Kärppien liigajoukkueeseen vahvistuksia

Sampo Anttila 03.11.2009 - 04.11.2009

Oulun Kärpät on tehnyt sopimukset puolustaja Dmitri Yushkevich in ja hyökkääjä Lukas Kasparin kanssa. Pelaajat ovat mukana jo tämän viikon jääharjoituksissa. Koeajalla ollut venäläispelaaja Denis Shvidki ei jatka Kärpissä.

Dmitri Yushkevich vahvistaa Oulun Kärppien puolustusta

Venäjän maajoukkueesta tuttu puolustaja Dmitri Yushkevich vahvistaa Oulun Kärppiä maaottelutauon  jälkeen.

37-vuotias Yushkevich ja Oulun Kärpät ovat solmineet loppukautta koskevan sopimuksen, jossa on koeaikaa marraskuun loppuun.

”Yushkevich tuo joukkueeseen kokemusta ja kokoa”, summaa urheilutoimenjohtaja Ari Hilli. Päävalmentaja Matti Alatalo odottaa mielenkiinnolla nähdäkseen kansainvälisellä huipputasolla pitkään pelanneen Yushkevichin jäällä. ”Puolustajan meriitit puhuvat puolestaan. Odotukset ovat kovat. Vaikkei hän ole alkukaudella pelannut, kuulemamme mukaan puolustaja on rautaisessa kunnossa. 

Venäläispakilla on yli 780 NHL-ottelun ja lähes 40 arvokisaottelun kokemus. Vuonna 1993, jolloin Venäjä voitti maailmanmestaruuden, hänet valittiin turnauksen parhaaksi puolustajaksi. Venäjän maajoukkueesta hänellä on MM-kullan lisäksi olympiakultaa ja -hopeaa.

Venäjän ykkösliigassa Yushkevich on kamppaillut yli 400 ottelua. Viime kaudella Cherepovetsissa syntynyt puolustaja pelasi Sibir Novosibirskin joukkueessa. 56 ottelussa syntyivät tehot 6 + 20 = 26. Pistemäärä jäi vain hiukan Philadelphia Flyersissa ensimmäisellä NHL-kaudella, 1992 - 1993 syntyneestä ennätyksestä 5 + 27 =32.

Philadelphia Flyersissa hän taisteli lähes neljä kautta, Toronto Maple Leafsissa kului seitsemän kautta. Keväällä 2000 hänet valittiin NHL:n All Stars – otteluun. Kotimaahansa puolustaja palasi vuonna 2003. Lokomotivin ja Novosibirskin isäksi hän on puolustanut Several Cherepovetsin, Metallurg Magnitogorskin ja SKA St. Petersburgin miehistössä.

Dmitri Yushkevich on mukana kärppämiehistössä keskiviikkoillan jääharjoituksissa.

 

Tshekkihyökkääjä Lukas Kaspar Oulun Kärppiin

San Jose Sharkissa 13 NHL-ottelua viime kaudella pelannut tshekkihyökkääjä Lukas Kaspar siirtyy Kärppiin. Hän on mukana joukkueessa jo torstain aamujäillä. Kasparin sopimus koskee loppukautta.

Alkukauden Philadelphia Flyersin farmijoukkueessa Adirondack Phantomsissa viilettänyt 24-vuotias tshekki tuo Kärppiin muun muassa maalintekotaitoa. ”Olemme alkukauden ajan hakeneet pelaajaa, joka toisi laajuutta maalintekosektorille. Kaspar istuu toivomaamme rooliin”, urheilutoimenjohtaja Ari Hilli toteaa.

Päävalmentaja Matti Alatalo kuvaa Kasparia sanalla monipuolinen. ”Kaspar on tyypillinen tshekkihyökkääjä: taitava ja hyvä luistelija. Maalinteon lisäksi hän osaa rakentaa peliä ja pystyy pelaamaan molemmissa laidoissa. Hänelle on käyttöä myös erikoistilanteissa.”

San Jose Sharks varasi nuoren hyökkääjän ensimmäisellä kierroksella vuonna 2004. NHL-otteluita hän on pelannut 16. Yli 300 AHL-ottelua viiden viime kauden aikana kamppaillut Kaspar teki viime kaudella henkilökohtaisen piste-ennätyksensä takomalla 65 ottelussa tehot 17 + 27 = 44.

Alatalo uskoo, että Kasparilla riittää tulista nälkää SM-liigajäille. ”Hän on ollut lähellä NHL-läpimurtoa ja hakee nyt Suomesta uutta sykäystä unelmilleen.”


Lähteet ja linkit:

Oulun Kärpät
SM-liigaMobiili Junnut.com - Junioritoiminnan portaali

- Täysversioon - Ottelut Kärpät - Kärpät A - Kärpät B - Kärpät C - Kärpät Naiset -

K-Laser/KKP – Jokerit

Sunnuntai 19.11.2017
Rantalakeuden pojat selättivät pääkaupunkilaiset vieraansa

Kiekko-Laser/KKP - KalPa

Lauantai 11.11.2017
Lakeuden pojat potkun parikin jäljessä kuopiolaisten vauhdista tällä kertaa

AIK/Laser HT - Riemu

Lauantai 11.11.2017
AIK/Laser HT ja Riemu tarjosivat isänpäivän aattona railakasta Suomi-sarjan jääkiekkoviihdettä.

Kärpät - TPS, halloweenin merkeissä

Lauantai 4.11.2017
Ottelussa Oulun Kärpät piti ensimmäisessä erässä hankkimansa johdon.

Karjala-turnaus 9.-12.11.2017

Maanantai 30.10.2017
Helsingin Hartwall Arenassa pelatava Karjalaturnaus valmistaa maajoukkuetta olympialaisiin. Turnaus on toinen kahdesta olympialaisia edeltävästä maajoukkuetapahtumasta ja valmennusryhmät seuraavat silmä kovana pelaajiensa ensi viikon suorituksia olympiajoukkueen pelaajavalintoja varten.

Kärpät - Lukko, Vehviläselle kolmas nollapeli

Torstai 26.10.2017
Kärpät puolustaa tehokkaasti ja tekee maaleja laajalla rintmalla

K-Laser/KKP – KooKoo, C-junnut

Perjantai 27.10.2017
K-Laser/KKP nappasi makean 5-3 voiton kotonaan KooKoosta.

Kärpät – SaiPa/Ketterä, C-junnut

Perjantai 27.10.2017
Kärpät selätti kotijäällään SaiPa/Ketterän suurinumeroisesti C-nuorten SM-sarjan karsintalohkossaan.

Kärpät - KooKoo, Kärpät jatkaa kärjessä

Tiistai 24.10.2017
Kärpät oli tyly isäntä, KooKoo jäi nollille

Kärpät kylvetti HIFK:n B-nuorten SM alkusarjassa

Sunnuntai 22.10.2017
Kärpät otti sarjapisteet HIFK:lta 6 - 4 (2 - 1, 1 - 1, 3 - 2)

Kärpät - HIFK, tunteikas kohtaaminen, jossa nähtiin rumia otteita

Keskiviikko 18.10.2017
Kärpät vei joukkueiden kauden ensimmäisen ottelun vakuuttavasti nimiinsä

Kärpät - Kalpa, tutun tiukka matsi Raksilassa

Perjantai 13.10.2017
Kärpät jatkoi hyvää kotipelisarjaa ja voitti KalPan nautittavassa ottelussa. KalPa pelasi hyvän ottelun, mutta kaksi Kärppien ylivoimamaalia oli liikaa.

Juha Junno ja Katja Riipi aateloitiin Jääkiekkoleijonaksi

Lauantai 14.10.2017
Suomen Jääkiekkomuseo (Finnish Hockey Hall of Fame) uusi perusnäyttely avataan yleisölle lauantaina 14.10.2017 Tampereella.

Kärpät - JYP, Liigan kärkiottelu

Lauantai 7.10.2017
Joukkueiden puolustuspelaaminen on kunnossa. Maalivahdit napsivat varmoistakin paikoista ammutut kiekot. Vähämaalinen ottelu, jossa luisteltiin lujaa päästä - päähän.

OULUN KÄRPÄT Liigassa 2017 - 2018, OTTELUOHJELMA JA TULOKSET

Lauantai 26.8.2017
Oulun Kärppien otteluohjelmat ja linkit peleihin, videoihin, juttuihin ja valokuviin. Mukana ovat niin harjoitus- kuin Liiga-ottelut.
Junnut.com - Arkistosta kaikki jutut