Oulunpojat ossaavat

Eero Pylkäs 07.04.2018

Oulun seudun D2 (-05) juniorijoukkueilla "mitalinhohtoinen" turnausmatka Espoossa

Kevät on jääkiekon harrastajille ja lajin seuraajille ”juhlan” aikaa. Pelataan playoffeja ja junioriturnauksia. Oulun Kärpät on kuluvalla kaudella ja kauden päätteeksi esittänyt koko jääkiekkoseuratoimintansa laajaa osaamista. Ovathan seuran kaikki joukkueet edenneet, niin naisten kuin miesten Liigojen mitalipeleihin, sekä Jääkiekkoliiton juniorisarjojen mitalipeleihin.

Oulun seudun  juniorijääkiekkoilun D2 (-05) ikäluokka esiintyi myös erityisen edukseen pääsiäisviikonloppuna Espoossa espoolaisten jääkiekkoseurojen EKS, EPS ja Blues Juniors yhteisvoimin järjestämässä viisinkertaisen Stanley Cup voittajan - Esa Tikkasen - nimeä kantavassa ESA TIKKANEN - FIVE RINGS - TOURNAMENT 2018”  junioriturnauksessa.  

Turnauksessa osanottajia oli peräti 62 joukkuetta. Kotimaisten urheiluseurojen joukkueiden lisäksi tapahtumaan osallistui myös pari joukkuetta niin Ruotsista, kuin Tsekistä. Turnaus on yksi ikäluokkansa suurimpia Euroopassa.

Oulusta Kärpiltä osallistui turnaukseen kolme joukkuetta (valkoinen, musta ja keltainen), Kiimingin Kiekko-Pojat samoin osallistuivat kolmeen sarjaan ja Kiekko-Laser kisaili kahden joukkueen voimin.

Turnauksen sarjat oli jaettu neljään tasoryhmään. Jokainen ilmoittautunut joukkue oli ilmoittautuessaan valinnut itselleen sopivaksi katsomansa sarjatason.  Turnauksen alkusarjan lohkovaiheen jälkeen joukkueet sijoittuivat välisarjan lohkoihin jonka tulosten mukaan sitten löytyivät sijoitusotteluiden ja mitalipeli-finaalien otteluparit.

Oulun seudun, siis ”kärppälandiamme”, pojat ottelivat ja pärjäsivät turnauksessa mainiosti.  Itse asiassa jokaisen neljän sarjan finaaliparin toinen joukkue oli ”junnutpistecomin” seuranta-alueelta.

 

Pojat-05 AAA+ sarja:  finaalissa Kärpät Valkoinen voitti kultaa kaadettuaan tsekkiläisen Les Miserables:in 5-4

1. Kärpät Valkea  2. Les Miserables 3. EVU,… 15. Kiekko-Laser voitti sijoitusottelussaan SaiPan 6-2.

 

Pojat-05 AAA sarja: finaalissa Kärpät Musta sai hopeaa hävittyään varsinaisen peliajan 1-1 tasapelin jälkeen voittolaukaus kilpailussa Ässille 1-2

1. Ässät, 2. Kärpät Musta, 3. HJK, 4.KJT Blue, 5. KKP hävisi sijoitusottelussaan niukasti KJT Blue:lle 4-5.

 

Pojat-05 AA sarja: finaalissa Kiimingin Kiekko-Pojat kellistivät TuTo Whiten 3-2.

1. KKP, 2. TuTo, 3. KJT, ….. 9. Kärpät Keltainen voitti sijoitusottelussaan Bluesin 3-1.

 

Pojat-05 A sarja:  finaalissa Kiekko-Laser voitti porvoolaisen Huntersin 6-1.  Pronssipeliin edennyt KKP hävisi raaseporilaiselle Ice Team:ille niukasti  1-2

1. Kiekko-Laser, 2. Hunters, 3. Ice Team Raseborg, 4. KKP,….

 


Lähteet ja linkit:

ESA TIKKANEN - FIVE RINGS - TOURNAMENT 2018 kotisivut
ESA TIKKANEN - FIVE RINGS - TOURNAMENT 2018 järjestäjien kuva- ja videomateriaaliaMobiili Junnut.com - Junioritoiminnan portaali

- Täysversioon - Ottelut Kärpät - Kärpät A - Kärpät B - Kärpät C - Kärpät Naiset -

Kärppien kausi Liigassa vahvassa lennossa

Lauantai 2.2.2019
Kärpät on hankkinut riveihinsä merkittäviä vahvistuksia, vaikka joukkue on menestynyt erinomaisesti. Valmistautuminen Playoffseihin innoittaa seurajohtoa. Viimeisimmät hankinnat Oskar Osala ja Jussi Jokinen ovat kovan luokan vahvistuksia.

Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019
Oulun Kärpät 46 oli ehdokkaana vuoden urheiluseuraksi ja Oulun kaupunki Suomen liikkuvin kunta ehdokkaaksi. Vain toinen ehdokas palasi Helsingistä Uno-palkinnon kanssa Ouluun, mutta Kärpilläkin oli mukana yllätys. Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa Oulussa 1.2.2019 on jälleen uusia ehdokkuksia.

Nuorten maailmanmestarit kirjoittivat nimmareita

Keskiviikko 9.1.2019
Oulun Kärpät muisti Rasmus Kuparia ja Aleksi Heponiemeä pienellä lahjalla.

Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018
Lipottaret ja Fera pelasivat Raksilan Pesäpallostadionilla kauden ensimmäisen keskinäisen pelin.

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018
Pohjanmaan Hevosjalostusliitto järjesti tamma- ja varsanäyttelyn Oulussa. Seurasimme suomenhevosten esiintymistä.

Kärppien joukkue 2018 - 2019

Torstai 31.5.2018
Kärpät ja Ville Leskinen ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. Oululaislähtöinen Leskinen, 24, edusti Kärppiä ensimmäisen kerran jo C-junioreissa, ja tuleva kausi on miehelle kolmas Kärppien Liiga-organisaatiossa. Leskisen sopimuksen myötä Kärppien joukkue kaudelle 2018 - 2019 alkaa olla valmis.

Suomen lippu täyttää tänään 100 vuotta

Maanantai 28.5.2018
Sisäministeriö suosittaa yleistä liputusta koko maassa maanantaina 28.5.2018

Oulu - Seinäjoki, miesten Superpesistä

Perjantai 18.5.2018
Oulun Lippo Pesis ja Seinäjoen JymyJussit iskivät Raksilan Pesäpallostadionilla

Kempeleen Kiri - Puijon Pesis. Ykköspesistä

Keskiviikko 16.5.2018
Kempele pommitti Kuopion kumoon 2 - 0 (12-3, 14-4) Miesten Ykköspesiksen Sarkkirannan kauden avauksessa

Oulu - Alajärvi, Miesten Superpesiksen avaus

Torstai 10.5.2018
Oulun Lipon alkukauden talousvaikeudet eivät näkyneet joukkueen otteissa, Lippo oli hyvässä iskussa ja otti jo ensimmäisessä jaksossa kuskin paikan.

Jääkiekon MM2018 turnaus Tanskassa

Perjantai 4.5.2018
Jääkiekon maailmanmestaruudesta taistellaan Tanskassa 4. - 20.5.2018. Suomella Dream Team kärkenä Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen. Suomi pelasi loistavia pelejä ja voitti alkulohkonsa, kaataen mm. Kanadan ja USA:n. Sveitsi pysäytti kuitenkin Suomen Leijonien tien tylysti puolivälieriin ja mitalipelit jäivät haaveeksi. Suomi sijoittui MM-turnauksen 5. sijalle. Välierissä Ruotsi kaatoi USA:n puhtaasti 6 - 0 ja Suomen kaatanut Sveitsi aiheutti turnauksen suurimman yllätyksen kaatamalla Kanadan 2 - 3. Pronssiottelussa USA ja Kanada, USA kuittasi pronssia. Finaalissa Ruotsi ja Sveitsi. Ruotsi ei ole ollut kertaakaan johdossa varsinaisella peliajalla, ottelu meni jatkoerään tilanteessa 2 - 2. Jatkoeräkään ei tuonut ratkaisua, jouduttiin rankkareille, jonka Ruotsi voitti. Sveitsille hopeaa ja Ruotsi on Maailman Mestari 2018. Direktoraatin valinnat parhaiksi pelaajiksi: Paras maalivahti Frederik Andersen Tanska, paras puolustaja John Klingberk Ruotsi ja paras hyökkääjä Sebastiana Aho Suomi, Aho valittiin myös ALL Stars-kentälliseen.

Mestaruusjuhlat Oulun torilla 1.5.2018

Tiistai 1.5.2018
Oulun Kärpät juhli sekä miesten Liigan että Naisten Liigan Suomen Mestaruutta vappuna Oulun Kauppatorilla.

Suomen nuorten joukkueelle U18, Maailman Mestaruus 2018

Tiistai 1.5.2018
Pikkuleijonat on maaliman paras joukkue. Joukkue voitti kaikki ottelunsa ja nappasi alle 18 vuotiaiden Maaliman Mestaruuden

Oulun Kärpät Suomen Mestari 2018

Maanantai 30.4.2018
Liigan playoffs finaalit päättyi Oulun Kärppien Mestaruuteen otteluvoitoin 4 - 2. Suomen Mestaruus oli jo toinen aikuisten mestaruus Oulun Kärpille, kun myös Naiset voitti Mestaruuden.

Finaalit Kärpät - Tappara 2018

Maanantai 16.4.2018
Kärpät ja Tappara ottavat yhteen Playoffs-sarjan finaaliotteluissa. Mestaruuteen selviää neljällä voitolla. Kaikki Kärppien finaaliottelut, juttuja, valokuvia, tilastoja, videoita ja linkkejä. Kärpät voitti Suomen Mestaruuden kuudennessa ottelussa. Onnea!!
Junnut.com - Arkistosta kaikki jutut