Pattijoki taipui Muhoksen Mimmeille Naisten ykköspesiksessä

Eero Pylkäs 29.05.2010

Muhoksen Pallo-Salamat emännöivät sarjapisteet kotivoitolla Pattijoen Urheilijoilta Naisten ykköspesiksen Pohjoislohkossa

Kesäinen kansallispelimme Pesäpallo on iältään noin yhdeksänkymmentä vuotta ja kukoistaa edelleen harrastajasukupolvesta toiseen. Kokonaiset perheet ovat harrastaneet ja harrastavat pesäpalloa sukupolvesta toiseen.

Mitäpä sanomme vaikkapa MuPs:in pesäpalloperinteistä ja -perheistä.  Katsomossa, kentän laidalla ja kentällä nähtiin lukuisia paikkakunnan entisiä kuin nykyisiäkin, kenties tulevaisuudenkin pesäpallolegendoja.  Esimerkiksi koko Pohjolan pesäpalloperhe kolmessa polvessa: Pesäpallistiveteraani Pentti Pohjola sekä toista polvea edustavat superpesistäkin pelanneet sisarukset Pasi Pohjola, Pekka Pohjola ja Henna Heiskanen (os. Pohjola). Kolmatta nuorta pelaajapolvea edustaa puolestaan hyvän pelikäsityksen ja taidot omaava juniori-ikäinen Laura Pohjola, jonka Anne äiti myös pelasi nuoruudessan pesistä Kempeleen Kirissä.

MuPs - PattU

Muhoksen ja Pattijoen välinen Naisten ykköspesiksen ottelu pelattiin perinteisellä Ponkilan pesiskentällä. Ponkilan pesiskenttä onkin eräs ensimmäisistä hienoista hiekkatekonurmi pesisstadioneista Oulun seudulla Naiset kirmasivat kentällä väliin  auringon helottaessa pilven lomasta. Väliin sadekuuron pelaajia vilvoittaessa, yleisön etsiessä sadetakkejaan.

Muhoksen rouvat ja neidot olivat ensimmäisen jakson selvästi vieraitaan vahvempia. Kotiutukset onnistuivat ja hanakasti kärkkyvät kärkietenijät pitivät Pattijoen lukkarin ja ulkokentän vireänä myös. Samoin ulkopelivuoroillaan kotijoukkueen räpylät liimasivat palloja tehokkaasti ja heitot napsahtelivat kanssapelaajan haltuun mallikkaasti: PIIP-PIIP ! vislasi päätuomari Harri Helin pilliinsä palon merkiksi. Jaksovoitto kotijoukkueelle selvin juoksuin 7-3.

Toisessakin jaksossa kotijoukkue johti jo 5-2 ennen Pattijoen viimeistä sisävuoroa.

Mutta kotijoukkueen pelaajien jo mielissään herkutellessa, kuten näytti, toistakin jaksovoittoa kahden palon tilanteessa, niin PattU saikin hengen päälle ja lyöntipelin ja kotiutukset toimimaan.

Pesäpallo-ottelu tarjosi jälleen niin osanottajille, kuin yleisölleen jännitystä loppuun asti. Peli on ohi vasta, kun päätuomari vislaa kolmannen palon vuoron vaihdon merkiksi. PattU vyörytti hyvillä lyönneillä viimeisellä sisävuorollaan pelitilanteen päälaelleen. Juoksut 5-6 vieraiden eduksi.

Näin kotijoukkueen tarvisi myös käyttää täyttävä neljäs sisävuoronsa. Välttyäkseen jaksotappiolta ja supervuoropariin joutumiselta se tarvitsi taululle vähintään yhden juoksun lisää. Muhos saikin sitten sen yhden tarvittavan juoksun mutta, kun toista juoksua ei tullut jakso meni tasan 6 - 6.  MuPs kuittasi 1 - 0 otteluvoitostaan pari arvokasta sarjapistettä.

Naisten ykköspesis on vauhdikasta ja modernia urheilua sekä peli on kaunista katseltavaa.

 

Joukkueiden kokoonpanot

Muhos:
Pelinjohtaja: Pasi Pohjola

Pelaajat :
1. Riikka Mustonen
2. Larissa Kukkohovi
3. Hanna Heiskanen (I- palkittu)
4. Paula Pesola
5. Niina Riikola
6. Anna-Kaisa Lääperi
7. Johanna Pieniniemi
8. Laura Pohjola
9. Tanja Männistö
10. Reetta Leinonen (II- palkittu)
11. Tiia Mähönen
12.
13.

Pattijoki:
Pelinjohtaja: Ismo Juka
Pelaajat:            
1. Henna Tähtilä
2. Eeva-Riikka Kolehmainen (II- palkittu)
3. Heidi Haapaniemi
4. Minna Haapaniemi
5. Pauliina Pirhonen
6. Päivi Mensonen
7. Paula Nikula
8. Heli Kettukangas
9. Maria Penttilä
10. Viivi Sarkkinen ( I- Palkittu)
11. Maria Kankaanpää
12. Sara Jauhiainen
13.
lataa jutun kaikki kuvat...

Kuvaajat:

Eero Pylkäs

Lähteet ja linkit:

Pesäpallo . tulospalvelu
MuPs
PattUMobiili Junnut.com - Junioritoiminnan portaali

- Täysversioon - Ottelut Kärpät - Kärpät A - Kärpät B - Kärpät C - Kärpät Naiset -

Junnut.com -sivusto 20 vuotta

Maanantai 3.6.2019
Pääosin Pohjois-Suomen urheilua ja harrastetoimintaa esittelevä sivusto julkaistiin ensimmäisen kerran 20 vuotta sitten, 3.6.1999. Julkaisu on ollut tukemassa seuratoimintaa julkaisemalla monipuolisesti juttuja eri lajeista. Jääkiekko on ollut vahva suomalainen laji, jota on seurattu erityisen laajasti. Kiitos kaikille sivuillemme toimittaneille henkilöille ja erityisesti Teille junnut.com-sivujemme seuraajat.

Oulun Kärpät, juniorikauden päättäjäiset 15.5.2019

Tiistai 21.5.2019
Oulun Kärpät on menestynyt kuluneella kaudella erinomaisesti kaikilla ikäluokilla.

Liigan Finaalit pelataan Oulussa ja Hämeenlinnassa 20.4.2019 alkaen

Lauantai 20.4.2019
Kärpät aloittaa Finaalit kotihallissa. Seuraamme Finaalisarjaa palkintojen jakoon saakka.

Oulun Kärpät B-nuorten SM-liigassa, playoff

Tiistai 2.4.2019
Oulun Kärpät voitti runkosarjan, puolivälierät 2-0 ja välierät 2-1. Luulisi, että runkosarjan voittaja saa Loppuotteluihin kotiedun, mutta ei. SJL on päättänyt, että vastaan tuleva Jokerit saa täydellisen kotiedun, kaikki Loppuottelut pelataan Helsingissä. Jokerit voitti tiukkojen otteluiden jälkeen Suomen Mestaruuden, Kärpille hopeaa.

Lakeuden ylpeys Kiekko-Laser/KKP voitti C-nuorten Mestiksen mestaruuden

Sunnuntai 31.3.2019
Suomen Jääkiekkoliiton ”C-nuorten Mestis Final Four” turnaus viikonloppuna 30-31.3. Hyrylässä oli lakeuden poikien juhlaa.

Oulun Kärpät Nuorten SM-liigassa, playoff

Perjantai 29.3.2019
Kärppien Nuoret pelasivat loistavan kauden 2018-2019 Nuorten SM-liigassa ja voittivat runkosarjan. Playoff-sarjan Puolivälierässä Kärpät kaatoi HPKn puhtaasti voitoin 3-0. Välierät käynnistyi Pelicanssia vastaan voitoin 2-0, mutta Kärpät ei saanut katkaistua sarjaa, vaan Pelicans tasoitti voitot 2-2. Ratkaiseva viides ottelu pelatiin Raksilassa lauantaina 30.3.2019.Oulun Kärpät voitti ottelun ja selvisi Loppuotteluun voitoin 3-2. Loppuottelussa Kärpät aloitti kotonaan voittamalla Blues maalein 3-0. Mestaruus ratkeaa kolmella voitolla. Toinen ottelu Espoossa päättyi Kärpille 1-2. Oulun Kärpät otti Suomen mestaruuden voittamalla Bluesin Oulussa 6-3.

Oulun Kärpät pudotuspeleissä 2019

Perjantai 22.3.2019
Kärpät voitti runkosarjan ja sai kotiedun pudotuspeleihin. Seuraamme Liigan pudotuspelejä aina Suomen mestaruuteen asti. Kärpät selvitti neljännesfinaalit voitoin 4-0 Ilveksestä. Semifinaalissa Kärpät ja HIFK, Kärpät sevitti tiensä Finaaliin voitoin 4-2, Finaalivastustajaksi HPK. Finaali voitot Kärpät-HPK 3-4. HPK on Suomen mestari 2019.

Kärppien kausi Liigassa vahvassa lennossa

Lauantai 2.2.2019
Kärpät on hankkinut riveihinsä merkittäviä vahvistuksia, vaikka joukkue on menestynyt erinomaisesti. Valmistautuminen Playoffseihin innoittaa seurajohtoa. Viimeisimmät hankinnat Oskar Osala ja Jussi Jokinen ovat kovan luokan vahvistuksia.

Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019
Oulun Kärpät 46 oli ehdokkaana vuoden urheiluseuraksi ja Oulun kaupunki Suomen liikkuvin kunta ehdokkaaksi. Vain toinen ehdokas palasi Helsingistä Uno-palkinnon kanssa Ouluun, mutta Kärpilläkin oli mukana yllätys. Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa Oulussa 1.2.2019 on jälleen uusia ehdokkuksia.

Nuorten maailmanmestarit kirjoittivat nimmareita

Keskiviikko 9.1.2019
Oulun Kärpät muisti Rasmus Kuparia ja Aleksi Heponiemeä pienellä lahjalla.

Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018
Lipottaret ja Fera pelasivat Raksilan Pesäpallostadionilla kauden ensimmäisen keskinäisen pelin.

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018
Pohjanmaan Hevosjalostusliitto järjesti tamma- ja varsanäyttelyn Oulussa. Seurasimme suomenhevosten esiintymistä.

Kärppien joukkue 2018 - 2019

Torstai 31.5.2018
Kärpät ja Ville Leskinen ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. Oululaislähtöinen Leskinen, 24, edusti Kärppiä ensimmäisen kerran jo C-junioreissa, ja tuleva kausi on miehelle kolmas Kärppien Liiga-organisaatiossa. Leskisen sopimuksen myötä Kärppien joukkue kaudelle 2018 - 2019 alkaa olla valmis.

Suomen lippu täyttää tänään 100 vuotta

Maanantai 28.5.2018
Sisäministeriö suosittaa yleistä liputusta koko maassa maanantaina 28.5.2018

Oulu - Seinäjoki, miesten Superpesistä

Perjantai 18.5.2018
Oulun Lippo Pesis ja Seinäjoen JymyJussit iskivät Raksilan Pesäpallostadionilla
Junnut.com - Arkistosta kaikki jutut