Kärppäsopimuksia, Miikka Salomäki ja Juho Keränen jatkavat, Jonatan Hedströmin sopimus purettiin

Sampo Anttila 21.12.2010

17-vuotias Kärppien suurlupaus Miikka Salomäki ja 25-vuotias väkivahva Juho Keränen ovat tehneet jatkosopimuksen Oulun Kärppiin. Salomäen sopimus koskee kahta seuraavaa kautta, ja Keräsen sopimus on kolmevuotinen.

 

Urheilutoimenjohtaja Harri Aho sanoo molemmilla pelaajilla olevan parhaat vuodet ammattilaisena edessä. ”On hienoa, että pystyimme näin hyvissä ajoin varmistamaan tulevaisuutta omien kasvattien pitkillä sopimuksilla.”

Otteluohjelma, SM-liiga

 

 
   
Miikka Salomäki

”17-vuotias Salomäki on käsittämättömän vahva ja tasainen suorittaja. Salomäki on nuori, moderni jääkiekkoilija, poikkeuksellinen lahjakkuus ja hiomaton timantti. Hienoa että tällainen nuori sensaatio, jolla on sekä taitoa että kovuutta jatkaa seurassa”, päävalmentaja Hannu Aravirta toteaa.

Salomäki samoin kuin Juho Keränenkin ovat laitureita, jotka pystyvät pelaamaan myös keskushyökkääjänä. ”Keränen oli minulle tuntematon pelaaja, mutta hän on vakuuttanut monipuolisuudellaan. Hän on erinomainen alivoimapelaaja, jolla on ollut avainpelaajan asema hyvin sujuneessa alivoimassa. Keränen on kaikissa tilanteissa pelkäämätön, kiekollisena vahva kaveri, joka taklaa lujaa ja blokkaa varmasti”, Aravirta uskoo.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisapaikkaan oikeuttavia näyttöjä parhaillaan antava Salomäki oli liigan tulokkaita. Hän on pelannut 19 ottelua tehoin 2 + 1. Raahen Teräs-Kiekosta lähtenyt hyökkääjä taisteli viime keväänä A-nuorissa kultaa ja valittiin vuoden tulokkaaksi; runkosarjassa hän teki tehot 18 + 25. Nuorten mestaruuden lisäksi hän oli voittamassa alle 18-vuotiaiden MM-pronssia.

  

Juho Keränen

Vesannon Vesakiekosta C-junnuna petopaitaan tullut Keränen teki liigadebyyttnsä kaudella 2005- 2006. Kovuutta miesten peleihin hän haki Kajaanin Hokissa kausina 2006-2008. Hyökkääjä nousi yhdeksi Mestiksen kultamitalitaistelun ratkaisupelaajaksi keväällä 2007. Seuraavana vuonna hän oli kamppailemassa Hokille hopeaa.

 

Keränen palasi kärppäpaitaan kaudella 2008 - 2009, ja kauden päätteeksi hän pokkasi SM-hopeamitalin (tehot 8 + 6). Tällä kaudella Keränen on tehnyt 25 ottelussa pisteet 5 + 6.

 

Jonatan Hedström

Ruotsalaishyökkääjä Jonatan Hedströmin sopimus purettiin yhteisymmärryksessä maanantaina. Pelaaja palaa henkilökohtaisten syiden vuoksi takaisin kotimaahansa.

[Oulun Kärpät Oy 21.12.2010]


YLE  Urheilu

Kärpissä flopannut ruotsalaishyökkääjä Ruotsin alasarjaan

 

Ruotsin jääkiekkomaajoukkueessakin esiintynyt, syyskauden SM-liigassa Kärppiä edustanut Jonathan Hedström on tehnyt odotetusti sopimuksen Ruotsin ykkösdivisioonassa pelaavan Asplövenin kanssa.

Haaparantalaisseuran ja Hedströmin välinen sopimus kattaa kuluvan kauden loppuun. Asplöven pelaa Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, joten sarjatasonalennus on NHL:ssäkin pelanneelle Hedströmille kova.

- Joulupukki tuli tänä vuonna myöhään ja toi mukanaan suuren joululahjan. "Jonte" on nälkäinen ja pitää suurena mahdollisuutena joukkueen nostamisen ylöspäin sarjajärjestelmässä.

- Hän on taiteilija, ja on päivän selvää, että hän oli meille unelmavärväys, Asplövenin urheilutoimenjohtaja Magnus Lehto hehkuttaa seuransa verkkosivuilla.

Hedström ehti ennen sopimuksensa purkamista pelata Kärpissä 18 ottelua, joissa 83 NHL-ottelun mies teki vaisut kaksi maalia ja antoi 4 syöttöä.

 Lähteet ja linkit:

Oulun Kärpät
SM-liiga
Yle Urheilu/jääkiekkoMobiili Junnut.com - Junioritoiminnan portaali

- Täysversioon - Ottelut Kärpät - Kärpät A - Kärpät B - Kärpät C - Kärpät Naiset -

Junnut.com -sivusto 20 vuotta

Maanantai 3.6.2019
Pääosin Pohjois-Suomen urheilua ja harrastetoimintaa esittelevä sivusto julkaistiin ensimmäisen kerran 20 vuotta sitten, 3.6.1999. Julkaisu on ollut tukemassa seuratoimintaa julkaisemalla monipuolisesti juttuja eri lajeista. Jääkiekko on ollut vahva suomalainen laji, jota on seurattu erityisen laajasti. Kiitos kaikille sivuillemme toimittaneille henkilöille ja erityisesti Teille junnut.com-sivujemme seuraajat.

Oulun Kärpät, juniorikauden päättäjäiset 15.5.2019

Tiistai 21.5.2019
Oulun Kärpät on menestynyt kuluneella kaudella erinomaisesti kaikilla ikäluokilla.

Liigan Finaalit pelataan Oulussa ja Hämeenlinnassa 20.4.2019 alkaen

Lauantai 20.4.2019
Kärpät aloittaa Finaalit kotihallissa. Seuraamme Finaalisarjaa palkintojen jakoon saakka.

Oulun Kärpät B-nuorten SM-liigassa, playoff

Tiistai 2.4.2019
Oulun Kärpät voitti runkosarjan, puolivälierät 2-0 ja välierät 2-1. Luulisi, että runkosarjan voittaja saa Loppuotteluihin kotiedun, mutta ei. SJL on päättänyt, että vastaan tuleva Jokerit saa täydellisen kotiedun, kaikki Loppuottelut pelataan Helsingissä. Jokerit voitti tiukkojen otteluiden jälkeen Suomen Mestaruuden, Kärpille hopeaa.

Lakeuden ylpeys Kiekko-Laser/KKP voitti C-nuorten Mestiksen mestaruuden

Sunnuntai 31.3.2019
Suomen Jääkiekkoliiton ”C-nuorten Mestis Final Four” turnaus viikonloppuna 30-31.3. Hyrylässä oli lakeuden poikien juhlaa.

Oulun Kärpät Nuorten SM-liigassa, playoff

Perjantai 29.3.2019
Kärppien Nuoret pelasivat loistavan kauden 2018-2019 Nuorten SM-liigassa ja voittivat runkosarjan. Playoff-sarjan Puolivälierässä Kärpät kaatoi HPKn puhtaasti voitoin 3-0. Välierät käynnistyi Pelicanssia vastaan voitoin 2-0, mutta Kärpät ei saanut katkaistua sarjaa, vaan Pelicans tasoitti voitot 2-2. Ratkaiseva viides ottelu pelatiin Raksilassa lauantaina 30.3.2019.Oulun Kärpät voitti ottelun ja selvisi Loppuotteluun voitoin 3-2. Loppuottelussa Kärpät aloitti kotonaan voittamalla Blues maalein 3-0. Mestaruus ratkeaa kolmella voitolla. Toinen ottelu Espoossa päättyi Kärpille 1-2. Oulun Kärpät otti Suomen mestaruuden voittamalla Bluesin Oulussa 6-3.

Oulun Kärpät pudotuspeleissä 2019

Perjantai 22.3.2019
Kärpät voitti runkosarjan ja sai kotiedun pudotuspeleihin. Seuraamme Liigan pudotuspelejä aina Suomen mestaruuteen asti. Kärpät selvitti neljännesfinaalit voitoin 4-0 Ilveksestä. Semifinaalissa Kärpät ja HIFK, Kärpät sevitti tiensä Finaaliin voitoin 4-2, Finaalivastustajaksi HPK. Finaali voitot Kärpät-HPK 3-4. HPK on Suomen mestari 2019.

Kärppien kausi Liigassa vahvassa lennossa

Lauantai 2.2.2019
Kärpät on hankkinut riveihinsä merkittäviä vahvistuksia, vaikka joukkue on menestynyt erinomaisesti. Valmistautuminen Playoffseihin innoittaa seurajohtoa. Viimeisimmät hankinnat Oskar Osala ja Jussi Jokinen ovat kovan luokan vahvistuksia.

Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019
Oulun Kärpät 46 oli ehdokkaana vuoden urheiluseuraksi ja Oulun kaupunki Suomen liikkuvin kunta ehdokkaaksi. Vain toinen ehdokas palasi Helsingistä Uno-palkinnon kanssa Ouluun, mutta Kärpilläkin oli mukana yllätys. Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa Oulussa 1.2.2019 on jälleen uusia ehdokkuksia.

Nuorten maailmanmestarit kirjoittivat nimmareita

Keskiviikko 9.1.2019
Oulun Kärpät muisti Rasmus Kuparia ja Aleksi Heponiemeä pienellä lahjalla.

Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018
Lipottaret ja Fera pelasivat Raksilan Pesäpallostadionilla kauden ensimmäisen keskinäisen pelin.

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018
Pohjanmaan Hevosjalostusliitto järjesti tamma- ja varsanäyttelyn Oulussa. Seurasimme suomenhevosten esiintymistä.

Kärppien joukkue 2018 - 2019

Torstai 31.5.2018
Kärpät ja Ville Leskinen ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. Oululaislähtöinen Leskinen, 24, edusti Kärppiä ensimmäisen kerran jo C-junioreissa, ja tuleva kausi on miehelle kolmas Kärppien Liiga-organisaatiossa. Leskisen sopimuksen myötä Kärppien joukkue kaudelle 2018 - 2019 alkaa olla valmis.

Suomen lippu täyttää tänään 100 vuotta

Maanantai 28.5.2018
Sisäministeriö suosittaa yleistä liputusta koko maassa maanantaina 28.5.2018

Oulu - Seinäjoki, miesten Superpesistä

Perjantai 18.5.2018
Oulun Lippo Pesis ja Seinäjoen JymyJussit iskivät Raksilan Pesäpallostadionilla
Junnut.com - Arkistosta kaikki jutut