AC Oulu hakee edelleen Veikkausliigaan

Sampo Anttila 08.03.2011

AC Oulu on lehtitietojen mukaan lähettänyt tänään 8.3. Suomen Palloliitolle (SPL) uuden lisenssihakemuksen. AC Oulun toimitusjohtaja Piispasen mukaan säännöt eivät kiellä uudelleen hakemusta ja komitean on annettava vastaus myös juridisesti perusteltuna, jos se on edelleen kielteinen, hän lisäsi

 

Eilen 7.3. SPL:n liittohallitus kokoontui ja keskusteli AC Oulun pyynnöstä käsitellä seuran liigalisenssihakemusta. SPL:n liittohallitus totesi, ettei se voi käsitellä AC Oulun liigalisenssihakemusta.

Vaikka Palloliiton liigahallituksen ei tarvinnut sääntöjen mukaan ottaa maanantaina lisenssikomitean helmikuussa hylkäämää AC Oulun liigalisenssihakemusta edes käsittelyyn, ei oululaisseura aio luovuttaa.

Sen ratkaisun myötä päätimme hakea liigapaikkaa uudestaan lisenssikomitealta uudella hakemuksella. Se lähtee vielä tänään 8.3.2011 liikkeelle käsittelyä varten, vahvisti AC Oulun toimitusjohtaja Kimmo Piispanen tiistaina iltapäivällä.

 

_________________________

Sarjapaikan ratkaisuilla kiire

AC Oulun sarjapaikka tulevalle kaudelle on epäselvä. Mikäli uusi hakemus ei tuota Veikkausliigapaikkaa, seura pelannee Ykkösessä. Ykkösessä pelaaminenkaan ei ole varmaa, ennen kuin SPL:n liittohallitus antaa luvan hakea sarjapaikkaa Ykköseen ja lisenssikomitea hyväksyy AC Oulun mahdollisen hakemuksen.

Tästä liigalisenssisotkusta on huomattavia seurauksia myös muille seuroille Veikkausliigassa ja Ykkösessä. Kummankaan sarjan lopullisia otteluohjelmia ei voi lyödä lukkoon, monilla lienee mm. painatustyöt tekemättä. Mitä pitemmälle nykyinen tilanne jatkuu, sitä enemmän vahinkoa seuroille koituu.

Suomen Palloliitto on AC Oulun saaman kohtelun vuoksi menettämässä puolen Suomen luottamusta. Sitä ei voi kiistää, etteikö AC Oulu ole ollut asioiden hoidossa myöhässä. Onkin luultavaa, että Oulussa ei pelata ensi kesänä Veikkausliigaa. Yrityksen puutteesta ainakaan AC Oulun nykyjohtoa ei voi syyttää. Toivotan onnea uudelle hakemukselle ja menestystä AC Oululle, millä sarjatasolla se sitten pelaakaan.

Sampo Anttila

_________________________

 

Suomen Palloliiton liittohallitus 7.3.2011

Seuralisenssivalituslautakunta on riippumaton

SPL:n liittohallitus totesi, että se ei voi sääntöjen mukaan käsitellä AC Oulun liigalisenssihakemusta. Riippumattoman seuralisenssivalituslautakunnan asiassa antama päätös on lisenssimääräysten 10.11 –kohdan mukaan lopullinen ja sitova.

Mikäli AC Oulu haluaa hakea sarjapaikkaa Ykköseen, sen tulee lähettää vapaamuotoinen hakemus liittohallitukselle niin, että hakemus voidaan käsitellä liittohallituksen kokouksessa maanantaina 14.3. Liittohallitus voi myöntää seuran hakemuksen perusteella AC Oululle oikeuden hakea lisenssiä Ykköseen kaudelle 2011.

Ykkösen lisenssejä käsittelevä seuralisenssikomitea päättää sarjan lisensseistä kokouksessaan 21.3.  Päätökset tehdään kaikkien hakijoiden osalta 15.3. mennessä toimitetun asiakirjamateriaalin perusteella.

[SPL 7.3.2011]

____________________________

Aikaisemmin JUNNUT.com sivuilla

Suomen Palloliitto potkaisi AC Oulun Veikkausliigasta. Valituslautakunta piti SPL:n päätöstä oikeana 
Veikkausliigaa ei täydennetä, mikäli AC Oululle ei myönnetä liigalisenssiä kaudelle 2011 
AC Oulun vastine Palloliitolle 
AC Oulu ulos Veikkausliigasta 
   
Jalkapallo


Lähteet ja linkit:

Suomen Palloliitto
AC Oulu
VeikkausliigaMobiili Junnut.com - Junioritoiminnan portaali

- Täysversioon - Ottelut Kärpät - Kärpät A - Kärpät B - Kärpät C - Kärpät Naiset -

Junnut.com -sivusto 20 vuotta

Maanantai 3.6.2019
Pääosin Pohjois-Suomen urheilua ja harrastetoimintaa esittelevä sivusto julkaistiin ensimmäisen kerran 20 vuotta sitten, 3.6.1999. Julkaisu on ollut tukemassa seuratoimintaa julkaisemalla monipuolisesti juttuja eri lajeista. Jääkiekko on ollut vahva suomalainen laji, jota on seurattu erityisen laajasti. Kiitos kaikille sivuillemme toimittaneille henkilöille ja erityisesti Teille junnut.com-sivujemme seuraajat.

Oulun Kärpät, juniorikauden päättäjäiset 15.5.2019

Tiistai 21.5.2019
Oulun Kärpät on menestynyt kuluneella kaudella erinomaisesti kaikilla ikäluokilla.

Liigan Finaalit pelataan Oulussa ja Hämeenlinnassa 20.4.2019 alkaen

Lauantai 20.4.2019
Kärpät aloittaa Finaalit kotihallissa. Seuraamme Finaalisarjaa palkintojen jakoon saakka.

Oulun Kärpät B-nuorten SM-liigassa, playoff

Tiistai 2.4.2019
Oulun Kärpät voitti runkosarjan, puolivälierät 2-0 ja välierät 2-1. Luulisi, että runkosarjan voittaja saa Loppuotteluihin kotiedun, mutta ei. SJL on päättänyt, että vastaan tuleva Jokerit saa täydellisen kotiedun, kaikki Loppuottelut pelataan Helsingissä. Jokerit voitti tiukkojen otteluiden jälkeen Suomen Mestaruuden, Kärpille hopeaa.

Lakeuden ylpeys Kiekko-Laser/KKP voitti C-nuorten Mestiksen mestaruuden

Sunnuntai 31.3.2019
Suomen Jääkiekkoliiton ”C-nuorten Mestis Final Four” turnaus viikonloppuna 30-31.3. Hyrylässä oli lakeuden poikien juhlaa.

Oulun Kärpät Nuorten SM-liigassa, playoff

Perjantai 29.3.2019
Kärppien Nuoret pelasivat loistavan kauden 2018-2019 Nuorten SM-liigassa ja voittivat runkosarjan. Playoff-sarjan Puolivälierässä Kärpät kaatoi HPKn puhtaasti voitoin 3-0. Välierät käynnistyi Pelicanssia vastaan voitoin 2-0, mutta Kärpät ei saanut katkaistua sarjaa, vaan Pelicans tasoitti voitot 2-2. Ratkaiseva viides ottelu pelatiin Raksilassa lauantaina 30.3.2019.Oulun Kärpät voitti ottelun ja selvisi Loppuotteluun voitoin 3-2. Loppuottelussa Kärpät aloitti kotonaan voittamalla Blues maalein 3-0. Mestaruus ratkeaa kolmella voitolla. Toinen ottelu Espoossa päättyi Kärpille 1-2. Oulun Kärpät otti Suomen mestaruuden voittamalla Bluesin Oulussa 6-3.

Oulun Kärpät pudotuspeleissä 2019

Perjantai 22.3.2019
Kärpät voitti runkosarjan ja sai kotiedun pudotuspeleihin. Seuraamme Liigan pudotuspelejä aina Suomen mestaruuteen asti. Kärpät selvitti neljännesfinaalit voitoin 4-0 Ilveksestä. Semifinaalissa Kärpät ja HIFK, Kärpät sevitti tiensä Finaaliin voitoin 4-2, Finaalivastustajaksi HPK. Finaali voitot Kärpät-HPK 3-4. HPK on Suomen mestari 2019.

Kärppien kausi Liigassa vahvassa lennossa

Lauantai 2.2.2019
Kärpät on hankkinut riveihinsä merkittäviä vahvistuksia, vaikka joukkue on menestynyt erinomaisesti. Valmistautuminen Playoffseihin innoittaa seurajohtoa. Viimeisimmät hankinnat Oskar Osala ja Jussi Jokinen ovat kovan luokan vahvistuksia.

Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019
Oulun Kärpät 46 oli ehdokkaana vuoden urheiluseuraksi ja Oulun kaupunki Suomen liikkuvin kunta ehdokkaaksi. Vain toinen ehdokas palasi Helsingistä Uno-palkinnon kanssa Ouluun, mutta Kärpilläkin oli mukana yllätys. Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa Oulussa 1.2.2019 on jälleen uusia ehdokkuksia.

Nuorten maailmanmestarit kirjoittivat nimmareita

Keskiviikko 9.1.2019
Oulun Kärpät muisti Rasmus Kuparia ja Aleksi Heponiemeä pienellä lahjalla.

Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018
Lipottaret ja Fera pelasivat Raksilan Pesäpallostadionilla kauden ensimmäisen keskinäisen pelin.

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018
Pohjanmaan Hevosjalostusliitto järjesti tamma- ja varsanäyttelyn Oulussa. Seurasimme suomenhevosten esiintymistä.

Kärppien joukkue 2018 - 2019

Torstai 31.5.2018
Kärpät ja Ville Leskinen ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. Oululaislähtöinen Leskinen, 24, edusti Kärppiä ensimmäisen kerran jo C-junioreissa, ja tuleva kausi on miehelle kolmas Kärppien Liiga-organisaatiossa. Leskisen sopimuksen myötä Kärppien joukkue kaudelle 2018 - 2019 alkaa olla valmis.

Suomen lippu täyttää tänään 100 vuotta

Maanantai 28.5.2018
Sisäministeriö suosittaa yleistä liputusta koko maassa maanantaina 28.5.2018

Oulu - Seinäjoki, miesten Superpesistä

Perjantai 18.5.2018
Oulun Lippo Pesis ja Seinäjoen JymyJussit iskivät Raksilan Pesäpallostadionilla
Junnut.com - Arkistosta kaikki jutut