Urheilugaala 2019

Sampo Anttila 17.01.2019

Oulun Kärpät 46 oli ehdokkaana vuoden urheiluseuraksi ja Oulun kaupunki Suomen liikkuvin kunta ehdokkaaksi. Vain toinen ehdokas palasi Helsingistä Uno-palkinnon kanssa Ouluun, mutta Kärpilläkin oli mukana yllätys. Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa Oulussa 1.2.2019 on jälleen uusia ehdokkuksia.

17.1.2019
Helsinki
Urheilugaala

 

Urheilugaalan tavoite on jalo, urheilun, liikunnan ja niiden parissa toimivien ihmisten arvostuksen kohottaminen. Oulun Kärpät 46 ry oli ehdokkaana Vuoden urheiluseuraksi, kahden muun seuran kanssa.

Varhain aamulla Oulusta lähti bussilla yli kolmekymmentä veteraania ja toiminnassa mukana olevaa aktiivia. Helsingissä mukaan liittyy lisää kärppäläisiä. Odotukset olivat korkealla, mutta Vuoden urheiluseuraksi valittiin Helsingin Uimarit. Pientä lohtua saatiin yllätyspalkinnosta tietokilpailussa, jonka voitto toi mini Uno-pokaalin.

Tietokilpailuvoitto toi Kärppien tiimille
Tietokilpailuvoitto toi Kärppien tiimille "mini" Uno-palkinnon

Oulun Kärpät 46 on nimensä mukaisesti 1946 perustettu runsaan tuhannen jäsenen juniorijääkiekkoilun erikoisseura, joka edustaa kotikaupunkinsa ohella koko Pohjois-Suomea. Seuratyö jaetaan Kärpissä kahteen osa-alueeseen: Kasvatus urheilullisuuteen ja valmentautuminen juniorijääkiekkoilijaksi. Toimintakohtaisissa vertaisryhmissä osaaminen siirtyy tehokkaasti kokeneemmilta uusille tekijöille ja tulokkaat ruokkivat vastavuoroisesti konkareita tuoreilla ideoillaan. Seurassa hyödynnetään Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tukea nuorten ohjaamiseksi opintojen ja työn äärelle.

Video 

 

Vuoden urheiluseura, Helsingin Uimarit

Vuoden urheiluseuraksi valittiin Helsingin Uimarit
Vuoden urheiluseuraksi valittiin Helsingin Uimarit

Uinnin ja taitouinnin erikoisseuran toiminnassa on mukana 900 lajin harrastajaa vauvasta vaariin painopisteenä nuoret, joiden harrastamisedellytyksistä pitää huolen kaksi päätoimista työntekijää ja 25 sivutoimista ohjaajaa ja valmentajaa. Vanhempia innostetaan pakottamatta mukaan toimintaan laaja-alaisesti. Nuoria koulutetaan ohjaustoimintaan kokeneempien avustajina turvallisuuden ollessa keskeisenä osana koulutusta. Kaikilla uusille seuratoimijoilla osoitetaan tukihenkilö ja tarjotaan koulutusta. Seurassa on vahva kiittämisen kulttuuri kaikilla tasoilla.

Video

 

 Suomen liikkuvin kunta, Oulun kaupunki

Oulun kaupunki, Suomen liikkuvin kunta
Oulun kaupunki, Suomen liikkuvin kunta 

Oulun kaupunkistrategiaan on linjattu, että hyvinvointi kuuluu kaikille. Kaupungin liikuntapalvelujen keskeisenä tavoitteena on edistää terveysliikuntaa ja hyvinvointiaktiivisuutta. Liikuntapalvelut ovat kuntalaisten käytettävissä iästä, sukupuolesta, varallisuudesta, taidosta tai liikunta-aktiivisuudesta riippumatta. Liikuntapalvelut ja liikuntaan mahdollistavat olosuhteet nähdään myös keskeisinä vetovoimatekijöinä.

Video

 

Urheilugaala 2019

[urheilugaala]

Urheilugaalan tavoitteena on nostaa suomalaisen urheilun ja liikunnan arvostusta yhteiskunnassa ja tehdä näkyväksi urheilijoiden, taustavoimien ja fanien arvo ja merkityksellisyys.

Urheilugaalassa palkitaan vuosittain menestyneitä urheilijoita, urheilun taustavaikuttajia, urheilun ilmiöitä ja tapahtumia. Voittajat saavat tunnustuksena hopeoidun Uno-palkinnon. Urheilugaalan palkitsemisjärjestelmä on monimuotoinen ja useat eri toimijat pääsevät vaikuttamaan palkittavien valintaan.

Urheilugaalan palkintolautakunta nimeää ehdokkaat useilta eri tahoilta saatujen ehdotusten joukosta Suuren raadin äänestykseen. Tänä vuonna Suuren raadin äänestyksessä on seitsemässä eri kategoriaa, joissa ehdokkaita on kolmesta neljään. Urheilugaalan varsinaiset palkintoluokat 2019 ovat: läpimurto, taustavoima, esikuva, urheilukulttuuri, Vuoden urheiluseura, Suomen liikkuvin kunta ja Suomen Aktiivisin Työpaikka.

Varsinaisten palkintoluokkien lisäksi Urheilugaalassa palkitaan Urheilutoimittajain Liiton jäsenten äänestyksen perusteella Vuoden Urheilija, Vuoden Joukkue, Vuoden Valmentaja sekä Vuoden Urheilija -valiokunnan valitsema Vuoden Nuori Urheilija.

Vuoden Sykähdyttävin urheiluhetki 2018 valitaan yleisöäänestyksellä.

Urheilugaalan varsinaiset palkintoluokat

(Suuri raati äänestää)

Läpimurto
Taustavoima
Esikuva
Urheilukulttuuri
Vuoden urheiluseura
Suomen liikkuvin kunta

Suomen Aktiivisin Työpaikka

Näiden luokkien ehdokkaista valitaan voittajat Suuren raadin äänestyksellä. Alla muut Urheilugaalan palkintoluokat sekä tahot, jotka valitsevat voittajat. Kaikkien palkintoluokkien voittajat palkitaan Uno-pokaalilla 17.1.2019 Urheilugaalassa.

 

Suomen Urheilugaalan erikoispalkinnot

Elämänura

Urheilun hyväntekijä

 

Urheilutoimittajain Liiton valinnat ja äänestys

Vuoden Nuori Urheilija

Vuoden Joukkue

Vuoden Valmentaja

Vuoden Urheilija

 

Suomen Urheilumuseo -säätiön Hall of Fame -toimikunnan valinnat

Suomen urheilun Hall of Fame

 

Yleisöäänestys

Sykähdyttävin urheiluhetki 2018

Gaalassa jaetaan palkintoja yleisöäänestyksen, yhteiskunnan vaikuttajista kootun suuren palkintoraadin ja urheilutoimittajien valintojen perusteella. Lisäksi Urheilugaala jakaa vuosittain joitakin erityispalkintoja.

 

Katso 2018 Urheilugaalan voittajat

 

Urheilugaalan palkintolautakunta

Urheilugaalan palkintolautakunnan tehtävänä on valita Urheilugaalaan varsinaisten palkintoluokkien ehdokkaat. Ehdokkaita on 3-5/luokka. Varsinaiset palkintoluokat vuoden 2018 Urheilugaalassa ovat: Läpimurto, Taustavoima, Esikuva, Urheiluilmiö, Urheilukulttuuri, Aktiivisin kunta ja Urheiluseura. Palkintolautakunta koostuu 18:sta henkilöstä ja yksi jäsenistä toimii puheenjohtajana. Palkintolautakunnan uutena puheenjohtajana toimii Kalervo Kummola.

Palkintolautakunta koostuu kokonaisuudessaan seuraavista henkilöistä: Kalervo Kummola (pj), Jukka Hako, Harri Halme, Hjallis Harkimo, Heikki Hietanen, Hannele Hiilloskorpi, Leena Huovinen, Olli-Pekka Karjalainen, Tiina Kivisaari, Tapio Korjus, Tero Kuorikoski, Tatu Lehmuskallio, Mika Lehtimäki, Velipekka Nummikoski, Panu Pokkinen, Kalle Rantala, Timo Simonen, Harri Syväsalmi ja Kalle Virtapohja.

 

Suuri raati

Suureen raatiin kuuluu yli 300 yhteiskunnan, urheilun ja viihteen vaikuttajaa. Suuri raati koostuu poliitikoista, entisistä ja nykyisistä huippu-urheilijoista sekä urheilujärjestöjen toimijoista. Suuri raati äänestää palkintolautakunnan valitsemista ehdokkaista voittajat. Raati äänestää seuraavien palkintoluokkien ehdokkaista voittajat: Läpimurto, Taustavoima, Urheiluilmiö, Urheilukulttuuri, Urheiluseura ja Aktiivisin kunta. Suuren raadin äänestys alkaa 8.12.2018 ja päättyy 8.1.2019. Voittajat julkaistaan Urheilugaalassa 17.1.2019. 

 

Maakunnalliset urheilugaalat

https://urheilugaala.fi/maakuntagaalat/


Lähteet ja linkit:

Urheilugaala 2019
Oulun Kaupunki
Oulu on Suomen liikkuvin kunta
Oulun Kärpät 46 ryMobiili Junnut.com - Junioritoiminnan portaali

- Täysversioon - Ottelut Kärpät - Kärpät A - Kärpät B - Kärpät C - Kärpät Naiset -

Kärppien kausi Liigassa vahvassa lennossa

Lauantai 2.2.2019
Kärpät on hankkinut riveihinsä merkittäviä vahvistuksia, vaikka joukkue on menestynyt erinomaisesti. Valmistautuminen Playoffseihin innoittaa seurajohtoa. Viimeisimmät hankinnat Oskar Osala ja Jussi Jokinen ovat kovan luokan vahvistuksia.

Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019
Oulun Kärpät 46 oli ehdokkaana vuoden urheiluseuraksi ja Oulun kaupunki Suomen liikkuvin kunta ehdokkaaksi. Vain toinen ehdokas palasi Helsingistä Uno-palkinnon kanssa Ouluun, mutta Kärpilläkin oli mukana yllätys. Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa Oulussa 1.2.2019 on jälleen uusia ehdokkuksia.

Nuorten maailmanmestarit kirjoittivat nimmareita

Keskiviikko 9.1.2019
Oulun Kärpät muisti Rasmus Kuparia ja Aleksi Heponiemeä pienellä lahjalla.

Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018
Lipottaret ja Fera pelasivat Raksilan Pesäpallostadionilla kauden ensimmäisen keskinäisen pelin.

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018
Pohjanmaan Hevosjalostusliitto järjesti tamma- ja varsanäyttelyn Oulussa. Seurasimme suomenhevosten esiintymistä.

Kärppien joukkue 2018 - 2019

Torstai 31.5.2018
Kärpät ja Ville Leskinen ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. Oululaislähtöinen Leskinen, 24, edusti Kärppiä ensimmäisen kerran jo C-junioreissa, ja tuleva kausi on miehelle kolmas Kärppien Liiga-organisaatiossa. Leskisen sopimuksen myötä Kärppien joukkue kaudelle 2018 - 2019 alkaa olla valmis.

Suomen lippu täyttää tänään 100 vuotta

Maanantai 28.5.2018
Sisäministeriö suosittaa yleistä liputusta koko maassa maanantaina 28.5.2018

Oulu - Seinäjoki, miesten Superpesistä

Perjantai 18.5.2018
Oulun Lippo Pesis ja Seinäjoen JymyJussit iskivät Raksilan Pesäpallostadionilla

Kempeleen Kiri - Puijon Pesis. Ykköspesistä

Keskiviikko 16.5.2018
Kempele pommitti Kuopion kumoon 2 - 0 (12-3, 14-4) Miesten Ykköspesiksen Sarkkirannan kauden avauksessa

Oulu - Alajärvi, Miesten Superpesiksen avaus

Torstai 10.5.2018
Oulun Lipon alkukauden talousvaikeudet eivät näkyneet joukkueen otteissa, Lippo oli hyvässä iskussa ja otti jo ensimmäisessä jaksossa kuskin paikan.

Jääkiekon MM2018 turnaus Tanskassa

Perjantai 4.5.2018
Jääkiekon maailmanmestaruudesta taistellaan Tanskassa 4. - 20.5.2018. Suomella Dream Team kärkenä Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen. Suomi pelasi loistavia pelejä ja voitti alkulohkonsa, kaataen mm. Kanadan ja USA:n. Sveitsi pysäytti kuitenkin Suomen Leijonien tien tylysti puolivälieriin ja mitalipelit jäivät haaveeksi. Suomi sijoittui MM-turnauksen 5. sijalle. Välierissä Ruotsi kaatoi USA:n puhtaasti 6 - 0 ja Suomen kaatanut Sveitsi aiheutti turnauksen suurimman yllätyksen kaatamalla Kanadan 2 - 3. Pronssiottelussa USA ja Kanada, USA kuittasi pronssia. Finaalissa Ruotsi ja Sveitsi. Ruotsi ei ole ollut kertaakaan johdossa varsinaisella peliajalla, ottelu meni jatkoerään tilanteessa 2 - 2. Jatkoeräkään ei tuonut ratkaisua, jouduttiin rankkareille, jonka Ruotsi voitti. Sveitsille hopeaa ja Ruotsi on Maailman Mestari 2018. Direktoraatin valinnat parhaiksi pelaajiksi: Paras maalivahti Frederik Andersen Tanska, paras puolustaja John Klingberk Ruotsi ja paras hyökkääjä Sebastiana Aho Suomi, Aho valittiin myös ALL Stars-kentälliseen.

Mestaruusjuhlat Oulun torilla 1.5.2018

Tiistai 1.5.2018
Oulun Kärpät juhli sekä miesten Liigan että Naisten Liigan Suomen Mestaruutta vappuna Oulun Kauppatorilla.

Suomen nuorten joukkueelle U18, Maailman Mestaruus 2018

Tiistai 1.5.2018
Pikkuleijonat on maaliman paras joukkue. Joukkue voitti kaikki ottelunsa ja nappasi alle 18 vuotiaiden Maaliman Mestaruuden

Oulun Kärpät Suomen Mestari 2018

Maanantai 30.4.2018
Liigan playoffs finaalit päättyi Oulun Kärppien Mestaruuteen otteluvoitoin 4 - 2. Suomen Mestaruus oli jo toinen aikuisten mestaruus Oulun Kärpille, kun myös Naiset voitti Mestaruuden.

Finaalit Kärpät - Tappara 2018

Maanantai 16.4.2018
Kärpät ja Tappara ottavat yhteen Playoffs-sarjan finaaliotteluissa. Mestaruuteen selviää neljällä voitolla. Kaikki Kärppien finaaliottelut, juttuja, valokuvia, tilastoja, videoita ja linkkejä. Kärpät voitti Suomen Mestaruuden kuudennessa ottelussa. Onnea!!
Junnut.com - Arkistosta kaikki jutut