Kärppien liigajoukkueeseen vahvistuksia

Sampo Anttila 03.11.2009 - 04.11.2009

Oulun Kärpät on tehnyt sopimukset puolustaja Dmitri Yushkevich in ja hyökkääjä Lukas Kasparin kanssa. Pelaajat ovat mukana jo tämän viikon jääharjoituksissa. Koeajalla ollut venäläispelaaja Denis Shvidki ei jatka Kärpissä.

Dmitri Yushkevich vahvistaa Oulun Kärppien puolustusta

Venäjän maajoukkueesta tuttu puolustaja Dmitri Yushkevich vahvistaa Oulun Kärppiä maaottelutauon  jälkeen.

37-vuotias Yushkevich ja Oulun Kärpät ovat solmineet loppukautta koskevan sopimuksen, jossa on koeaikaa marraskuun loppuun.

”Yushkevich tuo joukkueeseen kokemusta ja kokoa”, summaa urheilutoimenjohtaja Ari Hilli. Päävalmentaja Matti Alatalo odottaa mielenkiinnolla nähdäkseen kansainvälisellä huipputasolla pitkään pelanneen Yushkevichin jäällä. ”Puolustajan meriitit puhuvat puolestaan. Odotukset ovat kovat. Vaikkei hän ole alkukaudella pelannut, kuulemamme mukaan puolustaja on rautaisessa kunnossa. 

Venäläispakilla on yli 780 NHL-ottelun ja lähes 40 arvokisaottelun kokemus. Vuonna 1993, jolloin Venäjä voitti maailmanmestaruuden, hänet valittiin turnauksen parhaaksi puolustajaksi. Venäjän maajoukkueesta hänellä on MM-kullan lisäksi olympiakultaa ja -hopeaa.

Venäjän ykkösliigassa Yushkevich on kamppaillut yli 400 ottelua. Viime kaudella Cherepovetsissa syntynyt puolustaja pelasi Sibir Novosibirskin joukkueessa. 56 ottelussa syntyivät tehot 6 + 20 = 26. Pistemäärä jäi vain hiukan Philadelphia Flyersissa ensimmäisellä NHL-kaudella, 1992 - 1993 syntyneestä ennätyksestä 5 + 27 =32.

Philadelphia Flyersissa hän taisteli lähes neljä kautta, Toronto Maple Leafsissa kului seitsemän kautta. Keväällä 2000 hänet valittiin NHL:n All Stars – otteluun. Kotimaahansa puolustaja palasi vuonna 2003. Lokomotivin ja Novosibirskin isäksi hän on puolustanut Several Cherepovetsin, Metallurg Magnitogorskin ja SKA St. Petersburgin miehistössä.

Dmitri Yushkevich on mukana kärppämiehistössä keskiviikkoillan jääharjoituksissa.

 

Tshekkihyökkääjä Lukas Kaspar Oulun Kärppiin

San Jose Sharkissa 13 NHL-ottelua viime kaudella pelannut tshekkihyökkääjä Lukas Kaspar siirtyy Kärppiin. Hän on mukana joukkueessa jo torstain aamujäillä. Kasparin sopimus koskee loppukautta.

Alkukauden Philadelphia Flyersin farmijoukkueessa Adirondack Phantomsissa viilettänyt 24-vuotias tshekki tuo Kärppiin muun muassa maalintekotaitoa. ”Olemme alkukauden ajan hakeneet pelaajaa, joka toisi laajuutta maalintekosektorille. Kaspar istuu toivomaamme rooliin”, urheilutoimenjohtaja Ari Hilli toteaa.

Päävalmentaja Matti Alatalo kuvaa Kasparia sanalla monipuolinen. ”Kaspar on tyypillinen tshekkihyökkääjä: taitava ja hyvä luistelija. Maalinteon lisäksi hän osaa rakentaa peliä ja pystyy pelaamaan molemmissa laidoissa. Hänelle on käyttöä myös erikoistilanteissa.”

San Jose Sharks varasi nuoren hyökkääjän ensimmäisellä kierroksella vuonna 2004. NHL-otteluita hän on pelannut 16. Yli 300 AHL-ottelua viiden viime kauden aikana kamppaillut Kaspar teki viime kaudella henkilökohtaisen piste-ennätyksensä takomalla 65 ottelussa tehot 17 + 27 = 44.

Alatalo uskoo, että Kasparilla riittää tulista nälkää SM-liigajäille. ”Hän on ollut lähellä NHL-läpimurtoa ja hakee nyt Suomesta uutta sykäystä unelmilleen.”


Lähteet ja linkit:

Oulun Kärpät
SM-liigaMobiili Junnut.com - Junioritoiminnan portaali

- Täysversioon - Ottelut Kärpät - Kärpät A - Kärpät B - Kärpät C - Kärpät Naiset -

Kärpät - SaiPa, tiukka liigamatsi

Lauantai 17.2.2018
Kärpät kiri lopussa tasoihin, mutta Saipa oli vaarallisimmillaan maalin edustalla.

Miesten jääkiekko olympialaisissa 2018

Keskiviikko 14.2.2018
Leijonien Olympialaiset käynnistyivät Suomen Miesten jääkiekolla 15.2.2018. Seuraamme Suomen Leijonien Olympiaturnausta ja liitämme juttuun runsaasti linkkejä. Slovakkia yllätti Olympialipun alla pelanneet venäläiset ja Slovenia voitti jatkoajalla Yhdysvallat. Suomi voitti avausottelussaan Saksan. Suomi peittosi Norjan. Alkuerien viimeinen ottelu Ruotsia vastaan oli tiukka, mutta Suomi hävisi ja Suomi pelaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Koreaa vastaan. Suomen ensimmäinen ottelu pudotuspeleissä oli vaikea, Korea iski kaksi maalia, Suomi viisi. Puolivälierissä Leijonat olivat todellisessa testissä, kun vastaan asettui Kanada. Jännittävässä ottelussa mentiin kaksi erää maalittomasti, kolmannen erän alussa Kanada teki maalin, jolla se varmisti tien välierään. Suomi kotimatkalle maalin tappiolla. Myös Ruotsi hävisi puolivälierissä, Saksa välieriin. Venäjän olympiaryhmä finaaliin, Tshekki pronssiotteluun. Saksa Finaaliin, Kanada pronssiotteluun. Olympiakisojen ensimmäisen kultamitalin Suomelle toi Iivo Niskanen 50 km:n perinteisellä. Onnea Iivolle!!! Olympiapronssi maistui Kanadan joukkueelle, Tshekki neljänneksi. Huippujännittävä finaali päättyi vasta jatkoerässä Venäjän olympiaurheilijoiden kultajuhliin. Saksa oli vielä 55 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua johdossa 2 - 3.

Kärpät - Jukurit, olympilaiset vaikuttivat

Perjantai 9.2.2018
Kärpät pelasi rutiinilla, vaikka olympialaisiin oli matkannut kaikkiaan viisi joukkueen jäsentä.

Naisten jääkiekko olympialaisissa 2018

Sunnuntai 11.2.2018
Olympialaiset käynnistyivät Suomen Naisten jääkiekolla 11.2.2018. Seuraamme Suomen Olympiaturnausta ja liitämme juttuun runsaasti linkkejä. Suomen Naisleijonat tyrmäsi Ruotsin ja Suomi eteni välieriin vastaan asettuu USA. Välierissä Naisleijonat murskannut USA jatkaa loppuotteluun ja Suomi pronssiotteluun jossa Suomen Naisleijonat kaatoivat Venäjän olympiaurheilijat ja nappasivat pronssia. USA voittolaukauksilla olympiakultaan, Kanadalle karvas tappio ja hopeaa. Mitalit jaettiin Suomen Naisleijonat iloisena pronssimitalit kaulassa.

Polar Bear Pitching, myyntipuheita avannosta

Torstai 8.2.2018
Tänä vuonna Polar Bear Pitching finaali järjestettiin 7.2.2018. Finaalissa kilpaili 12 yritystä.

Kärpät - Ässät, liian jännä Liigaottelu

Torstai 1.2.2018
Kärkijoukkue ei antanut periksi, vaikka Ässät iski johtoon jo 1 - 4.

Kärpät - HPK, jännittävä Liiga-ottelu

Tiistai 30.1.2018
Ottelu osoitti miten tasaista osaamista Liigassa on.

Sauli Niinistö valittiin jatkoon

Sunnuntai 28.1.2018
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö valittiin ylivoimaisella äänestäjien tuella uudelleen Suomen tasavallan presidentiksi

Oulun urheilun kolme vuosisataa, Pekka Anttisen historia- ja tietoteos

Sunnuntai 28.1.2018
Oululaisia urheiluseuroja ja organisaatioita esittelevä kirja, josta löydät oleellisimmat tiedot urheilijoista, valmentajista, seuroista Oulusta ja Oulunseudusta.

Kärpät - Pelicans, maalirikas ensimmäinen erä

Tiistai 23.1.2018
Kärppien alku oli vakuuttava. Pelicansin maalit jäivät vähiin.

Jääkiekkojoukkueet nimetty PyeongChangin olympialaisiin

Maanantai 22.1.2018
Suomen jääkiekkojoukkueet ensi kuussa kisattaviin PyeongChangin olympialaisiin on valittu. Miesten joukkueessa on neljä mitalistia aiemmista olympiakisoista ja peräti 21 olympialaisten ensikertalaista. Naisten joukkueesta löytyy yhdeksän ensikertalaista ja saman verran olympiamitalisteja.

Liigaottelu Kärpät - HPK, perhepeli oli yleisömenestys

Lauantai 13.1.2018
Aamupäivällä alkanut perhepelin lasten aamujäälle osallistui sata lasta vanhempineen. Liigaottelu meni voittolaukauksille.

Kärpät – Pelicans

Lauantai 13.1.2018
Pelicans nappasi pisteen Kärpiltä B-junnojen SM-sarjassa. Kärpät voittoon jatkoajalla.

Kärpät - TPS, kärkiottelu Raksilassa

Lauantai 6.1.2018
Kärpät näytti parasta osaamistaan Liigan kärkikamppailussa. Lähes täysi katsomo ja laadukas sekä vauhdikas ottelu oli nautittavaa seurattavaa.

U20 MM-kisat, USA

Tiistai 26.12.2017
Nuorten MM-kisoihin osallistui kymmenen joukkuetta, Suomen lisäksi Valko-Venäjä, Kanada, Tshekki, Tanska, Venäjä Sveitsi, Slovakia, Ruotsi ja isäntämaa USA. Suomen joukkueen tie kisoissa päättyi puolivälieriin. Finaalissa kohtasivat Ruotsi ja Kanada. Kanada on Maailman Mestari 2018.
Junnut.com - Arkistosta kaikki jutut