Sirkus Finlandia 2012

Sampo Anttila 25.07.2012

Kävimme perinteisesti seuraamassa Suomen ainoaa kiertävää sirkusta.

25.7.2012 Oulu
Sirkus Finlandia
Yleisöä ”täysi teltta”

Sirkus Finlandia

Sirkus Finlandia kiertää Suomessa kesällä parilla sadalla paikalla. Sirkus Finlandia on ainoa kiertävä perinteinen sirkus Suomessa ja eritäin suosittu. Vuonna 2011 Sirkus Finlandian 35-juhlavuoden ohjelman näki yli 200 000 katsojaa.

Tämän kesän ohjelma oli jälleen uusiutunut. Oulussa näytökset olivat lähes täyteen varattuja ja katsojia oli yli kymmenentuhatta.

Numeroituja istumapaikkoja katsomossa on 1150 kpl. Pyöreän esiintymismaneesin halkaisija on 12 m sisäreunoiltaan. Maneesilla nähtiin jälleen laadukas ohjelmisto.

 

Ohjelma

Carl Jerntröm Jr. Sirkustirehtööri, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com
Carl Jerntröm Jr. Sirkustirehtööri, Sirkus Finlandia

Seuraava esittely on pääosin lainattu Sirkus Finlandian sivuilta. Esittelyt ovat esiintymisjärjestyksessä.

 

Laurie Vatan

Laurie Vatan, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com

Nuori ranskatar on saanut oppinsa isänsä ja äitinsä omistamasta sirkuskoulusta “Aux agrés du vent”. Trapetsitaiteilija on esiintynyt useissa gaaloissa ja Joulusirkuksissa mm. Hollannissa, Belgiassa ja Ranskassa. Sirkus Finlandian kiertue on hänen ensimmäinen kokopitkä kiertue.

 

Waltteri

Waltteri, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com

Pitkän uran sirkuksissa luonut taiteilija on jälleen Sirkus Finlandian maneesilla. Hänet nähtiin viimeksi Sirkus Finlandiassa 1986 - 1992. Yksipyöräisen mestari on tuttu esiintyjä myös Suomalaisista huvipuistoista. www.sirkushelium.fi

 

Duo Kate & Pasi

Duo Kate & Pasi, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com
Duo Kate & Pasi, Sirkus Finlandia

Katerina Repponen on valmistunut sirkustaiteilijaksi Koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinjalta päälajinaan jalkajongleeraus, ja Pasi Nousiainen valmistui sirkusartistiksi Tukholmalaisesta Cirkus Cirkörin sirkuskoulusta, Cirkuspilotenasta. Yhdessä he ovat luoneet uraa pariakrobaatteina vuodesta 2009 lähtien. He ovat työskennelleet mm. Saksassa ja Ranskassa, sekä yhdessä luoneet nykysirkusesityksiä.  www.kate-pasi.com

 

Bonbon & Tiina

Bonbon & Tiina, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com

Tanskalais-suomalainen klovnipariskunta tutustui aikanaan Sirkus Finlandiassa. Heidän riemukkaaseen esiintymiseensä on aina liittynyt lämmin huumori, joka valloittaa niin lapset kuin aikuisetkin. http://www.bonbob-clown.dk

 

Vlad Olondar

Vlad Olondar, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com

Kuudennen polven sirkustaiteilija aloitti uransa isänsä opastuksella akrobaattina. Myöhemmin hänet nähtiin mm. jonglöörinä ja yksipyöräisen taiturina kunnes hän v. 1991 innostui esiintymään kouluttamiensa kissojen kanssa. Tämä vauhdikas numero on nähty ympäri Eurooppaa aina Aasiaa myöten.

 

Oriental Swan

Oriental Swan, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com
Oriental Swan, Sirkus Finlandia


Kiinasta tuleva pari esittää taidokasta akrobatiaa. Liao Hengjwan ja Hua Yong ovat esiintyneet yhdessä yhdeksän vuotta. USA, Lähi-itä, Aasia sekä Eurooppa ovat tulleet heille tutuiksi. He ovat valmistuneet Nanjing Acrobatic Troupe of China- koulusta.

 

Marko Karvo

Marko Karvo, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com

Maailman suurin taika-alan lehti The Linking Ring kirjoitti artikkelissaan: ”Marko Karvo on kiistatta yksi parhaista varietee-esityksistä koko maailmassa”. Marko Karvon matka Suomen Lapista maailmankuulun LIDO de Paris’in lavalle on kulkenut Sirkus Finlandia kautta. Nyt 23 vuoden tauon jälkeen Sirkus Finlandian maneesilla suomalaista taikuutta maailman huipulta: Marko Karvo ja Vanessa!

Markku Karvo voitti taikuuden maailmanmestaruuden

Markku Karvo voitti ensimmäisenä suomalaisena tavoitellun estraditaikuuden maailmanmestaruuden FISM:n maailmankongressissa Blackpoolissa, Englannissa 14.7.2012. The Fédération Internationale des Sociétés Magiques eli FISM on järjestänyt maailmanmestaruuskilpailun vuodesta 1948 alkaen. Joka kolmas vuosi pidettävään tapahtumaan osallistui 2 500 taikuria eri puolilta maailmaa.

Suomen Taikapiirin mukaan "ehkä kaikkien aikojen kovatasoisimpiin kilpailuihin ja sen eri sarjoihin otti osaa 150 kilpailijaa kautta maailman. Karvon ohjelmaa alan kansainväliset ammattilaiset pitivät yhtenä vuosikymmenien parhaimpana ja ammattimaisimpana."

Karvon pariskunta esiintyy parhaillaan Sirkus Finlandian ohjelmassa. [Karvo voitti maailmanmestaruuden]

 

The Buldig Brothers

The Buldig Brothers, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com

20 vuotta yhdessä jongleerannut The Buldig Brothers on suomalainen sirkusklassikko. Jo ennen jongleerausta pari esiintyi tasapainoryhmänä, mutta numerossa oli liikaa rekvisiittaa, vuoden 1982 Opel Kadett, joten lajia piti vaihtaa. Edelleen rikkomattoman pisimmän jonglööriesityksen Guinnessin maailmanennätyksen haltijat esittävät tällä kertaa alle 12-tuntisen esityksen, mutta suurempana kuin koskaan. www.blinder.fi/sirkus/

 

Troupe Stoian

Troupe Stoian, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com

Romaniasta tuleva viisi henkinen ryhmä on ollut yhdessä useamman vuoden.” Venäläinen aisa”- numeroa he ovat esittäneet Euroopan suurimmissa sirkuksissa, mm. Cirque Bouglione, Blackpool ja Circus Martin Hanson. 30-kymppisten taiteilijoiden esityksessä näkyy intohimo oppia uusia ja edelleen vaativampia temppuja.


Sebastian

Sebastian, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com

Seppo Tauriaisen taikuriharrastus alkoi jo kuusivuotiaana. Ensimmäinen esiintyminen klovni Sebastianina yleisön edessä tapahtui 12-vuotiaana, ja jo uransa alkuvaiheessa hän opetteli vatsastapuhumista. Sebastian lähti Sirkus Finlandian mukaan jo 16-vuotiaana, ja ensi-esiintyminen maneesilla klovnina tapahtui vuonna 2003. Sebastian on esiintynyt klovnina ja vatsastapuhujana lukuisissa TV-ohjelmissa ja sirkuksissa ympäri maailmaa aina Kiinaa myöten. www.klovnisebastian.fi

 

Calle Jr.

Calle Jr., Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com

Sirkusperheen vesa sen lisäksi, että hän luotsaa Sirkus Finlandiaa esiintyy hevosensa Frostyn kanssa. Sirkustirehtööri jongleeraa hevosen selässä huimassa vauhdissa. Calle jr. on esiintynyt monissa Euroopan maissa ja myöskin Japanissa. Taiteilijan uran hän aloitti jo ennen kouluikää

 

The Diorios

The Diorios, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com

Tämä nelihenkinen moottoripyörä-ryhmä on osa suurta Diorios-dynastiaa. Samanlaisia ryhmiä kiertää peräti kuusi ympäri maailmaa. Sirkus Finlandiassa esiintyvät huimapäät ovat olleet yhdessä kolme vuotta kiertäen useissa sirkuksissa ympäri Eurooppaa.

 

Aikaisemmin JUNNUT.com -sivuilla

2004

SIRKUS FINLANDIA OULUSSA 3. - 7.8.2005 2005

SIRKUS FINLANDIA OULUSSA 30.7.- 5.8.2007 
Sirkus Finlandia 2011 
RANUAZOO, RANUAN ELÄINPUISTOSSA VIIHTYY
Mobilistit ja Teekkaritorvet vapunvietossa
Hailuoto - Nallikari turistien suosiossa, Oulu merenrannalla 
Martti Anttila, Intian pyhien jokien valokuvaaja
Hunajaa - kimalaiset ja mehiläiset ahkerina
Maailman suurin nelimastoinen purjealus Sedov vieraili Oulussa
Martti Mäki - maalauksia ja valokuvia, näyttelyn avajaiset Oulun taidemuseossa
Kreikka, Kreeta - Hania - Iraklio

 

Katso  kuvia Sirkus finlandian vierailusta Oulussa 25.7.2012

Pientä kuvaa klikkaamalla saat suuremmat kuvat vaihtumaan automaattisesti


lataa jutun videot...

lataa jutun kaikki kuvat...

Kuvaajat:

Sampo Anttila Video:

Lähteet ja linkit:

Sirkus Finlandia
Sirkuksen tiedotuskeskusMobiili Junnut.com - Junioritoiminnan portaali

- Täysversioon - Ottelut Kärpät - Kärpät A - Kärpät B - Kärpät C - Kärpät Naiset -

Junnut.com -sivusto 20 vuotta

Maanantai 3.6.2019
Pääosin Pohjois-Suomen urheilua ja harrastetoimintaa esittelevä sivusto julkaistiin ensimmäisen kerran 20 vuotta sitten, 3.6.1999. Julkaisu on ollut tukemassa seuratoimintaa julkaisemalla monipuolisesti juttuja eri lajeista. Jääkiekko on ollut vahva suomalainen laji, jota on seurattu erityisen laajasti. Kiitos kaikille sivuillemme toimittaneille henkilöille ja erityisesti Teille junnut.com-sivujemme seuraajat.

Oulun Kärpät, juniorikauden päättäjäiset 15.5.2019

Tiistai 21.5.2019
Oulun Kärpät on menestynyt kuluneella kaudella erinomaisesti kaikilla ikäluokilla.

Liigan Finaalit pelataan Oulussa ja Hämeenlinnassa 20.4.2019 alkaen

Lauantai 20.4.2019
Kärpät aloittaa Finaalit kotihallissa. Seuraamme Finaalisarjaa palkintojen jakoon saakka.

Oulun Kärpät B-nuorten SM-liigassa, playoff

Tiistai 2.4.2019
Oulun Kärpät voitti runkosarjan, puolivälierät 2-0 ja välierät 2-1. Luulisi, että runkosarjan voittaja saa Loppuotteluihin kotiedun, mutta ei. SJL on päättänyt, että vastaan tuleva Jokerit saa täydellisen kotiedun, kaikki Loppuottelut pelataan Helsingissä. Jokerit voitti tiukkojen otteluiden jälkeen Suomen Mestaruuden, Kärpille hopeaa.

Lakeuden ylpeys Kiekko-Laser/KKP voitti C-nuorten Mestiksen mestaruuden

Sunnuntai 31.3.2019
Suomen Jääkiekkoliiton ”C-nuorten Mestis Final Four” turnaus viikonloppuna 30-31.3. Hyrylässä oli lakeuden poikien juhlaa.

Oulun Kärpät Nuorten SM-liigassa, playoff

Perjantai 29.3.2019
Kärppien Nuoret pelasivat loistavan kauden 2018-2019 Nuorten SM-liigassa ja voittivat runkosarjan. Playoff-sarjan Puolivälierässä Kärpät kaatoi HPKn puhtaasti voitoin 3-0. Välierät käynnistyi Pelicanssia vastaan voitoin 2-0, mutta Kärpät ei saanut katkaistua sarjaa, vaan Pelicans tasoitti voitot 2-2. Ratkaiseva viides ottelu pelatiin Raksilassa lauantaina 30.3.2019.Oulun Kärpät voitti ottelun ja selvisi Loppuotteluun voitoin 3-2. Loppuottelussa Kärpät aloitti kotonaan voittamalla Blues maalein 3-0. Mestaruus ratkeaa kolmella voitolla. Toinen ottelu Espoossa päättyi Kärpille 1-2. Oulun Kärpät otti Suomen mestaruuden voittamalla Bluesin Oulussa 6-3.

Oulun Kärpät pudotuspeleissä 2019

Perjantai 22.3.2019
Kärpät voitti runkosarjan ja sai kotiedun pudotuspeleihin. Seuraamme Liigan pudotuspelejä aina Suomen mestaruuteen asti. Kärpät selvitti neljännesfinaalit voitoin 4-0 Ilveksestä. Semifinaalissa Kärpät ja HIFK, Kärpät sevitti tiensä Finaaliin voitoin 4-2, Finaalivastustajaksi HPK. Finaali voitot Kärpät-HPK 3-4. HPK on Suomen mestari 2019.

Kärppien kausi Liigassa vahvassa lennossa

Lauantai 2.2.2019
Kärpät on hankkinut riveihinsä merkittäviä vahvistuksia, vaikka joukkue on menestynyt erinomaisesti. Valmistautuminen Playoffseihin innoittaa seurajohtoa. Viimeisimmät hankinnat Oskar Osala ja Jussi Jokinen ovat kovan luokan vahvistuksia.

Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019
Oulun Kärpät 46 oli ehdokkaana vuoden urheiluseuraksi ja Oulun kaupunki Suomen liikkuvin kunta ehdokkaaksi. Vain toinen ehdokas palasi Helsingistä Uno-palkinnon kanssa Ouluun, mutta Kärpilläkin oli mukana yllätys. Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa Oulussa 1.2.2019 on jälleen uusia ehdokkuksia.

Nuorten maailmanmestarit kirjoittivat nimmareita

Keskiviikko 9.1.2019
Oulun Kärpät muisti Rasmus Kuparia ja Aleksi Heponiemeä pienellä lahjalla.

Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018
Lipottaret ja Fera pelasivat Raksilan Pesäpallostadionilla kauden ensimmäisen keskinäisen pelin.

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018
Pohjanmaan Hevosjalostusliitto järjesti tamma- ja varsanäyttelyn Oulussa. Seurasimme suomenhevosten esiintymistä.

Kärppien joukkue 2018 - 2019

Torstai 31.5.2018
Kärpät ja Ville Leskinen ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. Oululaislähtöinen Leskinen, 24, edusti Kärppiä ensimmäisen kerran jo C-junioreissa, ja tuleva kausi on miehelle kolmas Kärppien Liiga-organisaatiossa. Leskisen sopimuksen myötä Kärppien joukkue kaudelle 2018 - 2019 alkaa olla valmis.

Suomen lippu täyttää tänään 100 vuotta

Maanantai 28.5.2018
Sisäministeriö suosittaa yleistä liputusta koko maassa maanantaina 28.5.2018

Oulu - Seinäjoki, miesten Superpesistä

Perjantai 18.5.2018
Oulun Lippo Pesis ja Seinäjoen JymyJussit iskivät Raksilan Pesäpallostadionilla
Junnut.com - Arkistosta kaikki jutut