Kiekko-Laserista osakeyhtiö, osakkaiksi Aaltonen, Kukkonen, Rinne, ...

Sampo Anttila 14.07.2011

Mestiksessä pelaava Kiekko-Laser on päättänyt yhtiöittää toimintansa. Osakeyhtiön toimitusjohtajaksi on valittu Sami Toivonen. Osakeannissa suurimmat osakemäärät ovat merkinneet Juhamatti Aaltonen, Lasse Kukkonen ja Pekka Rinne.

Kiekko-Laserin yhtiöittäminen käynnistyi

Kiekko-Laserin toiminnan muuttaminen osakeyhtiöpohjaiseksi on käynnistynyt. Kausi 2010-2011 oli urheilullisesti tavoitteiden mukainen, sillä Kiekko-Laser selvitti tiensä Mestiksen pudotuspeleihin. Taloudellisesti askel Suomi-sarjasta Mestikseen on kuitenkin ollut haasteellinen. Tilinpäätöstä ei ole vielä tehty, mutta kesäkuun lopussa päättyneen tilikauden tulos jää selkeästi negatiiviseksi muun muassa vähäisten lippu-, oheismyynti- ja yhteistyösopimustulojen takia. Vastaavanlaisen kohtalon on kokenut kaikki muutkin nousijajoukkueet koko Mestiksen historian ajan.

Kiekko-Laserin johto on kuitenkin ottanut härkää sarvista päättäen yhtiöittää seuran ja muuttaa seuran liiketoiminnan kannattavaksi. Toimintamalliksi jääkiekkoseuroissa on yleisesti päädytty osakeyhtiömuotoiseen toimintaan. Yhtiölle valittavan puheenjohtajan ja muun hallituksen kokoonpanon kasaus on vielä kesken. Hallituksen ensimmäisinä tehtävinä on löytää tapoja kasvattaa seuran tuloja ja saattaa seuran talous tasapainoon. Noin kuukausi sitten aloitettu osakeanti on lähtenyt hyvin liikkeelle, omistajiin kuuluvat tällä hetkellä tuoreet jääkiekon maailmanmestarit Juhamatti Aaltonen ja Lasse Kukkonen, sekä NHL-maalivahti Pekka Rinne. Lisäksi yhtiön tämän hetkisiin omistajiin kuuluu oululaisia liike-elämän ihmisiä ja yrityksiä. Seuran taustalle toivotaankin mahdollisimman laajaa kokoonpanoa eri alojen ihmisistä ja yrityksistä, jolloin saamme varmistettua alueen kiekkoilijoille leveämmän kehitysväylän ja terveen kilpailutilanteen myös tulevaisuudessa.

Pekka Rinne

Pekka Rinne

2011 Maailman Mestareita Kauppatorilla Oulussa 25.5.2011

Keskellä Juhamatti Aaltonen ja Lasse Kukkonen 

 

Kiekko-Laserin suurimmat omistajat, Metallurg Magnitogorskinjoukkuekaverit Lasse Kukkonen ja Juhamatti Aaltonen, sekä Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne kommentoivat Kiekko-Laserin omistustaan ”Haluan olla mukana huolehtimassa, että Oulussa on Pohjois-Suomen kiekkonuorille hyvä tie kohti ammattilaisuutta. Mestis-seura on pelaajan kasvattamisessa ja ammattilaisen elämän opettamisessa todella isossa osassa” –Kukkonen. ”Lähdin Kiekko-Laserin osakkaaksi sen vahvan rokkimaisen identiteetin ja tärkeän nuorten pelaajien kehitystyön takia”–Aaltonen. ”Haluan olla tukemassa omaa kasvattajaseuraani joka on aloittanut tärkeän työn oman junioriorganisaation kehittämiseksi” –Rinne.

Yhtiön toimitusjohtajan tehtävään on valittu Sami Toivonen, joka on toiminut Kiekko-Laser ry:n toiminnanjohtajana joulukuusta 2010. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen muut jäsenet tullaan julkistamaan myöhemmin. ”Tämä on askel oikeaan suuntaan. Toiminta pitää kuitenkin saada taloudellisesti kannattavaksi, joten emme voi unohtaa yleisön ja yhteistyökumppaneiden tukea. Lisäksi tulemme jatkamaan osakeantia kunnes koko yhtiön osakekanta on myyty, jolloin kaikki vanhat velvoitteet on hoidettu ja voimme aloittaa Kiekko-Laserin uuden aikakauden niin urheilullisesti kuin taloudellisesti”, Toivonen kommentoi. [Kiekko-Laser 14.7.2011]

 

Kiekko-Laser, joukkue 2011-2012

Pekka Kankaanranta
Petteri Similä

Toni Kiren
Markus Himanka
Akseli Mattila
Petri Seppänen
Joonas Ryynänen
Tommi Leinonen
Jere Ölander

Olli Julkunen
Jussi Nättinen
Jari Löfman
Ville Rajala
Janne Niva
Tomi Ståhlhammar
Harri Pälve
Jan-Mikael Juutilainen
Juho Iloviita
Teemu Huttu
Juuso Forsström

Päävalmentaja Mikko Manner
Valmentaja Teemu Käyhkö
Maalivahtivalmentaja Marko Hilli

 

Aikaisemmin JUNNUT.com -sivuilla

Kiekko-Laser pelasi ennätysyleisön edessä, HeKi kärsi tappion vasta voittolaukauskisassa 2011

Pekka Rinne Kärppien Kiekkokoulussa 2010

Oulussa yli 20 000 juhli jääkiekon 2011 MM-sankareita


Kuvaajat:

Sampo Anttila

Lähteet ja linkit:

Kiekko-LaserMobiili Junnut.com - Junioritoiminnan portaali

- Täysversioon - Ottelut Kärpät - Kärpät A - Kärpät B - Kärpät C - Kärpät Naiset -

Junnut.com -sivusto 20 vuotta

Maanantai 3.6.2019
Pääosin Pohjois-Suomen urheilua ja harrastetoimintaa esittelevä sivusto julkaistiin ensimmäisen kerran 20 vuotta sitten, 3.6.1999. Julkaisu on ollut tukemassa seuratoimintaa julkaisemalla monipuolisesti juttuja eri lajeista. Jääkiekko on ollut vahva suomalainen laji, jota on seurattu erityisen laajasti. Kiitos kaikille sivuillemme toimittaneille henkilöille ja erityisesti Teille junnut.com-sivujemme seuraajat.

Oulun Kärpät, juniorikauden päättäjäiset 15.5.2019

Tiistai 21.5.2019
Oulun Kärpät on menestynyt kuluneella kaudella erinomaisesti kaikilla ikäluokilla.

Liigan Finaalit pelataan Oulussa ja Hämeenlinnassa 20.4.2019 alkaen

Lauantai 20.4.2019
Kärpät aloittaa Finaalit kotihallissa. Seuraamme Finaalisarjaa palkintojen jakoon saakka.

Oulun Kärpät B-nuorten SM-liigassa, playoff

Tiistai 2.4.2019
Oulun Kärpät voitti runkosarjan, puolivälierät 2-0 ja välierät 2-1. Luulisi, että runkosarjan voittaja saa Loppuotteluihin kotiedun, mutta ei. SJL on päättänyt, että vastaan tuleva Jokerit saa täydellisen kotiedun, kaikki Loppuottelut pelataan Helsingissä. Jokerit voitti tiukkojen otteluiden jälkeen Suomen Mestaruuden, Kärpille hopeaa.

Lakeuden ylpeys Kiekko-Laser/KKP voitti C-nuorten Mestiksen mestaruuden

Sunnuntai 31.3.2019
Suomen Jääkiekkoliiton ”C-nuorten Mestis Final Four” turnaus viikonloppuna 30-31.3. Hyrylässä oli lakeuden poikien juhlaa.

Oulun Kärpät Nuorten SM-liigassa, playoff

Perjantai 29.3.2019
Kärppien Nuoret pelasivat loistavan kauden 2018-2019 Nuorten SM-liigassa ja voittivat runkosarjan. Playoff-sarjan Puolivälierässä Kärpät kaatoi HPKn puhtaasti voitoin 3-0. Välierät käynnistyi Pelicanssia vastaan voitoin 2-0, mutta Kärpät ei saanut katkaistua sarjaa, vaan Pelicans tasoitti voitot 2-2. Ratkaiseva viides ottelu pelatiin Raksilassa lauantaina 30.3.2019.Oulun Kärpät voitti ottelun ja selvisi Loppuotteluun voitoin 3-2. Loppuottelussa Kärpät aloitti kotonaan voittamalla Blues maalein 3-0. Mestaruus ratkeaa kolmella voitolla. Toinen ottelu Espoossa päättyi Kärpille 1-2. Oulun Kärpät otti Suomen mestaruuden voittamalla Bluesin Oulussa 6-3.

Oulun Kärpät pudotuspeleissä 2019

Perjantai 22.3.2019
Kärpät voitti runkosarjan ja sai kotiedun pudotuspeleihin. Seuraamme Liigan pudotuspelejä aina Suomen mestaruuteen asti. Kärpät selvitti neljännesfinaalit voitoin 4-0 Ilveksestä. Semifinaalissa Kärpät ja HIFK, Kärpät sevitti tiensä Finaaliin voitoin 4-2, Finaalivastustajaksi HPK. Finaali voitot Kärpät-HPK 3-4. HPK on Suomen mestari 2019.

Kärppien kausi Liigassa vahvassa lennossa

Lauantai 2.2.2019
Kärpät on hankkinut riveihinsä merkittäviä vahvistuksia, vaikka joukkue on menestynyt erinomaisesti. Valmistautuminen Playoffseihin innoittaa seurajohtoa. Viimeisimmät hankinnat Oskar Osala ja Jussi Jokinen ovat kovan luokan vahvistuksia.

Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019
Oulun Kärpät 46 oli ehdokkaana vuoden urheiluseuraksi ja Oulun kaupunki Suomen liikkuvin kunta ehdokkaaksi. Vain toinen ehdokas palasi Helsingistä Uno-palkinnon kanssa Ouluun, mutta Kärpilläkin oli mukana yllätys. Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa Oulussa 1.2.2019 on jälleen uusia ehdokkuksia.

Nuorten maailmanmestarit kirjoittivat nimmareita

Keskiviikko 9.1.2019
Oulun Kärpät muisti Rasmus Kuparia ja Aleksi Heponiemeä pienellä lahjalla.

Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018
Lipottaret ja Fera pelasivat Raksilan Pesäpallostadionilla kauden ensimmäisen keskinäisen pelin.

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018
Pohjanmaan Hevosjalostusliitto järjesti tamma- ja varsanäyttelyn Oulussa. Seurasimme suomenhevosten esiintymistä.

Kärppien joukkue 2018 - 2019

Torstai 31.5.2018
Kärpät ja Ville Leskinen ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. Oululaislähtöinen Leskinen, 24, edusti Kärppiä ensimmäisen kerran jo C-junioreissa, ja tuleva kausi on miehelle kolmas Kärppien Liiga-organisaatiossa. Leskisen sopimuksen myötä Kärppien joukkue kaudelle 2018 - 2019 alkaa olla valmis.

Suomen lippu täyttää tänään 100 vuotta

Maanantai 28.5.2018
Sisäministeriö suosittaa yleistä liputusta koko maassa maanantaina 28.5.2018

Oulu - Seinäjoki, miesten Superpesistä

Perjantai 18.5.2018
Oulun Lippo Pesis ja Seinäjoen JymyJussit iskivät Raksilan Pesäpallostadionilla
Junnut.com - Arkistosta kaikki jutut