pyörähtäneet jälleen käyntiin. Kiimingin Kiekko-Pojat veivät Jäälissä pisteet Kärpiltä tuloksella 4-1 E-junnujen pohjoisen alueen sarjassa.

9.10.2010 - 2.1.2011 Pyhiinvaeltajan päiväkirja - Valokuvaaja Martti Anttila on Karjalohjalla asuva valokuvaaja, joka on kuvannut Etelä-Aasiassa vuodesta 1983. Ainutlaatuinen valokuvakokoelma on nähtävissä Oulun Taidemuseossa Kasarmintie 7. La 9.10. klo 14 taiteilijatapaamisessa Martti Anttila esittelee näyttelynsä ja kertoo tarinoita kuviensa taustalta.

Kärpät - TPS 4 - 2 (1 - 0, 1 - 1, 2 - 1). Ottelussa Kärpät oli piirun verran parempi. TPS on juutunut sarjan hännille, eikä vierailu Ouluun tuonut siihen helpotusta. Kärppien maalit olivat Marko Luomalan (2 + 1), Kimmo Koskenkorvan ja Joonas Komulaisen käsialaa.

Valokuvaaja Martti Anttila (s.1954) on tehnyt useita matkoja Intiaan. Näiden matkojen tuloksena Oulun Taidemuseossa on nähtävillä ainutlaatuisia matkakuvia vuodesta 1986 alkaen. Martti kertoili matkoistaan ja kuvien taustoista taitelijatapaamisessa Taidemuseossa. Näyttely on esillä vuoden loppuun asti Oulussa, josta se jatkaa Espooseen, Helinä Rautavaaran museoon 24.3. - 7.8.2011.

Pyhiinvaeltajan päiväkirja, Martti Anttilan valokuvia Intian pyhiltä joilta. Näyttelyn avajaiset Oulun taidemuseossa. Näyttely on avoinna 9.10.2010 - 2.1.2011, ti - to, la - su klo 10 -17, pe 12 - 19.

Ruskaratsastus

Juho Palatsi palkittiin Kärpät - Jokerit SM-liigaottelun erätauolla. Juho pelaa Oulun Kärppien joukkueessa B-nuorten SM-sarjan karsintoja. SM-sarja alkaa 2.11.2010

LaserHT Räpylä - Hermes
19.09.2010 Oulunsalo
Syysturnauksessa pelatun ottelun LaserHT - Hermes video

Kärpät white - LiKi
19.09.2010 Oulunsalo
Syysturnauksessa pelatun ottelun Kärpät white - LiKi video

Ahmat - KKP
19.09.2010 Oulunsalo
Syysturnauksessa pelatun ottelun Ahmat - KKP video

LaserHT Räpylä ja LiKi juhlivat syysturnauksessa
17.09.2010 - 19.09.2010 Oulunsalo, Kempele
17.9-19.9.2010 pelattiin Oulunsalon ja Kempeleen halleissa LaserHT:n järjestämä syysturnaus 2010. Joukkueita osallistui AAA lohkoon kuusi ja AA lohkoihin kahdeksan. Mestaruudet jäivät lakeuksille LaserHT Räpylän nostaessa AAA sarjan ja LiKi:n puolestaan AA sarjan mestaruuspystit.

Sotkamon Jymyn pitkä mitaliputki jatkui, 11. peräkkäinen pesismitali Maailman parhaalle pesäpalloseuralle. Vimpelistä miesten pesäpallon Suomen Mestari 2010.

Oulun Lippo piti Sotkamon Jymyn kurissa Superpesiksen pronssiottelun toisessa kohtaamisessa. Peli oli Lipon kauden 2010 viimeinen kotiottelu. Kauden aikana nähtiin Oulussa loistavaa pesistä ja komeita yksilösuorituksia. Pronssi ratkeaa 7.9. Sotkamossa. Vimpeli johtaa 2 - 0 loppuotteluja.

Kärppien E-00 ja Haukiputaan Ahmat E-99 sekä Haukiputaan Ahmat -00 pelasivat harjoitusottelut Raksilan Energia areenalla.

751 - 800 / 938

JUNNUT.com täysversioon...