JUNNUT.com arkisto:


751 - 800 / 938
YLE:n Setä jaksaa heilua -sarjassa oli tällä kertaa vieraana Pasi Nurminen. Aiheena mm. juniorivalmennus ja maalivahdin ominaisuudet. Muita kysymyksiä olivat mm. valmentajien riittävyys, huippujunioreiden tuottaminen ja pelaajien yksilötaidot.

B-nuorten SM-sarjan ottelut pyörähtivät käyntiin ympäri maata. Seuraamme kauden aikana Kärppien otteluiden ohella muidenkin joukkueiden menestystä ja sarjan tilastoja. Oulussa pelattu Kärpät - JYP ottelu päättyi Kärppien selvään voittoon numeroin 4 - 1.

Kiekko-Laser ratkaisi ottelun voiton toisessa erässä latomalla kaikkiaan viisi maalia KooKoon verkkoon. Kiekko-Laser - KooKoo 6 - 4.

Daniel Libeskindin Tampereen keskustan luonnossuunnitelmat ovat valmistuneet. Tarkoituksena on rakentaa uusi monitoimiareena ja viisi tornitaloa. Areenaan mahtuisi 11 000 ja konserttiversiossa jopa 14 000 katsojaa. Areenassa on tilaa myös junnuille. Areenaan rakennettava harjoitushalli tulee olemaan vahvasti junnujen käytössä.

Taneli Ronkainen palkittiin Kärpät - HPK SM-liigaottelun erätauolla. Taneli pelaa Oulun Kärppien C-junioreissa puolustajana.

Kärpät - HPK 3 - 1, HPK oli tehoton, Kärppien Petri Koivisto oli vakuuttava ja torjui Kärpät voittoon.

Talitiainen (Parus major) on hakeutumassa pihan pesäpönttöön ja suunnittelee perheen perustamista? Oviaukko ei miellyttänyt koivupölkystä tehdyssä pesäpöntössä. Aukon ympärillä oleva tuohi sai kyytiä. Talvi on tulossa ja yöpakkaset ovat purevia.

SaiPa on tehnyt viiden ottelun mittaisen tryout -sopimuksen hyökkääjä Antti Aarnion kanssa. SaiPa paikkaa loukkaantumisista kärsinyttä joukkuetta kovan luokan pelaajilla. Aarnio pelasi vielä tänään Oulussa Kiekko-Laser - SaPKo ottelussa. [päivitys 6.11.2010] Aarnio jatkaa SaiPa:ssa kuluvan kauden, optio ensi kaudelle.

Kiekko-Laser näytti SaPKo:lle ja kotiyleisölle osaamistaan, ottelu päättyi maalein 4 - 0. SaPKo:n mahdollisuudet olivat hyvin organisoituneissa hyökkäyksissä, mutta K-Laserin viimeisenä lukkona pelannut maalivahti Antti Rautiola esitti parastaan ja pelasi nollapelin 20 torjunnallaan.

Kärppien uudet hankinnat Tenkrat ja St. Pierre antoivat lupauksia paremmasta. Kärpät aloitti vahvasti ja nuori tähti Joonas Donskoi teki komean maalin jo vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen. Ässien ote kuitenkin tiivistyi toisessa erässä ja voitti ottelun 1 - 4.

Kolmikko Rosa, Tenkrat ja Pierre esittäytyivät mediaväelle Kärppä-klubilla. Huominen ottelu on varmasti SM-liigan seuratuimpia otteluita. Pavel Rosa pääsee tositoimiin noin viikon päästä, pienen loukkaantumisen vuoksi. Viikon sisällä jo toinen SM-liigavalmentaja sai kenkää.

FF Jaro - AC Oulu 1 - 2 (0 - 1). AC Oulu taisteli Pietarsaaressa pisteet ja selvisi rimaa hipoen karsinnoista. Uusittu Raatin kenttä ja kotiyleisö odottavat taistelevaa oululaisjoukkuetta ensi kauden taistoihin. Onnittelut hyvästä suorituksesta. JJK karsii ja FC Lahti ykköseen

Kanadalaishyökkääjä Martin St. Pierre ja Oulun Kärpät ovat tehneet loppukautta koskevan sopimuksen. Sentteri liittyy joukkueeseen ensi viikolla ja kamppailee ensimmäisen kerran kärppäpaidassa tiistaina 26.10.2010.

Yksi suurimmista kärppäkannattajien suosikeista Petr Tenkrat palaa takaisin Kärppiin.

AC Oulu on kovan paikan edessä. Ensimmäisen Veikkausliigakauden viimeinen kotiottelu ei pelastanut AC Oulua putoamisuhkalta. JJK onnistui siinä missä AC Oulun maalisihti oli hukassa. Vapaistakaan paikoista maalinteko ei onnistunut.

SM-liiga ja Oulun Kärpät juhlisti ennen ottelua Kärppien kapteeni Ilkka Mikkolan 600. runkosarjan ottelua. Vierailija Pelicans sai kokea juhlatuulella olevan kärppäjoukkueen tehokkaan alun ja lopun. Ratkaisijan viitan otti nyt Kamil Kreps, joka taituroi ottelun avaus- ja voittomaalin.

KKP vei Kärppiä Jäälissä
14.10.2010 Jääli
Aluesarjat ovat pyörähtäneet jälleen käyntiin. Kiimingin Kiekko-Pojat veivät Jäälissä pisteet Kärpiltä tuloksella 4-1 E-junnujen pohjoisen alueen sarjassa.

9.10.2010 - 2.1.2011 Pyhiinvaeltajan päiväkirja - Valokuvaaja Martti Anttila on Karjalohjalla asuva valokuvaaja, joka on kuvannut Etelä-Aasiassa vuodesta 1983. Ainutlaatuinen valokuvakokoelma on nähtävissä Oulun Taidemuseossa Kasarmintie 7. La 9.10. klo 14 taiteilijatapaamisessa Martti Anttila esittelee näyttelynsä ja kertoo tarinoita kuviensa taustalta.

Kärpät - TPS 4 - 2 (1 - 0, 1 - 1, 2 - 1). Ottelussa Kärpät oli piirun verran parempi. TPS on juutunut sarjan hännille, eikä vierailu Ouluun tuonut siihen helpotusta. Kärppien maalit olivat Marko Luomalan (2 + 1), Kimmo Koskenkorvan ja Joonas Komulaisen käsialaa.

Valokuvaaja Martti Anttila (s.1954) on tehnyt useita matkoja Intiaan. Näiden matkojen tuloksena Oulun Taidemuseossa on nähtävillä ainutlaatuisia matkakuvia vuodesta 1986 alkaen. Martti kertoili matkoistaan ja kuvien taustoista taitelijatapaamisessa Taidemuseossa. Näyttely on esillä vuoden loppuun asti Oulussa, josta se jatkaa Espooseen, Helinä Rautavaaran museoon 24.3. - 7.8.2011.

Pyhiinvaeltajan päiväkirja, Martti Anttilan valokuvia Intian pyhiltä joilta. Näyttelyn avajaiset Oulun taidemuseossa. Näyttely on avoinna 9.10.2010 - 2.1.2011, ti - to, la - su klo 10 -17, pe 12 - 19.

Ruskaratsastus

Juho Palatsi palkittiin Kärpät - Jokerit SM-liigaottelun erätauolla. Juho pelaa Oulun Kärppien joukkueessa B-nuorten SM-sarjan karsintoja. SM-sarja alkaa 2.11.2010

LaserHT Räpylä - Hermes
19.09.2010 Oulunsalo
Syysturnauksessa pelatun ottelun LaserHT - Hermes video

Kärpät white - LiKi
19.09.2010 Oulunsalo
Syysturnauksessa pelatun ottelun Kärpät white - LiKi video

Ahmat - KKP
19.09.2010 Oulunsalo
Syysturnauksessa pelatun ottelun Ahmat - KKP video

LaserHT Räpylä ja LiKi juhlivat syysturnauksessa
17.09.2010 - 19.09.2010 Oulunsalo, Kempele
17.9-19.9.2010 pelattiin Oulunsalon ja Kempeleen halleissa LaserHT:n järjestämä syysturnaus 2010. Joukkueita osallistui AAA lohkoon kuusi ja AA lohkoihin kahdeksan. Mestaruudet jäivät lakeuksille LaserHT Räpylän nostaessa AAA sarjan ja LiKi:n puolestaan AA sarjan mestaruuspystit.

Sotkamon Jymyn pitkä mitaliputki jatkui, 11. peräkkäinen pesismitali Maailman parhaalle pesäpalloseuralle. Vimpelistä miesten pesäpallon Suomen Mestari 2010.

Oulun Lippo piti Sotkamon Jymyn kurissa Superpesiksen pronssiottelun toisessa kohtaamisessa. Peli oli Lipon kauden 2010 viimeinen kotiottelu. Kauden aikana nähtiin Oulussa loistavaa pesistä ja komeita yksilösuorituksia. Pronssi ratkeaa 7.9. Sotkamossa. Vimpeli johtaa 2 - 0 loppuotteluja.

Kärppien E-00 ja Haukiputaan Ahmat E-99 sekä Haukiputaan Ahmat -00 pelasivat harjoitusottelut Raksilan Energia areenalla.

Oulu Cup 2010
04.09.2010 - 05.09.2010 Oulu
Oulu Cup 2010 -turnaus pelattiin viikonloppuna Heinäpäässä.

Laser HT:n 2010 syysturnauksen ennakko
31.08.2010 Oulunsalo, Kempele
Laser HT 00 järjestää syysturnauksen 17.9-19.9.2010 Liitteissä osallistujat, lohkojaot ja otteluohjelma - päivitetty 9.9.

Helsingissä ratkottiin Skate-SM:t lauantaina. Sunnuntaina Helsingissä oli vuorossa Proskate - skeittauksen ammattilaistapahtuma. Jutussa tulokset ja kuvia Oulun Hovinsuon skateparkista sunnuntailta 29.8.2010

ONS - RoPS tasapeliin
29.08.2010 Oulu
Kuvat ottelusta ONS 98 valkoinen - RoPS.

Nuorena se on vitsa väännett....,siis eiku nuorena se on Kärppäpuku puettava.

Lippo ei ollut parhaimmillaan hyytävän kosteassa säässä Oulussa pelatussa toisessa välieräottelussa. Lipon otteet paranivat kolmannessa kohtaamisessa Kouvolassa. Jännitysnäytelmä päättyi kuitenkin Kouvolan voittoon.

Stockmann-turnaus 2010
20.08.2010 - 22.08.2010 Oulu
Stockmann-turnaus pidettiin Oulussa 20.-22.8.2010. Turnaukseen osallistui 11 C-ikäluokkaan (U14 ja U15) kuuluvaa joukkuetta. Turnaus on Oulun Kärpät 46 ry:n järjestämä kutsuturnaus johon pyritään saamaan ikäluokkansa parhaat joukkueet.

Hyvinkään Tahko ei löytänyt keinoja kaataa vahvaa peliä esittänyttä Oulun Lippoa. Pudotuspeliä oli seuraamassa lähes 4000 katsojaa. Lippo voitti jaksoin 1 - 0 (4 - 2, 4 - 4). Superpesiksen puolivälierät ratkesivat kaikkien parien osalta voitoin 3 - 0.

Jääkiekkokausi on alkamassa. Tule kuuntelemaan viimeisimmät SJL:n kuulumiset, ja tietysti viihtymään hyvässä seurassa. Jääkiekkopäivät on tarkoitettu kaikille jääkiekosta kiinnostuneille, kannattajista - seurojen toimiviin jäseniin.

Kemissä pidettiin Pohjois-Suomen Jääkiekkopäivät 2010. Jääkiekkoliiton ja pohjoisen seurojen viimeisimmät kuulumiset ja tavoitteet olivat Jääkiekkopäivien keskeistä antia.

Kesä on ollut ennätyslämmin ja siitä on nautittu myös kaupungeissa. Oulun torinrannan lähistöllä on uimaranta, vierasvenesatama, vettä, rantaa ja tietysti tori.

AC Oulu ja MyPa tasasivat pisteet pelaamalla 1 - 1 (0 - 1). Ottelu oli AC Oulun toinen tasatulos peräkkäin, voittoa odotetaan. Ottelujen lopputulokset ovat ratkenneet pienillä marginaaleilla, niin tälläkin kertaa.

Ensimmäisen puolivälieräpelin Lippo selvitti puhtaasti 2 - 0. Tunteet kävivät välillä korkealla Oulun Raksilan pesäpallostadionilla pelantussa ottelussa yli 2600 katsojan seuratessa jännitysnäytelmän ensimmäistä kohtaamista.

AC Oulu palasi ruotuun ja pelasi hyvän matsin jalkapallon Veikkausliigassa sarjakärkeä vastaan. Yksi piste hyvällä pelillä oli hieno teko oululaisjoukkueelta. Kolme pistettäkin oli lähellä, mutta HJK onnistui tasoittamaan kun ottelua oli jäljellä vajaa parikymmentä minuuttia.

Oulun Lippo hoiti rutiinilla pehmeästi pelanneen Jyväskylän Kirin. Lopputulos 2 - 0 (2 - 0, 6 - 1) kuvaa huonosti Lipon ylivoimaa. Lipon hyvät otteet runkosarjassa tuottivat neljännen sijan ja kotiedun Lipolle. Kiri oli pehmeä vastustaja ja kamppailee jatkosta karsintaotteluissa.

Pesäpalloliiton Oulun Nuorisoleirin C-tyttöjen Itä-Länsi ottelu pelattiin 28.7 keskiviikkoiltana Oulun Raksilan pesäpallopyhätössä hienon kesäillan helteessä ja nuorekkaan innokkaissa tunnelmissa.

Lippo ja Kouvola esittivät loistavan näytelmän yli neljälletuhannelle katsojille Oulun Raksilassa. Nuorisoleirin avajaisia vietettiin ottelun väliajalla.

C-ikäisten Nuorisoleirin avajaisia vietettiin Raksilan pesisstadionilla Superpesisottelun Oulun Lippo - Kouvolan Pallonlyöjät yhteydessä. Nuorisoleirillä pelataan kilpa- ja pelisarjaa sekä tytöissä että pojissa. Kilpasarjassa tavoitellaan Suomen Mestaruuksia.

Oulun Kuninkuusravit 2010
24.07.2010 Oulu
Viidennen kerran Oulussa järjestetyt Kuninkuusravit olivat järjestyksessä 79. kuninkuusravit Suomessa. Kävimme kuvaamassa tunnelmia ravien avauspäivänä.

Pattijoen hyvä alku ei riittänyt Oululle miesten Superpesiksen kuumassa kotikamppailussa. Oulu vei voiton supervuorossa jaksoin 2-1 (5-10, 6-3, 3-1). Oulun palkitut I Sami Parttimaa ja II Matti Korhonen, Raahen palkitut I Jonne Kortelainen ja II Pertti Mäkelä.

751 - 800 / 938

JUNNUT.com täysversioon...