KANADALAINEN JUNIORIVALMENNUS JA TAPA KEHITT컴 PELAAJIA

Sampo Anttila 05.10.2009

Kanadalaiset valmentajat Michael (Mike) Bara ja Scott Frizzell luennoivat Oulun alueen seurayhteisn valmentajille ja seurojen toimihenkilille Oulun Krpt 46 ry:n jrjestmss tilaisuudessa Krpp-klubilla. Tilaisuuden juontajana toimi Krppien valmennusp狎llikk Tuomo Rty.

JUNIORIVALMENNUS KANADASSA

 

Scott Frizzell Mike Bara
 Scott Frizzell  Michael (Mike) Bara

Kanadalaiset Michael Bara ja Scott Frizzell toimivat Kanadassa jääkiekkoliiton valmennus ja kehitystehtävissä. He luennoivat Oulussa Kärppä-klubilla useille kymmenille valmentajille maanantaina (5.10.). Kanadalaiset vierailevat Oulussa viikon. Ohjelmaan kuuluivat luentojen lisäksi, käytännön valmentamista jäällä ja tutustumista paikalliseen valmennusjärjestelmään sekä Kärpät - Ässät Nuorten SM-liigapelin seuraaminen. Torstai-iltana ohjelmaan kuului myös pelin seuraaminen Ruotsissa, Luleå - HC-Djurgarden sekä perjantaina vierailu Luleån urheilukouluun. 

Kanadan jääkiekkoliiton sivuihin ja linkkeihin kannattaa tutustua. Seuraavassa pari esimerkkiä.

Hockey Tips
Shooting

Kärppien toiminnanjohtaja Harri Ahon mukaan vierailijat olivat matkan antiin erittäin tyytyväisiä. Aho tiivisti kanadalaisen valmennuksen keskeisiä juniorivalmennuksen kulttuurien eroja, kanadalaisen valmennuksen painopisteessä ovat; ampuminen, suoraviivaisuus ja luistelu. Kanadalaisvalmentajien kommenttien mukaan meidän juniorit ovat hyväkuntoisia, taitavia pelaajia ja hyviä luistelijoita.

Vierailu Suomen ja Kanadan Jääkiekkoliittojen välistä valmentajakoulutusta

Valmennuspäällikkö Tuomo Rädyn mukaan Kanadalaisten vierailu Ouluun liittyy Suomen Jääkiekkoliiton ja Kanadan Jääkiekkoliiton väliseen valmentajavaihtoon. Suomessa vieraili kolmentoista kanadalaisvalmentajan ryhmä. Oulun lisäksi kanadalaisia vieraili Kuopiossa, Turussa, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä ja Helsingissä.

 

KANADA JÄÄKIEKON SUURMAA

Kanadassa (Suomessa) on 33.2 milj. (5,2) asukasta, 558 000 (62 000) pelaajaa joista on 333 000 (52 000) junioreita ja 2451 (220) jääkiekkokaukaloa halleissa. Kanadan miehet on rankattu jääkiekossa 1. (4.)  ja naiset 1. (3.). Kanada on jääkiekon suurmaa. Ainoastaan Yhdysvallat pystyy kilpailemaan Kanadan kanssa 485 000 pelaajalla ja 2500 jäähallilla.

Vuoden 2010 Talviolympialaiset pidetään 12.- 28.2. Kanadan Vancouverissa. Jääkiekkoa Vancouverissa palataan 13. - 28.2.2010.

Suomen Olympiakomitea, Vancouver 2010 -kisasivut

TUTUSTU MYÖS SUOMALAISEEN KOULUTUKSEEN

LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 1 -KURSSI OULUSSA

 Kärppäjuniorit ammattilaisina. Juniorin tie huipulle, osa 1

 

JÄÄKIEKON HISTORIAA

JÄÄKIEKKOA KANADASSA
Jääkiekon kotimaana pidetään Kanadaa, sillä siellä lajille luotiin säännöt ja aloitettiin organisoitu kilpailutoiminta. Yleisimmin lajin synty sijoitetaan Montrealiin, jossa McGill yliopiston Football Clubin jäsenet pelasivat näytösottelun 1875. Eurooppaan jääkiekko saapui 1800-luvun lopulla.

Suomessa pelattiin ensimmäinen virallinen jääkiekko-ottelu 82 vuotta sitten 15.1.1928. Historiallisessa ottelussa kohtasivat Pyhäjärven jäällä Tampereen Pyrintö ja Tampereen Palloilijat. Kaikkien aikojen ensimmäisen Suomessa pelatun jääkiekko-ottelun vei Palloilijat niukasti 2-1. Tuon ottelun pelaajista on yksi henkilö vielä elossa, nyt 98-vuotias Valter Tuomi joka pelasi kyseisessä ottelussa maalivahtina Tampereen Palloilijoiden riveissä.[YLE 14.1.2008]

Kärppien ensimmäinen jääkiekon harjoitusottelu pelattiin voitokkaasti Raahen Vesaa vastaan 30. tammikuuta 1949. Uusi laji veti lumipyrystä huolimatta noin 200 katsojaa paikalle kannustamaan Kärppiä voittoon. Myös seuran juniorijoukkue oli päässyt pelien makuun, OLS:lle hävittiin ja OJK:lle saldona oli tasapeli ja tappio.

Kärppähistorian ensimmäinen mestaruussarjan peli pelattiin 4. joulukuuta 1960 HJK:ta vastaan. Ottelu jouduttiin kuitenkin keskeyttämään Kärppien hallitessa selvästi kenttäpeliä, sillä jäälle oli kertynyt vettä ja tuomarit epäilivät kaukalon jään kestävyyttä. Joulun jälkeistä uusintaottelua oli tullut seuraamaan 6500 katsojaa. Kärpät hävisi ottelun, mutta jääkiekko oli valloittanut urheilua seuraavat oululaiset.

 KÄRPPÄVETERAANIT
Kuvassa (28.9.2003 Kärpät - Lukko -pelissä) eturivissä "vanhat" Kärppäveteraanit . He olivat aloittamassa Oulun Kärppien jääkiekkon pelaamista 1940 - 50-luvun vaihteessa. Vasemmalta; Pauli Leskinen, Tauno Ollikainen, Pentti Maijala, Eero Tauriainen, Jorma Nykänen ja Pekka Kukkonen. Nykänen toimi valmentajana ja oli mm. ensimmäinen oululainen Jääkiekkotuomari.

Lataa video paremmalla laadulla 768x576, 1000 kbps


lataa jutun videot...

Kuvaajat:

Sampo Anttila Video: Sampo Anttila

Lähteet ja linkit:

Oulun Krpt Kanadan J狎kiekkoliitto Suomen J狎kiekkoliitto


Mobiili Junnut.com - Junioritoiminnan portaali

- Tysversioon - Ottelut Kärpät - Kärpät A - Kärpät B - Kärpät C - Kärpät Naiset -

Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018
Lipottaret ja Fera pelasivat Raksilan Pespallostadionilla kauden ensimmisen keskinisen pelin.

Tamma- ja varsanyttely

Perjantai 1.6.2018
Pohjanmaan Hevosjalostusliitto jrjesti tamma- ja varsanyttelyn Oulussa. Seurasimme suomenhevosten esiintymist.

Krppien joukkue 2018 - 2019

Torstai 31.5.2018
Krpt ja Ville Leskinen ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. Oululaislhtinen Leskinen, 24, edusti Krppi ensimmisen kerran jo C-junioreissa, ja tuleva kausi on miehelle kolmas Krppien Liiga-organisaatiossa. Leskisen sopimuksen myt Krppien joukkue kaudelle 2018 - 2019 alkaa olla valmis.

Suomen lippu tytt狎 tn狎n 100 vuotta

Maanantai 28.5.2018
Sisministeri suosittaa yleist liputusta koko maassa maanantaina 28.5.2018

Oulu - Seinjoki, miesten Superpesist

Perjantai 18.5.2018
Oulun Lippo Pesis ja Seinjoen JymyJussit iskivt Raksilan Pespallostadionilla

Kempeleen Kiri - Puijon Pesis. Ykkspesist

Keskiviikko 16.5.2018
Kempele pommitti Kuopion kumoon 2 - 0 (12-3, 14-4) Miesten Ykkspesiksen Sarkkirannan kauden avauksessa

Oulu - Alajrvi, Miesten Superpesiksen avaus

Torstai 10.5.2018
Oulun Lipon alkukauden talousvaikeudet eivt nkyneet joukkueen otteissa, Lippo oli hyvss iskussa ja otti jo ensimmisess jaksossa kuskin paikan.

J狎kiekon MM2018 turnaus Tanskassa

Perjantai 4.5.2018
J狎kiekon maailmanmestaruudesta taistellaan Tanskassa 4. - 20.5.2018. Suomella Dream Team krken Sebastian Aho ja Teuvo Tervinen. Suomi pelasi loistavia pelej ja voitti alkulohkonsa, kaataen mm. Kanadan ja USA:n. Sveitsi pysytti kuitenkin Suomen Leijonien tien tylysti puolivlieriin ja mitalipelit jivt haaveeksi. Suomi sijoittui MM-turnauksen 5. sijalle. Vlieriss Ruotsi kaatoi USA:n puhtaasti 6 - 0 ja Suomen kaatanut Sveitsi aiheutti turnauksen suurimman ylltyksen kaatamalla Kanadan 2 - 3. Pronssiottelussa USA ja Kanada, USA kuittasi pronssia. Finaalissa Ruotsi ja Sveitsi. Ruotsi ei ole ollut kertaakaan johdossa varsinaisella peliajalla, ottelu meni jatkoer狎n tilanteessa 2 - 2. Jatkoerk狎n ei tuonut ratkaisua, jouduttiin rankkareille, jonka Ruotsi voitti. Sveitsille hopeaa ja Ruotsi on Maailman Mestari 2018. Direktoraatin valinnat parhaiksi pelaajiksi: Paras maalivahti Frederik Andersen Tanska, paras puolustaja John Klingberk Ruotsi ja paras hykk狎j Sebastiana Aho Suomi, Aho valittiin mys ALL Stars-kentlliseen.

Mestaruusjuhlat Oulun torilla 1.5.2018

Tiistai 1.5.2018
Oulun Krpt juhli sek miesten Liigan ett Naisten Liigan Suomen Mestaruutta vappuna Oulun Kauppatorilla.

Suomen nuorten joukkueelle U18, Maailman Mestaruus 2018

Tiistai 1.5.2018
Pikkuleijonat on maaliman paras joukkue. Joukkue voitti kaikki ottelunsa ja nappasi alle 18 vuotiaiden Maaliman Mestaruuden

Oulun Krpt Suomen Mestari 2018

Maanantai 30.4.2018
Liigan playoffs finaalit p狎ttyi Oulun Krppien Mestaruuteen otteluvoitoin 4 - 2. Suomen Mestaruus oli jo toinen aikuisten mestaruus Oulun Krpille, kun mys Naiset voitti Mestaruuden.

Finaalit Krpt - Tappara 2018

Maanantai 16.4.2018
Krpt ja Tappara ottavat yhteen Playoffs-sarjan finaaliotteluissa. Mestaruuteen selvi狎 neljll voitolla. Kaikki Krppien finaaliottelut, juttuja, valokuvia, tilastoja, videoita ja linkkej. Krpt voitti Suomen Mestaruuden kuudennessa ottelussa. Onnea!!

Oulun Krpt on Suomen mestari 2018

Keskiviikko 11.4.2018
Naisten Liigan Loppuottelut p狎ttyivt Oulun Krppien mestaruusjuhliin

Oulunpojat ossaavat

Lauantai 7.4.2018
Oulun seudun D2 (-05) juniorijoukkueilla "mitalinhohtoinen" turnausmatka Espoossa

Semifinaalit Krpt - HIFK, Liiga Playoffs

Torstai 5.4.2018
Krpt ja HIFK ottavat yhteen Playoffs-sarjassa, jatkoon selvi狎 neljll voitolla. HIFK:lla on enimmisest semifinaalista voitto. Kaikki Krppien semifinaaliottelut, juttuja, valokuvia, tilastoja, videoita ja linkkej. Seitsemll ottelulla Krpt finaaliin, HIFK pronssiotteluun.
Junnut.com - Arkistosta kaikki jutut